Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 374
  • 493
  •   1
Отговори
# 255
Ми те са се разбрали така - да не пие много, да не пие вкъщи и да не го виждат пил. Тъй че пие навън , не пие много (резултатът след пиенето е различен) и се прибира по време, когато спят. Ама договорката вече не устройва авторката - на мен това ми е интересно защо.
.   Защото не е промемат пиенето, а липсата на контрол върху личноста му. Авторката се чувства, че се е минала, че гледа децата, а той на вън с приятели. Длъжен е да се подчинява изцяло в услуга на авторката. И стига с тия деца. Около мен като дете всички приятелски семейства всички мъже пиха и сме един куп вече възрастни без последствия от това. Нито са били алкохолици нито нищо. И за разлика от това обсебването и контрола ще имат последствия...

# 256
Скрит текст:
Е то това излизане да не мисли авторката,че е планирано от 20 дена, че да я увед оми. Най-вероятно през деня са се разбрали... та това е едно тъпо излизане вие го изкарвате не знам какво. Децата какво? Аз като бях дете сме ходили по почивки с други семейства, били сме доста деца и възрастни и те сядаха на маса, мъжете си пиеха и то не малко нищо не ни е станало на нас.    П. С децата ще пострадат повече от контролираща и обсебваща майка отколкото от татко, който си позволява да пие с приятели веднъж месечно без да пречи на никого.

Не, ама и да каже "излизам" и точка, и да не каже горе-долу кога и дали ще се прибере, също не е редно. Мен това би ме издразнило.
Скрит текст:
За пиенето, ако за авторката е такава драма (има хора наистина имат непоносимост), да си беше взела заклет трезвеник. Пост фактум да иска да го промени, си е тъпотия. А в случая, обекивно не изглежда като мъжът да е пияница, а просто да има нужда от разпускане с приятели, и то доста рядко.
Хахаха Ти сериозно ли?! да не е на 12, че да обявява кога ще се прибере? Или да излезе и да си гледа през 5 мин часа, че да не закъснее? А ако изчисли времето за прибиране, но има трафик и се забави какво правим? Това е несериозно изискване към възрастен индивид.
Ако е свободен възрастен индивид, тогава може. Само че тук говорим за семеен мъж с малко дете и бебе.
Вече не става без уговорки.

# 257
  • София
Оф , това ми е любомито - като има деца е друго. Ами тези, дето контролират, и с деца и без са си все същите, стига самото сдобиване с деца да не е отключило някакъв бъг в системата.
Точно!

Децата са оръжие за манипулация, щото малодушието преди тях не ни е стигнало да се заявим.

# 258
  • София
Пансита, той сигурно има телефон. Ако присъствието му при децата стане наложително, надали ще откаже да се прибере. Авторката каза, че е грижовен баща.

# 259
Авторката се чувства, че се е минала, че гледа децата, а той на вън с приятели.
Напротив, авторката не е втора година майчинство, а вече ходи на работа. Ако беше втора година, чудещите се на поведението й щяхме да сме по-снизходителни. Ама не е.

# 260
  • България
От темата и аз разбрах, че повечето жени одобряват напиването на мъжа си с приятели, стига да е веднъж на 2 месеца.
А, не.
Докато държах на бившия си съпруг, не одобрявах пиенето без мен!
Тия работи са за двама. Предвид, че си пиеше в бившите кръстници, които имаха дете на възрастта на нашето и двете си играеха добре, не бях съгласна да ходи без нас.
Така че, без такива крайни обобщения. Моля.
––––––––––––––––––––––––––––––
Авторката ми напомня за една моя вече бивша приятелка, която не близва алкохол.
Винаги съм се отнасяла с подозрение към крайностите, в която и посока да са.
Мисля, че е добре да освободи този мъж от себе си.
Но пък децата не са виновни и се питам, защо е направено второто, предвид че авторката би трябвало вече да е разбрала, че мъжът до нея не е заклет трезвеник.
Или теорията е, първо ще го вържем, после ще го променяме?

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 18:04 от МоарейнД

# 261
  • София
Казва, защото диалог явно няма. Забранено ти е. Какво да му дискутираш?

Да, това е една вероятна причина.

Скрит текст:
Е то това излизане да не мисли авторката,че е планирано от 20 дена, че да я увед оми. Най-вероятно през деня са се разбрали... та това е едно тъпо излизане вие го изкарвате не знам какво. Децата какво? Аз като бях дете сме ходили по почивки с други семейства, били сме доста деца и възрастни и те сядаха на маса, мъжете си пиеха и то не малко нищо не ни е станало на нас.    П. С децата ще пострадат повече от контролираща и обсебваща майка отколкото от татко, който си позволява да пие с приятели веднъж месечно без да пречи на никого.

Не, ама и да каже "излизам" и точка, и да не каже горе-долу кога и дали ще се прибере, също не е редно. Мен това би ме издразнило.
Скрит текст:
За пиенето, ако за авторката е такава драма (има хора наистина имат непоносимост), да си беше взела заклет трезвеник. Пост фактум да иска да го промени, си е тъпотия. А в случая, обекивно не изглежда като мъжът да е пияница, а просто да има нужда от разпускане с приятели, и то доста рядко.
Хахаха Ти сериозно ли?! да не е на 12, че да обявява кога ще се прибере? Или да излезе и да си гледа през 5 мин часа, че да не закъснее? А ако изчисли времето за прибиране, но има трафик и се забави какво правим? Това е несериозно изискване към възрастен индивид.

