Развод заради прекаляване с алкохола

• 11 338
  • 493
  •   1
Отговори
# 75
Когато човек знае “какво дава” има право да изисква същото! Щом тя може винаги да е на разположение защо пък той да не може и то не поради друга причина а пиенето и после съвземенато от пиенето. Мисля, че повечето хора тук се хванаха за друго, защото не разбраха много добре идеята. Аз те разбрах обаче имам друг въпрос към теб , ако получил това което искаш с ултиматум дали ще си доволна?
Хубав въпрос. Поне ще съм спокойна. Аз това искам. Затова и се замислям за развод. Знам,че ще е по-трудно, но поне ще ми е спокойно. Няма да се чудя кога и дали ще изчезне пак. Но, все си мисля, че ако не му идва отвътре, а само заради ултиматума има промяна, то рано или късно пак ще се върне старото положение.

# 76
Когато човек знае “какво дава” има право да изисква същото! Щом тя може винаги да е на разположение защо пък той да не може и то не поради друга причина а пиенето и после съвземенато от пиенето. Мисля, че повечето хора тук се хванаха за друго, защото не разбраха много добре идеята. Аз те разбрах обаче имам друг въпрос към теб , ако получил това което искаш с ултиматум дали ще си доволна?
Хубав въпрос. Поне ще съм спокойна. Аз това искам. Затова и се замислям за развод. Знам,че ще е по-трудно, но поне ще ми е спокойно. Няма да се чудя кога и дали ще изчезне пак. Но, все си мисля, че ако не му идва отвътре, а само заради ултиматума има промяна, то рано или късно пак ще се върне старото положение.
Абсолютно на същото мнение съм! Докато човек сам не пожелае да направи нещо и не осъзнае защо трябва да го направи , то няма и да има стимул да се промени! Ако пък го направи заради теб, но не е осъзнал защо го прави ще остане недоволен от живота! Затова е хубаво двойката да е на еднакво мнение по тези въпроси! Въпреки всичко аз не искам да накланям везните към развод, защото това е много голяма и крайна стъпка, преди вземането на която трябва да си абсолптно на 100% сигурна какво правиш и какво ще последва!

# 77
  • София
Ти ако мислиш за развод, не е пийването на два месеца.

# 78
Кажи си направо, че не го обичаш вече и да се приключва. Извинявай, но човек, който още обича другия, не се замисля за развод, защото от време на време излизал и пийвал с приятели. Разведи се да си по-спокойна, пък после ела и кажи постигна ли го това спокойствие. Аз като човек, който обича, бих пощуряла от притеснение и бих звъннала да питам добре ли е, не за разводи да мисля. Дори и бясна, бих се притеснила добре ли е, а ако се окаже, че е добре, ще му пиля после и то не, защотото е ходил на бира, а защото не ми се е обадил.

# 79
Нали се случвало 4-5 пъти годишно? Това е много рядко. А ти обясняваш, че не се държиш добре с него, когато не ти изнесе. Крушката има опашка.
Няма да му дам да се разбере, а да усети какво е да те приемат за даденост.
От думи явно не разбира, като застане на нейно място ще добие по-реална представа какво е да се чудиш добре ли е човекът до теб или лежи в някоя болница и т.н..
Това е твърде драматично. Както разбрахме, нищо особено не е станало. Ако трябва да дебнем тези страшни моменти, то трябва да си седим вкъщи на пост и молитва.
Аз лично, когато съм изнервена на половинката си, гледам да се изнеса някъде, докато охладя страстите. Просто самата физиономия и глас ме дразнят. Пак, крушката...

За мен авторката е в много голяма грешка и по-лошото е, че дълбае още повече в грешна посока. Тука въобще не става дума за даденост, тя е в майчинство, а той гледа децата в останалите 360/365 дни, когато не е с приятели. Истериите са безполезни. Тя сега е ербап, тъй и тъй си е вкъщи... Като се върне на работа, разведена, кой ще ги гледа тези деца? Или се очаква, че мъжът ще изпълнява съпружеска роля след развод? Моля ви се, по-сериозно.

