Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 402
  • 493
  •   1
Отговори
# 210
Аз не разбирам с какво излизането с приятели, ходене за риба, гледане на мач и други нормални мъжки интереси пречат  на брака при положение, че мъжът работи, помага в домакинството, грижи се за децата. То не пречи на брака, а на глезаната, която не приема, че човека до нея е личност, има свои интереси, хобита и т.н.Тя иска пълно и тотално подчинение на нейната особа и тотално пренебрегване на него като личност. Стигам до този извод от методите й, които са инатливи, манипулативни и контролиращи.

# 211
Бас ловя, че е имало поне няколко спокойни разговора, в които жената е казала какво я дразни. Скандали и думата развод се появяват, когато с добро няма никаква промяна. Какви "мерки" да вземе жената, да почне и тя да пие с него ли?
Как няма промяна?! Намалил е пиенето (от завалване е минал на музика) и вече не пие вкъщи.

# 212
"Така си живеем и някой ден без да предупреди кога просто казва, че излиза   и... На другия ден след работа също явно си допиват някъде и пак закъснява и се прибира, когато сме заспали."

"Ами да Ви кажа притеснението го има първите пъти, когато се побъркваш какво става. После идва ядосване, след това безсилие, в което съм сега и опасявам се накрая безразличие. Но, ако се стигне до там, то вече нищо няма да има смисъл."

"И другото - говорили сме много пъти да предупреждава когато ще излиза, но нищо не се променя. Това е другото, което просто ме вбесява."

Ами не знам, на мен не ми звучи добре. Има и елемент на изненада, не се знае кога човекът ще иска да пие. Как се правят планове тогава? И мен ме е страх как бих се чувствала, ако мъжът ми пие по много, дори и да е през 2 месеца. Не за всяка жена това е празник.

# 213
  • София
Аз пък имам позната, която не приема пиене на алкохол под никаква форма. За нея, когато се съберем приятелки по повод и пием чаша вино с нещо за хапване, това е сигурен знак, че сме се пропили и здраво вървим по пътя на алкохолизма. Вероятно авторката е такъв тип и затова едно гледане на мач с приятели и бира или питие и музика са сигурен белег за напиване.

Пък и колко по-рано следва да предупреди човек, че излиза с приятели, когато семейството няма някакви други планове.

# 214
  • Варна
Един ден без да предупреди КОГА казва, че излиза.

Ясно. Той предупреждава, но не го е обявил дни предварително. Графикът е нарушен. Грозно провинение. Развод.

# 215
И аз имам такава позната Simple Smile Беше си тръгнала от среща с мъж, който поръчал бутилка вино Simple Smile Но ето, аз пия, и по заведения ходя и сама, и мъжът ми също и пак разбирам авторката.

# 216
Ние поначало не знаем колко пие като брой чаши/обем в литри, знаем, че сега си пуска музика, а преди е завалвал приказката. Ама не е казала това 3 бири ли са, бутилка водка ли е. Щото аз почвам да завалвам леко от два сайдера или чаша фрутино, та затова избягвам пиенето, въпреки че има 2-3 марки и видове алкохол, които харесвам.

Отношението, което авторката демонстрира, не предполага да я предупреди няколко дни предварително.

# 217
По нейни думи е имало не само разговори, но дори забрана от нейна страна, а човекът се е съобразил с прищевките й и забраната какво да не прави в собствения си дом, и вече излиза да си пие на воля навън - на около 3 месеца по веднъж! Ама нашата контролфриийк кифличка пак не е доволна.

Не е контролфрийк жена, която не иска мъжа и да се напива, и сто пъти да го напишете пак няма да стане вярно.

Децата също почват да разбират баща им като почне да плете езика, не вярвам на много жени да се харесва това.

# 218
Едно време жените даже са прибирали пияните си мъже от кръчмата и всичко е било ОК. Но днес не е така.

И тя не го е изгонила да пие навън, просто не иска децата да виждат баща си пиян. Някоя жена би ли искала това??

# 219
  • София
Един ден без да предупреди КОГА казва, че излиза.

Ясно. Той предупреждава, но не го е обявил дни предварително. Графикът е нарушен. Грозно провинение. Развод.
Това най-малко! Според мен е редно и замяране с камъни! Bowtie

# 220
Чели сме теми за пиещи мъже. След подобни запои човекът сигурно спи поне 1 ден да се осифери. Тоест пак не го брой за нищо в семейството. Само казвам.

# 221
  • София
За мен е редно човек да предупреди, а ако няма възможност (станало е спонтанно), да попита дали е ок в този момент. И да каже приемерно, няма да ме има еди какво си време. И ако се забатачи, да звънне пак. Това е елементарно уважения към партньора и неговото време, а тук говорим и за съпрузи с две малки деца.

# 222
просто не иска децата да виждат баща си пиян
Ми те нали спят като се прибере пиян?

Чели сме теми за пиещи мъже. След подобни запои човекът сигурно спи поне 1 ден да се осифери. Тоест пак не го брой за нищо в семейството. Само казвам.
Този ходи на работа на следващия ден. Даже ти си цитирала къде го пише. Значи или е *аси държеливото псе, или май-май въобще не се е напил.

# 223
Не, този не се напива, авторката си измисля едва ли не. Доста народ ходи с махмурлук на работа, това за пример ли е?

# 224
  • София
Скрит текст:
По нейни думи е имало не само разговори, но дори забрана от нейна страна, а човекът се е съобразил с прищевките й и забраната какво да не прави в собствения си дом, и вече излиза да си пие на воля навън - на около 3 месеца по веднъж! Ама нашата контролфриийк кифличка пак не е доволна.

Не е контролфрийк жена, която не иска мъжа и да се напива, и сто пъти да го напишете пак няма да стане вярно.

Децата също почват да разбират баща им като почне да плете езика, не вярвам на много жени да се харесва това.
Напротив, при положиние, че той го прави около 4 пъти годишно и то извън дома - си е пълен контролфрийк! Децата са малки и предполагам лягат рано (едното даже е родено само от година), а той предполагам се е напивал след като са си слегнали, та довода с децата ти издиша, но така или иначе, той вече пие навън и след като се прибере си лягал. Голяма драма. На другия ден е на работа, което значи, че все пак не се е насмукал злобно, просто може и да не държи много и да завяля приказната от 2-4 бири.

Общи условия

Активация на акаунт