Това е съпруг, с две малки деца. Разбира се, че ще искам да знам, за да си направя сметката. Сама ли ще приспивам децата, вечеря за него да предвиждам ли, ще имам ли възможност да изляза за един час до магазина, ей такива причини, нали. И не, не е нужно да се изпълни графика до секундата, а пък ако закъснее, може просто да звънне и да каже, "абе ще се проточат нещата, не знам докога, не ме чакай". Който не иска да се съобразява с никого, не се обвързва и не прави деца. Връзките предполагат някаква отговорност и коректност към отсрещния човек.

# 262
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Ако е свободен възрастен индивид, тогава може. Само че тук говорим за семеен мъж с малко дете и бебе.
Какви уговорки, говорим за обявяване на час за брибиране - кой нормалне възрастен илиза с вечерен час от дома си, било то женен, със или без деца.  Ти сериозно ли налагаш на мъжа си час за прибиране? И ако не го спази какво следва? Наказание, бой, без ТВ, без тел или?

# 263
  • Варна
Авторката се дразни от това. Всеки се дразни от различни неща. Това се опитвам да кажа, това е нейния мъж. Въпросът е че не сме там да видим кое как се случва. Как спирате да се дразните от нещо, което ви дразни? Аз това не съм го открила.

На наши близки мъжът реши да ходи по няколко месеца да работи в чужбина, сезонна работа. За тях си е ОК. За мен не би било. И нямам идея как точно би спряло да ме дразни, ако моят мъж ми го сервира. Всеки ден ще се благодаря на Господ, че си имам мъж и ще ме осени нещо ли? Не вярвам да се получи.

С разум, с разум спираме да се дразним. По-точно, не мрънкаме. Ще те питам аз, ако имаш болен и единствения шанс е мъжът ти да замине, аджеба, няма ли да преглътнеш...
И хич не си разбрала, какво одобряваме или не в тая тема. Направи най-лесното заключение, което е на повърхността.
Айде пак избихме в свободни съчинения, ситуациите никога не са еднакви.

# 264
  • София
Най-важното е, че той не е излизал явно преди така. Разпускал е вкъщи с питие и музика. При нея и децата. Тя му е забранила. Той я е послушал.

# 265
  • София
Какви уговорки, говорим за обявяване на час за брибиране - кой нормалне възрастен илиза с вечерен час от дома си, било то женен, със или без деца.  Ти сериозно ли налагаш на мъжа си час за прибиране? И ако не го спази какво следва? Наказание, бой, без ТВ, без тел или?

Правиш ли разлика между вечерен час и "ще се прибера до полунощ" или "ще се прибера късно през нощта", или "няма да се прибирам изобщо", за да може другия човек да си направи сметката той какво да прави с неговия ден и със задълженията, които има, както и тези, които ще трябва да поеме, понеже другият липсва?

# 266
  • София
Това е съпруг, с две малки деца. Разбира се, че ще искам да знам, за да си направя сметката. Сама ли ще приспивам децата, вечеря за него да предвиждам ли, ще имам ли възможност да изляза за един час до магазина, ей такива причини, нали. И не, не е нужно да се изпълни графика до секундата, а пък ако закъснее, може просто да звънне и да каже, "абе ще се проточат нещата, не знам докога, не ме чакай". Който не иска да се съобразява с никого, не се обвързва и не прави деца. Връзките предполагат някаква отговорност и коректност към отсрещния човек.
Ами то самото изречение, че излиза вечерта с приятели на по бира/за мач, означава, че ще е след часа на заспиване на децата ( в колко да излезе, в колко си ляга малко дете?). Все пак я предупреждава, че ще излиза. Дори и да не е вечерял навън (малко вероятно) и да няма предвидена манджа, все ще намери я кашкавал, я салата, я нещо друго и няма да остане гладен. Голяма драма.

# 267
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
.  Е как какво? Развод разбира се. Ще си позволява този  да закъснява, да излезе с приятели вместо да се подчинява на богинята майка. Съд и гилотина.       Тя не веднъж писа, че е грижовен баща, работи, гледа си семейството и помага в домакинството та ако толкова има нещо спешно ще се прибере веднага, а и едва ли ако имат нужда в момента децата или жена му той хуква с приятели.

# 268
  • София
Скрит текст:
Правиш ли разлика между вечерен час и "ще се прибера до полунощ" или "ще се прибера късно през нощта", или "няма да се прибирам изобщо", за да може другия човек да си направи сметката той какво да прави с неговия ден и със задълженията, които има, както и тези, които ще трябва да поеме, понеже другият липсва?
След като е заявл, че излиза вечерта с приятели, за мен означава, че тя следва да се заеме с децата, вкл. приспиване (което може да прави тя по принцип, не знаем как е в тях). Какво значение има дали ще се върне в 11, 12 или в 3 - така или иначе тя ще ги е оправила.

# 269
  • София
Афродита ме изпревари.
Той излиза вечер след работа. Вероятно работи до 5-6, прибира се и излиза в 7-8. Е, кога се очаква да се прибере,че да приспи децата, предвид възрастта им.
Прибира се след заспиването на децата, но не и преди авторката да е заспала. Тя надали го чака до 6 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт