Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 404
  • 493
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Обаче съм сигурна, че го чака. Брои му часовете и държи да инспектира в какво състояние се връща. Явно досега сериозни пиянски изцепки е нямало, като влачене по пода, повръщане и прочие. Иначе веднага щяха да се извадят на дневен ред.

# 271
Естествено, че е редно мъжът да се съобразява със семейството и най - вече да уведомява за плановете си, в които не присъствам.
Тогава и аз бих реагирала скандално.
Ако съм уведомена,  както и аз него за това, къде отиваш и в колко ще се прибереш, м
па макар и на четири крака, проблем не виждам.

# 272
  • София
Като се замисля, ако той излиза към 9-9:30, а децата лягат горе - долу тогава, дори има хипотеза, в която той си е вкъщи за великото къпане, вечеряане и псриспиване, та децата може дори да пропускат факта, че той излиза.

# 273
  • Далечният изток
Какви уговорки, говорим за обявяване на час за брибиране - кой нормалне възрастен илиза с вечерен час от дома си, било то женен, със или без деца.  Ти сериозно ли налагаш на мъжа си час за прибиране? И ако не го спази какво следва? Наказание, бой, без ТВ, без тел или?

Правиш ли разлика между вечерен час и "ще се прибера до полунощ" или "ще се прибера късно през нощта", или "няма да се прибирам изобщо", за да може другия човек да си направи сметката той какво да прави с неговия ден и със задълженията, които има, както и тези, които ще трябва да поеме, понеже другият липсва?
А, не.
Това са пак свободни съчинения от темата, авторката нищо подобно не е казвала, нито отричала.

И да, важно е какво всъщност са се разбрали предварително - да не пие вкъщи, но може с приятели навън, или да не пие въобще.

# 274
  • София
Ами то самото изречение, че излиза вечерта с приятели на по бира/за мач, означава, че ще е след часа на заспиване на децата ( в колко да излезе, в колко си ляга малко дете?). Все пак я предупреждава, че ще излиза. Дори и да не е вечерял навън (малко вероятно) и да няма предвидена манджа, все ще намери я кашкавал, я салата, я нещо друго и няма да остане гладен. Голяма драма.

Това в конкретния случай, с конкретния пример. Но не изчерпва всички обстоятелства. Пък и нужно ли е да трябва да отгатвам всички вероятности, като може просто да си каже? Малка драма, голяма драма, решава се с две елементарни изречения. Ама голяма драма да кажеш на човека отсреща някакъв времеви ориентир.

Аида, коментирам попринцип дали е редно да се предупреди и как.

# 275
Обаче съм сигурна, че го чака. Брои му часовете и държи да инспектира в какво състояние се връща. Явно досега сериозни пиянски изцепки е нямало, като влачене по пода, повръщане и прочие. И апе веднага щяха да се извадят на дневен ред.
Тъкмо това мислех и аз.
Предвид обвиненията в пиянстване описанието на състоянието му след напиване 'сега' и 'едно време' е доста...лаконично. Две до четири думи. Залитанеи, въргаляне в шумата и повръщане бяха споменати от съвсем други потребителки по-късно, за да хиперболизират ударното влияние на няколко бири.

Като се замисля, ако той излиза към 9-9:30, а децата лягат горе - долу тогава, дори има хипотеза, в която той си е вкъщи за великото къпане, вечеряане и псриспиване, та децата може дори да пропускат факта, че той излиза.
Оф, недей, че едвам възпрях хипотезата, че кучето се изнизва от леглото, докато авторката спи, облича се и тръгва по...халби.

# 276
  • Далечният изток

Ама ние не знаем как, това казвам, той може точно така да я предупреждава, защото тя си противоречи.

# 277
  • София
Естествено, че е редно мъжът да се съобразява със семейството и най - вече да уведомява за плановете си, в които не присъствам.
Тогава и аз бих реагирала скандално.
Ако съм уведомена,  както и аз него за това, къде отиваш и в колко ще се прибереш, м
па макар и на четири крака, проблем не виждам.
И ако решат да сменят мястото или от първото да отидат на друго място, той какво - казва чакайте да звънна на жена ми, да я уведомя, щот тя не знае, че ще ходя едиси къде и ако одобри - идвам с вас Satisfied, за часа също - решват, че ще изгледат някой мач (не планувано) и той пак звъни да пита може ли, щото вечерния час е бил поставен преди да разбере, че ще остава повече време SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 278
А, ако не пие, обявява плановете си, но продължава да излиза, защото, примерно, има любовница, авторката ок ли ще е?

