Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 401
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Даваме вигантол 2 капки. Само миналата зима давахме 4 по едно време, сега след новите изследвания ще видим дали ще го вдигнат. На последния преглед беше 9 кг, 70 см.

# 616
Miss_chichi, ще се нареди всичко и бъди спокойна. Баткото на 7 месеца беше 9.400кг и 71см. Мразеше да седи по корем и със всичко вървеше с месец-два назад от нормите. Обърна се от гръб по корем на 6 месеца, лазеше само като войник на 8 и седна самостоятелно на ДЕСЕТ месеца. Не съм се притеснявала, защото виждах, че е мързелив, спокоен тип Grinning
Затова пък на 5 месеца го видях да вдига мой косъм от земята с два пръста като пинцета и да го оглежда, а на годинка вдигаше с една ръка една тежка люлка за двор...Та, всяко дете е различно. Започна да се изправя след 10-тия месец сам, а проходи на година и един месец. Не съм насилвала нищо.
Сега е над три и отдавна се моля да има един ден, в който пак да е мързелив или да се умори, но нейсе...
Освен това и храната не съм ограничавала. Виждаш какви размери беше, сега е вейка.

# 617
Мис Чичи, дано всичко е наред и бързо разсеяш всякакви притеснения и съмнения . Искам да ви попитам по какво симптпми установяват при вас рахита?

# 618
Даваш 5 капки Вит Д? Какъв вот Д даваш?
Давам Вигантол с лъжичка. Една капка винаги оставала по лъжичката. Бебо е на 7+++ и миналата седмица на консултация беше 75 см 8.660 кг. Не беше пораснал на ръст. Цяло лято давах по 5 капки, а какъв тен имаше на крачетата....хвана го слънцето, но не ползвах слънцезащитно. Преди месец джипито отсъстваше и другият доктор и той каза 5 капки. Мисля си, че главичката му е мека. Все като я опипат и тогава казват за Вигантола. Много ми е чудно, а рахит няма. За статистиката роди се 51 см 3.780 и 5м и половина е бил само на кърма. Фонтанелата е 0.5

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 10:42 от sun7

# 619
Щом бебето се извива и прави дъга, скоро ще започне да се обръща сам и бързо.
Ако някое бебе не се обръща го въртете както се разстила тесто с точилка по няколко пъти в едната и в др.посока.
И ние не сме порастнали на ръст от 7 до 8м. или е нещо минимално под 1 см. Докторката каза, че не е обезпокоително. Качили сме около 350 гр.
Другите мами, бихте ли споделили колко порастнахте за последен месец и има ли бебе с ръст под 70 см. ?
Не всяко бебе пълзи, докторката ми каза, че трябва да сме щастливи че иска да стои по-корем /това заради главичката, защото му е леко спескана откъм едната страна/, защото има бебета, които не искат.
Въртяла съм го, но като много малко бебе спеше основно по гръб и главата я натискаше отзад, рядко я извиваше наляно или надясно/.
Явно всичко е много индивидуално.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 13:34 от -INA-73

# 620
Даяна е 69см, роди се 48см. През последния месец е +3см.
Щом бебето се извива и прави дъга, скоро ще започне да се обръща сам и бързо.
Ако някое бебе не се обръща го въртете както се разстила тесто с точилка по няколко пъти в едната и в др.посока.
И ние не сме порастнали на ръст от 7 до 8м. или е нещо минимално под 1 см. Докторката каза, че не е обезпокоително. Качили сме около 350 гр.
Другите мами, бихте ли споделили колко порастнахте за последен месец и има ли бебе с ръст под 70 см. ?
Не всяко бебе пълзи, докторката ми каза, че трябва да сме щастливи че иска да стои по-корем /това заради главичката, защото му е леко спескана откъм едната страна/, защото има бебета, които не искат.
Въртяла съм го, но като много малко бебе спеше основно по гръб и главата я натискаше отзад, рядко я извиваше наляно или надясно/.
Явно всичко е много индивидуално.

