Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 373
  • 493
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Айде стига с тоя рефрен за болното дете! Ще кажеш е било на смъртно легло и той е тръшнал вратата за да отиде да пие! Бианка си има предистория, затова се връзва, сама си каза. А в случая - ама можело да се вложи. Ама не се е влошило. Да не мислите, че ако беше се влошило авторката нямаше да го изтъкне това и не на опашката, а на ПЪРВО място? Щеше да го побърка човека, да му мели на главата как пие, а детето му е болно и вече щеше да е подала молбата за развод. Тя и това за детето с Т предния ден го изтъкна на опашката, между другото, за да натежат везните в нейна полза щото все пак е форум за майки. Това на нея не й е най-важно. Най-важен е контролът, а той й се изплъзва.

# 181
Жени като авторката са тотално обсебващи и контролиращи, така че дори да спре пиенето, след това ще има друго. Виждал съм го- отделят мъжа си от приятели, от заниманията, с които разпуска, накрая и от семейството му. Това с изискването за 24/7 разположение е просто абсурдно. Всеки нормален човек има нужда да разпусне, едва ли мъжът и има нещо против една вечер авторката да излезе с приятелки, също беше казала, че има книжка и няма проблем да закара детето ако се наложи по спешност.

# 182
Не, аз наистина просто също не бих изтраяла това, което авторката описва. И не че ще се юрна на развод. Аз съм търпелива, ако се търпи положението. Но като нещо ме дразни, то няма да спре да ме дразни. Нито ще му свикна, нито ще почна да го харесвам, поради което нещата се разпадат по естествен път все някога.

И да, на мен не ми е ОК аз да съм вкъщи  с дете с температура, а мъжът ми на мач с приятели. Това е. И аз не излизам с приятелки и да му оставя дете с температура. Въобще ако детето е болно, и двамата сме край него, това не е нещо, за което да имаме разногласия.

# 183
Истината е,че мъж не можеш да вържеш, нито със скандали, нито с цупене. В моето семейство, всеки е ходил където му се ходи, като си признавам, че това съм аз, по- често. Ако мъжа ме ограничаваше, и спираше, отдавна да съм го изяла с парцалите. Всеки има нужда от глътка въздух. Не му я отнемай.

# 184
  • Варна
Да ама детето НЕ е било с температура. Него ден не е било. Край.

# 185
Това с глътката въздух авторката, както и някои други, не го разбират, колкото и да се зорите да обяснявате. Че те дишат чрез другия.

# 186
  • София
От 4 години сме семейство. Познаваме се от 5. Преди брака сме живели заедно 7 месеца.
Олеее горкия човечец! Направо го съжелявам, как се е гръмнал с човек, когото не познава, егоист, мислещ само за себе си и контролфрийк (да, това си ти). Чак пък развод, защото излизал с приятели на бира и завалвал думите, леле-леле?! Ти наистина си нямаш проблеми, не го харесваш дори, за обич да не говорим, освен това искаш да имаш пълен 100% контрол 24/7 над него. Ужас! Или в името на децата се осъзнай и остави човека да си излиза, нали после не ти прави проблеми. Или вземи се разведи и го освободи от тази примка на врата му, която вечно стягаш!

# 187
Изобщо не дишам чрез другия. И въпреки това някои неща са ми супер важни при съвместното отглеждане на малко дете. Приемете, че има различно мнение дори от жени, които не следят мъжете си под лупа и не са ревниви.

# 188
  • София
Изобщо не дишам чрез другия. И въпреки това някои неща са ми супер важни при съвместното отглеждане на малко дете. Приемете, че има различно мнение дори от жени, които не следят мъжете си под лупа и не са ревниви.
Ти никога ли не излизаш без мъжа си? Не е ли позволено половинката да има, на около 3 месеца, по няколко часа само за себе си? Той след като се напие нищо не й прави, заваля думите и си ляга - по нейни думи.