# 279
И каква толкова крещяща нужда от него има една нормална вечер когато си приспивате децата и си лягате? Голямо уведомяване, съобразяване, вечерен час... чак се плаша. Не можете 1 вечер в месеца 4 часа без мъжът си ли? Айде не се излагайте. Все едно да му кажете ако може да остане с децата, а вие да идете на кафе с приятелки да ви каже край, развод, съд и строг тъмничен затвор. Направо се плаша как желанието за контрол и обсебваме се манипулират и изкарват по съвсем друг начин.

# 280
Ако е свободен възрастен индивид, тогава може. Само че тук говорим за семеен мъж с малко дете и бебе.
Вече не става без уговорки.
Ейй, някои си умират да приписват на мъжа майчинство. Тя цял ден го чака да му тръсне децата, тоя на бира да гледа мач ще ходи. Ми, не може! Различно е, разбира се.
Ох, и Лъвицата същия рефрен подела ... абе, много пречкави тия деца, бе. През деня как ли ходим до магазина?

# 281
  • София
Ами то самото изречение, че излиза вечерта с приятели на по бира/за мач, означава, че ще е след часа на заспиване на децата ( в колко да излезе, в колко си ляга малко дете?). Все пак я предупреждава, че ще излиза. Дори и да не е вечерял навън (малко вероятно) и да няма предвидена манджа, все ще намери я кашкавал, я салата, я нещо друго и няма да остане гладен. Голяма драма.

Това в конкретния случай, с конкретния пример. Но не изчерпва всички обстоятелства. Пък и нужно ли е да трябва да отгатвам всички вероятности, като може просто да си каже? Малка драма, голяма драма, решава се с две елементарни изречения. Ама голяма драма да кажеш на човека отсреща някакъв времеви ориентир.

Той си казва - излиза с приятели вечерта. За мен това е напълно достатъчно. Подробности в колко часа ще се прибере за мен си е тормоз. Той ще излиза да разпусне или да си гледа часовника, сакън да не закъснее. отврат. Говорим за зрял човек, не за тийн.

# 282
Авторке, ти си от типа властни и сприхави жени. Не ми се мисли, децата ти какво ги чака... Коментарите отностно това, дали човека прекалява с алкохола, биха граничили със сектантски фанатизъм. Човека иска да си почине по някакъв начин, и то толкова рядко. Предполагам, че с времето наистина ще се превърне в алкохолик покрай теб, ако останете заедно и го "тровиш" с подобни неща. А относно моето мнение: ако някога ми се случи, жената, с която съм създал семейство, верен съм и, и се грижа за нея, да ми каже, че иска развод за подобно нещо... дори само мисълта за това да и е минала през главата, то тогава моментално ще я изтрия от живота си и ще си гледам децата, сам или плащайки издръжка, съвестно и щедро!

# 283
  • София
И ако решат да сменят мястото или от първото да отидат на друго място, той какво - казва чакайте да звънна на жена ми, да я уведомя, щот тя не знае, че ще ходя едиси къде и ако одобри - идвам с вас Satisfied, за часа също - решват, че ще изгледат някой мач (не планувано) и той пак звъни да пита може ли, щото вечерния час е бил поставен преди да разбере, че ще остава повече време SatisfiedSatisfiedSatisfied

Къде ще пие той, не засяга авторката и нейния план за деня. Това кога и дали ще се прибере - да. Аз честно казано предпочитам да го няма цяла нощ, отколкото да ми се изтърси изневиделица и да ми обърка плановете. И пак повтарям, това с точния час и часовника си е яко преиначаване. Говорим за ориентир. Сега, ако авотрката цяло нощ ще лежи на дивана, вероятно няма голямо значение. Но  обикновено човек има някакви задачи. Ами ако и авторката е планирала излизане? Той звъни, че ще излиза, тя също тръгнала с приятелки, какво правим? Пак ли няма да се съобразим? Децата и сами ще се оправят за една вечер.

Ама ние не знаем как, това казвам, той може точно така да я предупреждава, защото тя си противоречи.

Затова и казвам кое според мен е редно. От коя страна на уравнението е авторката, само тя си знае.

# 284
Значи вие никак не се притеснявате, ако той закъснее с два часа, правилно ли да ви разбирам?

Общи условия

Активация на акаунт