# 621
Малкия е 76см, роди се 49. Последния месец е пораснал с 1см.
miss_chichi казаха ли ви нещо за тонуса на детенцето. Ние ходихме на рехабилитация около два месеца. Като ежедневно и аз правих упражнения и масажи. Мисля че това ни помогна да пропълзи и да седне толкова рано. Ние имахме съмнение за рахит като беше на 3 месеца и му давахме по 5 капки вигантол, но задължително правихме изследвания за вит. Д и вит. В12. Казаха масажи, за да може метаболизма да се ускори и да се усвоява по-добре вит. Д. Дано само да са ви поизплашили.
Започна да седи стабилно началото на 7 месец, като седна сам от поза пълзене. В началото се подпираше. Не може да се набере и да стане като е легнал. Сега като започна да се изправя директно се надупва леко и пада на дупе и заминава.
Изправя се навсякъде и започна да обикаля изправен до дивана, но краката му застават мн странно. Вие с какво ги обувате вкъщи, че да не се пързалят и хем да са им топли краката.
В кошарата се удари само няколко пъти, но не му направи мн впечатление.

# 622
Вие защо сте били на рехабилитация ?
В къщи боси, с обикн.чорапи или с чорапи с пласмасови топчета/кръгчета.
Понеже се изправя и се.опитва да плави ро 1-2 стъпки се чудя.дали не е време за обувки за прохождане

# 623
Никидим, не са ни казвали нищо за тонуса. Той си е здрав и има сила, само са казвали, че е по отпуснат като цяло. Имаме малък напредък - вече не протестира толкова по коремче и се учи да се избутва с крака. Малко му е трудно защото забива глава и влачи и корема и трудно се избутва. Малко е като червейче. Прави и лицева опора по често. На вас какви упражнения ви препоръчаха? Ще се радвам ако може да споделите някои и да ги пробваме.

За прохождане може би чорапи с гумени точки отдолу. За навън ще видим спрямо времето.

# 624
Ние сме родени с много нисък тонус, имаше и спастичност в мускулите на раменния пояс и не можеше да си държи главата. А да го видите сега каква фурия е. Много ни наплашиха, но всичко се оправи. А и различни невролози, различно казваха... Странно е, че не са казали за тонуса нищо. Слабостта на мускулите или превъзбудимостта им се дължи на тонуса. Поне така ни беше казано де.
Рехабилитаторката в началото ни показваше какво да правим вкъщи. След това си гледах клипчета в youtube главно руски, че там не си поплюват. Правихме и  с голяма фитнес топка, ама моя много го беше страх от звука й Thinking
Скрит текст:

Иначе първо тези https://youtu.be/yH9Ht5Vfs1k
после тези
https://youtu.be/vctohCondCc

В един момент той започна да прави всичко без мен и спрях. Беше на 5++ месеца.
С чорапи с топченца се хлъзга. Взех му от тези с abs, но му спарват краката.
За обувки ортопеда каза като проходел сам стабилно. Аз взех и пантофи Ненито за навън да не му мръзне крака с чорап.

# 625
Страхатни линкове с упражнения /поне за мене/.
Ние правехме някои от тях по указание на педиатъра ни като подготовка за лазене и съответно прохождане.

# 626
Току що се връщаме от консултация - 67см и 7400гр. 21см е пораснала от раждането. Имало е месеци без да порасне на ръст, а миналия месец само 50гр беше качила. Миньонче ми е, но аз не се притеснявам. С баща също не сме някакви исполини. Чорапи не слагам, боса я оставям в кошара за игра върху килимчето за пълзене. Така си се изправя свободно и не се пързаля. За през нощта слагам ромпър освен ако не заспи докато играе (тогава не я преобличам и спи боса). Ако идната седмица продължава да е такъв студ смятам направо да вадя чувала за количката. Обувки ще купувам като проходи или за коледната фотосесия - което стане първо.
Лятото изкарахме един семестър на КиндиРу онлайн, но не е за нас това нещо. Виктория не седи на едно място … те показват там едни масажчета … че тя тогава тепърва се мъчеше да пълзи и пак успяваше да се измъкне с търкаляне от масажа

# 627
Къде се изгубиха Скарлет и Антигона ?

Аз се боря да заспива детето към 20-20.45 ч.
Има дни където заспива в 21.30ч.
Прочетох, че психиката и мозъкът се възстановяват най-добре между 21ч. и полунощ.
Също и с храненето ми е трудно - има дни където става в 5.30-6-6.30 и дни в 8.30ч.
Ако ние спим и то спи Kissing Heart
Някои дни започвам хранения с АМ, а други директно със закуска макарони или каша с малко АМ, че само мляко не го засища.
Има ли друг в такава ситуация ?

# 628
Ina 73 и ние сме така😁😁 ден със ден не си приличат.Буди се между 6:30ч и 8ч.Особенно ако  имам лекции от 8:15ч той решава да стане в 8ч -е как да стане да го нахраня да си поиграем и пак да си легне да си доспи/с баща си/ ,че аз да стигна до колежа...
Последните 20на дни сутрин си пие само мляко но сме имали първо хранене каша с плод или сиренце доста пъти.
Иначе за лягането гледам  максимум в 21ч. да е заспал но общо взето ако той реши нещо друго няма начин как да го накарам ...
Та така водя си се по него и той щастлив и аз също😁😁.Както казват"каквото такова"Simple Smile))
Ето например миналата сряда ходихме на Kinderoo и както винаги /точно когато НЕ трябва/обърка графика още от сутринта.Стана късно,после цял ден"ще ям,няма да ям...ще спя,няма да спя" и на финала като отидохме там беше полузаспал...и съответно беше страшно кисел през цялото време,че и дори плака миличкият.Почти не правихме упражнения но пък  аз му ги приложих вкъщи и най-вече съвета да спра да го разхождам , да не го вдигам ,и да го оставям сам да стигне до желаната цел.Мислех,че ще плаче много но не беше точно така😆😆.Вече  си пълзи доста макар и по много странен начин.Ще видим тая сряда как ще ни се получат нещата с "графика"🤣🤣🤣

# 629
Ina 73 и ние сме така😁😁 ден със ден не си приличат.Буди се между 6:30ч и 8ч.Особенно ако  имам лекции от 8:15ч той решава да стане в 8ч -е как да стане да го нахраня да си поиграем и пак да си легне да си доспи/с баща си/ ,че аз да стигна до колежа...
Последните 20на дни сутрин си пие само мляко но сме имали първо хранене каша с плод или сиренце доста пъти.
Иначе за лягането гледам  максимум в 21ч. да е заспал но общо взето ако той реши нещо друго няма начин как да го накарам ...
Та така водя си се по него и той щастлив и аз също😁😁.Както казват"каквото такова"Simple Smile))
Ето например миналата сряда ходихме на Kinderoo и както винаги /точно когато НЕ трябва/обърка графика още от сутринта.Стана късно,после цял ден"ще ям,няма да ям...ще спя,няма да спя" и на финала като отидохме там беше полузаспал...и съответно беше страшно кисел през цялото време,че и дори плака миличкият.Почти не правихме упражнения но пък  аз му ги приложих вкъщи и най-вече съвета да спра да го разхождам , да не го вдигам ,и да го оставям сам да стигне до желаната цел.Мислех,че ще плаче много но не беше точно така😆😆.Вече  си пълзи доста макар и по много странен начин.Ще видим тая сряда как ще ни се получат нещата с "графика"🤣🤣🤣
И ние сме имали такива изпълнения на Киндиру, последния път не беше спала 5 часа и рева през цялото време, направо откачих и докато я сложа в колата заспа веднага. Не съм много въодушевена от Киндиру, ако трябва да бъда честна.

Общи условия

Активация на акаунт