Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 342
  • 493
  •   1
Отговори
# 90
  • Далечният изток
Ако детето все още е болно, мислите ли, че авторката нямаше да му е звъннала 598 пъти тази вечер? Както му е звъняла или писала, вече не помня точно, че иска развод, така щеше да му каже и че детето има температура примерно.

# 91
С какво толкова да се примиряваш, ако останеш сама с тия невръстни деца да не мислиш, че ще ти е по- леко? Айде слез на Земята.

# 92
...Аз като човек, който обича, бих пощуряла от притеснение и бих звъннала да питам добре ли е, не за разводи да мисля. Дори и бясна, бих се притеснила добре ли е, а ако се окаже, че е добре, ще му пиля после и то не, защотото е ходил на бира, а защото не ми се е обадил.
Тък съм напълно съгласна. Обаче ако започне да се повтаря, включително, когато някое от децата е болно и дори не се обажда да провери как е?

Определено не са за развод на този етап. Трябва да решат проблемите си, но за това е нужно желание и от двете страни.
Така е! Ще поговорим пак. Ако няма промяна ще реша. Или се примирявам с това положение и се терзая вътрешно или слагам точка.

# 93
  • София
Не се дръж като дете, бъди умна жена.
Излиза, пие, сутринта му слагаш шкембе с препечени филии, целуваш го и отиваш на разходка, педикюр, курс по правене на френски макарони, тай чи, тае бо, да доброволчестваш в приют и прочие занимания, които ти продухват главата от деца и работа.
По някое време пускаш съобщение - милооо, сложи един гювеч, че ще се забава и простри, моля те.

С инат не става, става с приемане.
Още повече, че едва ли тези прояви са от януари.

# 94
Излиза, пие, сутринта му слагаш шкембе с препечени филии, целуваш го и отиваш на разходка, педикюр, курс по правене на френски макарони, тай чи, тае бо, да доброволчестваш в приют и прочие занимания, които ти продухват главата от деца и работа.
По някое време пускаш съобщение - милооо, сложи един гювеч, че ще се забава и простри, моля те.

Да бе ще се прави на шут? И защо е тоя цирк?

# 95
Аз например много обичам чесън. И си представих ситуацията мъжът ми да ми каже " Не ми е приятно, че ядеш чесън и ти забранявам да го правиш вкъщи. Не искам да ядеш и навън, защото като се прибереш, а аз ВЕЧЕ СПЯ, фактът, че си яла чесън, ме изнервя в съня ми дори".
Но аз искам да хапвам чесън, харесва ми и понякога излизам с приятелки и си хапвам. А той започва да ми пише " Ти пак ли си навън и ядеш чесън, искам развод!". Ще реша, че е психично болен, честно. Първо ще започна да се крия, че го правя, за да не се държи като откачен и да ме излага. И вероятно на третия, четвъртия път ще се прибера и ще му обясня как точно да си опакова багажа и къде да си го завре след това.

# 96
  • София

Да бе ще се прави на шут? И защо е тоя цирк?
Цирк с нов педикюр и заредени батерии.

Щото цирка със забраните работи, нали….

# 97
Аз например много обичам чесън. И си представих ситуацията мъжът ми да ми каже " Не ми е приятно, че ядеш чесън и ти забранявам да го правиш вкъщи. Не искам да ядеш и навън, защото като се прибереш, а аз ВЕЧЕ СПЯ, фактът, че си яла чесън, ме изнервя в съня ми дори".
Но аз искам да хапвам чесън, харесва ми и понякога излизам с приятелки и си хапвам. А той започва да ми пише " Ти пак ли си навън и ядеш чесън, искам развод!". Ще реша, че е психично болен, честно. Първо ще започна да се крия, че го правя, за да не се държи като откачен и да ме излага. И вероятно на третия, четвъртия път ще се прибера и ще му обясня как точно да си опакова багажа и къде да си го завре след това.
Само, че чесънът не добавя промили в кръвта. Не мисля, че сравнението е уместно.

# 98
Само, че чесънът не добавя промили в кръвта. Не мисля, че сравнението е уместно.
Ама кръвното пада от него.
Той да не е шофьор на такси, че сега изкара този довод? Нали имаш книжка, какъв точно ти е проблемът, освен този, че се чудиш за какво да се разведеш?

# 99
Сега, от болно до болно дете има голяма разлика. Едно е детето да е в началото, да не го знаеш колко  Т ще вдигн и колко бързо, друго е вече да е минал критичния момент и да подкашля, да се сополиви и прочие прозаичности.
Ако си беше вкъщи щях донякъде да разбера реакцията, инервянето, че мъжът си позволява да излиза, а авторката е закрепена за децата денонощно. Обаче работата променя нещата. Т.е. не е залепена денонощно за тях.
Честно казано, някой нагоре писа за крушката и опашката. Не може да е само това причина за развода. Повод е.
Интересно ми е ако авторката се разведе, дали ще намери спокойствие. Според мен не. Сега като че ли изпитва ревност, че той излиза сам, а тя е затворена вкъщи. С болно дете, а той разпуска.
Един въпрос, вие заедно излизате ли? Така, както го разказва, имам чувството, че излизания не са 3-4 пъти в годината, а 3-4 пъти в седмицата.
И какъв е проблемът с тез промили? Да не би всеки ден да мерите промили в кръвта?

# 100
Цирк е да вдигаш гири за напиване веднъж на 3 месеца.

Не виждам, авторке, някаква тегоба, с която да се примиряваш. Точно обратното. Отстрани изглеждаш човек, който прави от мухата звездолет. Мъжът ти те търпи и се примирява - незнайно докога. Вземи поработи върху себе си - разводът е лесен, но с този характер щастието ти не е гарантирано въобще.

Не знам има ли смисъл да задавам други въпроси - например защо като си видяла, че има лигаво пиянство, пак си го избрала, че и две деца имаш от него, или пък защо това сега става проблем.
Пиенето е само повод. Причини други има тука.

# 101
Циркът, Теа, е в метафората, която не си овладяла още.

И като му добавя промили какво става? Нали ляга и спи, не те пребива още вратата. И нали каза, че се прибира като сте легнали вече, или ти ставаш да го посрещнеш с тържествено намилане? Пиян не се закача, слагаш му одеялцето на дивана и да се сеща. То пък колко ли се напива от 2-3 бири де, ама айде ... нали трябва драма да има.

# 102
Тази тема е подигравка с всички, които имат или са имали връзка с алкохолик.
За да напише някой очаквания коментар, аз подкрепям решението за развод. Съпругът заслужава да пие пет пъти в годината на спокойствие.

# 103
Сега, от болно до болно дете има голяма разлика. Едно е детето да е в началото, да не го знаеш колко  Т ще вдигн и колко бързо, друго е вече да е минал критичния момент и да подкашля, да се сополиви и прочие прозаичности.
Ако си беше вкъщи щях донякъде да разбера реакцията, инервянето, че мъжът си позволява да излиза, а авторката е закрепена за децата денонощно. Обаче работата променя нещата. Т.е. не е залепена денонощно за тях.
Честно казано, някой нагоре писа за крушката и опашката. Не може да е само това причина за развода. Повод е.
Интересно ми е ако авторката се разведе, дали ще намери спокойствие. Според мен не. Сега като че ли изпитва ревност, че той излиза сам, а тя е затворена вкъщи. С болно дете, а той разпуска.
Един въпрос, вие заедно излизате ли? Така, както го разказва, имам чувството, че излизания не са 3-4 пъти в годината, а 3-4 пъти в седмицата.
И какъв е проблемът с тез промили? Да не би всеки ден да мерите промили в кръвта?
Правим си почивки с децата. Излизаме заедно четиримата. Рядко само двамата. В никакъв случай не става въпрос за 3-4 пъти седмично или месечно. И не не ситърся повод за развод, както повечето пишат.

# 104
  • София
Темата защо е тогава и защо така е именувана?

Общи условия

Активация на акаунт