Развод заради прекаляване с алкохола

• 11 336
  • 493
  •   1
Отговори
# 390
Абе нека се развежда жената. Тамън човека ще се отърва от такава мрънкаща и контролираща жена.

Точно, тя нали затова пусна темата - да получи морално потупване по рамото. Ама не го получи и сега чете (активна е във форума), ама не пише повече. Не и хареса присъдата на другарския съд, който искаше да спретне на мъжа си.

# 391
Е как да не е неизбежда ситуация? Мач има. Европейско. Какви деца, какви жени ... та камо ли температури някакви. Абе вие все едно не живеете с мъже.

# 392
  • София
То хубаво да се разведе и да освободи мъжа от тази примка на врата му, ама има вече 2 деца, първото заченато на втората среща дето се вика, преди да се е опознала с него. Та сега трябва първо за децата да мисли, а не за собствения си комфорт.

# 393
То хубаво да се разведе и да освободи мъжа от тази примка на врата му, ама има вече 2 деца, първото заченато на втората среща дето се вика, преди да се е опознала с него. Та сега трябва първо за децата да мисли, а не за собствения си комфорт.

Явно е мислила и е убедена, че и за децата ще е по-добре. Или не го мисли изобщо. Едно от двете.

# 394
  • София
Явно е мислила и е убедена, че и за децата ще е по-добре. Или не го мисли изобщо. Едно от двете.
Щом той е с добре платена работа, харчи си парите у тях, домакинства, грижи се за децата и в един момент тя от лигавщина реши да лиши децата от такъв баща...

# 395
Амааа, тя не говори с дни и поставя ултиматуми, какъв конструктивен разговор?
Авторката, колкото повече се забранява и се налага мнение на един човек, толкова повече той прави обратното. Аз лично изобщо не бих се занимавала с партньор като теб - обича те, верен ти е, грижи се за децата, изкарва пари и няколко пъти годишно ти не му говориш с дни? Не знам как точно си представяш имането на брак и връзка, но всеки, който избере да ме наказва с мълчание, директно има червен картон. Не знам и как точно си представяш бъдещето и възпитанието на децата си, които няма да живеят в зададената от теб кутийка и по зададените от теб правила! Свръхконтролът на никого не е свършил добра услуга - или ще имаш около себе си потиснати хора, или такива, които те мразят, нищо, че си добра и не пиеш.
Иди на психолог и виж как ще работиш а) за това желание да свръхконтролираш б) за решаването ти на проблема с ултиматуми и мълчание с дни.

# 396
Боже, в тая тема се върти едно и също 27 страници, а авторката отдавна абдикира със свита опашка. Може да размисли.

# 397
...Та сега трябва първо за децата да мисли, а не за собствения си комфорт.
Точно. И аз не мисля, че разводът трябва да е на преден план на този етап. Да се стегнат и да постъпят като зрели хора.

От нейна страна - напиване (както разбрахме без агресия и подобни изпълнения) 4 пъти годишно не е повод за развод. Да започне да се обажда, когато няма да се прибира и да си живеят щастливо.

От негова страна, той също трябва да мисли първо за децата и после за собствения си комфорт. Ако види, че няма друг начин, не вярвам 4 напивания да са му по-важни от децата. Пак може да си пие за удовоствие, но с мярка.

Но в момента никой от тях не мисли за това, а всеки гледа да се наложи. Което не е в интерес на децата.

TeoYo, тя писа, че са се били разбрали да се обажда и че няма против да излиза в приятели. Това при нормален разговор. Ултиматумите са били после, когато няколко пъти се е прибрал без да се обади. Сега, доколкото е вярно, можем само да гадаем, коментирам това, което ни е поднесено като информация.

# 398
Ако не се обади, че остава с приятели, това е единственото, за което и аз бих се притеснила и тревожила. Но постът на авторката не даде да се разбере, че това е основният проблем, а пиенето само по себе си.

# 399
Тя му казва, обаждай се, когато няма да се прибираш, той нарочно не го прави.
Не е вярно, казва й.

Абе това за банята откъде дойде?

# 400
Ако не се обади, че остава с приятели, това е единственото, за което и аз бих се притеснила и тревожила. Но постът на авторката не даде да се разбере, че това е основният проблем, а пиенето само по себе си.
В такива ситуации причините са комплексни. Като при войните - повод и причина Trollface
За да не се натрупва напрежение, което да ескалира без нищо, човек трябва да проявява уважение към човека до себе си. Както тя е уважила личното му пространство и няма против да излиза с приятели, така би следвало и той да съумее да избере момент, в който нямат някакви конкретни грижи и да я уведомява.

Не ѝ казва.
Скрит текст:
... Аз като човек, който обича, бих пощуряла от притеснение и бих звъннала да питам добре ли е, не за разводи да мисля. Дори и бясна, бих се притеснила добре ли е, а ако се окаже, че е добре, ще му пиля после и то не, защотото е ходил на бира, а защото не ми се е обадил.
Ами да Ви кажа притеснението го има първите пъти, когато се побъркваш какво става. После идва ядосване, след това безсилие, в което съм сега и опасявам се накрая безразличие. Но, ако се стигне до там, то вече нищо няма да има смисъл.

# 401
Боже, в тая тема се върти едно и също 27 страници, а авторката отдавна абдикира със свита опашка. Може да размисли.

Няма да размисли. Поне не за дълго. Тя дойде за окуражаване, а получи упреци. Сега е сърдита не само на него, а и на нас.

# 402
  • София
А не прочетох да е оставал с нощувка някъде. Предупреждава я, че ще излиза, ама не било дни преди това. Отишъл да гледа мач, а детето "миналия ден" било с температура. Значи когато е излизал детето не  е било с теп., колко време след детско неразположение е разрешено на мъжа да излиза да разпуска с приятели, според ССФ?

# 403

Не, не пиенето само по себе си, тя писа, че употребяват алкохол, а напиването.

Но наистина няма смисъл от едно и също, почват вече да се изкривяват нещата, които ясно са си написани и авторката, ако не желае да каже нищо повече най-добре да затвори темата.

А не прочетох да е оставал с нощувка някъде. Предупреждава я, че ще излиза, ама не било дни преди това. Отишъл да гледа мач, а детето "миналия ден" било с температура. Значи когато е излизал детето не  е било с теп., колко време след детско неразположение е възмоно мъжът да излиза да разпуска с приятели, според ССФ?

Ами за мен винаги е било нормално да не иска да ходи да "разпуска",  докато не стане ясно колко и от какво е болно детето, за други може да си е нормално и да си разпуска без да го интересува, зависи си от хората.

# 404
  • София
Ами за мен винаги е било нормално да не ходи да "разпуска",  докато не стане ясно колко и от какво е болно детето, за други може да си е нормално и да си разпуска без да го интересува, зависи си от хората.
Тъй де, ама когато се е засилил да излиза детето вече не е било болно. Предните дни било вдиганло температура и до там. В самата вечер на излизане детето е било ок (по нейните писанки), затова попитах колко дни след неразположение на детето е разрешено на мъжа да излезе?

Общи условия

Активация на акаунт