# 189
  • Варна
Двама с добри професии, добри доходи, очевидно осигурени, с налична помощ за двете налични деца. Не чувам други проблеми да имат никакви. Края на света, пардон на брака, идва с бързи темпове щото единия си позволява веднъж на два месеца да създаде дискомфорт на жена си. Само на жена си, както разбрахме на децата дискомфорт не създава никакъв, нито го виждат пиян залян, нито абдикира от грижи.

Иска ми се и на мен това да ми беше проблема, един единствен, на два месеца. През останалото време пълен рахат. Да вземем да отървем авторката от тоя лош мъж. Аз го взимам от раз.

# 190
Авторката се дразни от това. Всеки се дразни от различни неща. Това се опитвам да кажа, това е нейния мъж. Въпросът е че не сме там да видим кое как се случва. Как спирате да се дразните от нещо, което ви дразни? Аз това не съм го открила.

На наши близки мъжът реши да ходи по няколко месеца да работи в чужбина, сезонна работа. За тях си е ОК. За мен не би било. И нямам идея как точно би спряло да ме дразни, ако моят мъж ми го сервира. Всеки ден ще се благодаря на Господ, че си имам мъж и ще ме осени нещо ли? Не вярвам да се получи.

# 191
Забрани, контрол, заплахи, ограничения, разрешения това е откачено. Не знам защо много жени не искат мъж, а тотално подчинен и скопен индивид, който вечно е виновен с нещо и е длъжен 24/7 да е на разположение с пари и услуги за безгрешната принцеса, на която всички за длъжни. Любовта е свобода, а не робство. Може да иска дс гледа мач, да иде за риба и други подобни неща, които правят мъжете и няма нужда от разрешението ти. Прави и ти женски неща кой те спира? Да те предупреди 10 дена по-рано, че ще излезе ли? Аман от откачалници вече....  Бианка ами няма да се дразни от такива глупости или ще го приеме и трае дори да се дразни. Това е смешно да си развалиш брака и да оставиш 2 деца без баща понеже излизал веднъж месечно с приятели вие луди ли сте?Те много неща дразнят и на работа, в обществото и т.н ама там си траем, но като е половинката, който ще ни търпи истериите давай да правим скандали.

# 192
Авторке, разясни моля те как точно се случва това с непредупреждаването. Явно, че тук някъде е заровено кучето, но не стана напълно ясно и ще почнат свободни съчинения.

# 193
  • София
Авторката се дразни от това. Всеки се дразни от различни неща. Това се опитвам да кажа, това е нейния мъж. Въпросът е че не сме там да видим кое как се случва. Как спирате да се дразните от нещо, което ви дразни? Аз това не съм го открила.

На наши близки мъжът реши да ходи по няколко месеца да работи в чужбина, сезонна работа. За тях си е ОК. За мен не би било. И нямам идея как точно би спряло да ме дразни, ако моят мъж ми го сервира. Всеки ден ще се благодаря на Господ, че си имам мъж и ще ме осени нещо ли? Не вярвам да се получи.
Не може да сравянваш няколко часа излизане с приятели, с няколко месеца работа в чужбина. Все едно да кажеш, че неговото пиянство - завалване на думи, да е еднакво с това да се прибира и да я пребива пред децата. Когато нещо ме дразни, не спирам да се дразня, просто си намирам начин да си запълвам времето с нещо друго. Голяма драма, че на 3 месеца излизал с приятели и тя остава само с децата. Нали е с много доходна работа и имала и помощ за децата - да ги оставя на бавачка/баба и да излиза и тя.

# 194
Аз не съм някакъв съдия да решавам каквото и да е Simple Smile

Казвам само, че различните хора се дразнят от съвсем различни неща. Когато нещо почне зверски да те дразни в поведението на партньора ти, нещата тръгват на зле и накрая ескалират. А тази негова проява може да е едно нищо за друг човек. Хобаво е да нмаерят някакъв консенсус и да си запазят отношенията.

И не, мен конкретно запивки на моя мъж с неговите приятели няма да ме впечатлят. Но тук не говорим за мен.

Общи условия

Активация на акаунт