# 80
Стига, де, като те слуша човек, ще рече че е с гърчове това дете. А тя пише " А малкото дете беше с темп миналия ден". Думата "беше" е в минало свършено време.
Може да се е подобрило, може да се е влошило. Как мога да знам как е детето ми, ако не се обадя или отида да го видя? Може и просто да му е криво и да си иска мама и тати, това е малко дете.

Ама нали е било "миналия ден"? Значи се е прибирал, спал си е вкъщи и на следващия ден не се е прибрал вечерта.

# 81
Кажи си направо, че не го обичаш вече и да се приключва. Извинявай, но човек, който още обича другия, не се замисля за развод, защото от време на време излизал и пийвал с приятели. Разведи се да си по-спокойна, пък после ела и кажи постигна ли го това спокойствие. Аз като човек, който обича, бих пощуряла от притеснение и бих звъннала да питам добре ли е, не за разводи да мисля. Дори и бясна, бих се притеснила добре ли е, а ако се окаже, че е добре, ще му пиля после и то не, защотото е ходил на бира, а защото не ми се е обадил.
Ами да Ви кажа притеснението го има първите пъти, когато се побъркваш какво става. После идва ядосване, след това безсилие, в което съм сега и опасявам се накрая безразличие. Но, ако се стигне до там, то вече нищо няма да има смисъл.

# 82
  • София
И то само, че “детето” не слуша забраните.
Да се не надяваш!

# 83
Пишеш че малкия е имал температура вчера. И днес ли? И мъжа ти е излязъл с приятели когато детето му е болно вкъщи? Само това би ме вбесило. Нищо друго.
Иначе, по повод пиенето, и аз не понасям, но аз съм обременена и въобще не съм критерий. Първият съпруг на майка ми беше алкохолик-насилник. До ден днешен има такива травми (и физически и емоционални), че само като усетя миризма на алкохол и ми се повръща.

# 84
  • Далечният изток
Прекалено си обсебваща и свръхконтролираща. Последно това мога да кажа. Пък ако искаш, развеждай се. Поне изтъкни на момчето някоя по-смислена причина.

# 85
Ми, ти явно си го решила и само търсиш подкрепа. Да ти е честит разводът и дано си щастлива самотна майка с две бебета. Но няма да получиш разбиране от хората, помощ също.

# 86
...Аз като човек, който обича, бих пощуряла от притеснение и бих звъннала да питам добре ли е, не за разводи да мисля. Дори и бясна, бих се притеснила добре ли е, а ако се окаже, че е добре, ще му пиля после и то не, защотото е ходил на бира, а защото не ми се е обадил.
Тък съм напълно съгласна. Обаче ако започне да се повтаря, включително, когато някое от децата е болно и дори не се обажда да провери как е?

Определено не са за развод на този етап. Трябва да решат проблемите си, но за това е нужно желание и от двете страни.

# 87
Прекалено си обсебваща и свръхконтролираща. Последно това мога да кажа. Пък ако искаш, развеждай се. Поне изтъкни на момчето някоя по-смислена причина.
Несходство в характерите е достатъчна причина. Единият пие 5 пъти годишно, другият не.

# 88
Нали се случвало 4-5 пъти годишно? Това е много рядко. А ти обясняваш, че не се държиш добре с него, когато не ти изнесе. Крушката има опашка.
Няма да му дам да се разбере, а да усети какво е да те приемат за даденост.
От думи явно не разбира, като застане на нейно място ще добие по-реална представа какво е да се чудиш добре ли е човекът до теб или лежи в някоя болница и т.н..
Това е твърде драматично. Както разбрахме, нищо особено не е станало. Ако трябва да дебнем тези страшни моменти, то трябва да си седим вкъщи на пост и молитва.
Аз лично, когато съм изнервена на половинката си, гледам да се изнеса някъде, докато охладя страстите. Просто самата физиономия и глас ме дразнят. Пак, крушката...

За мен авторката е в много голяма грешка и по-лошото е, че дълбае още повече в грешна посока. Тука въобще не става дума за даденост, тя е в майчинство, а той гледа децата в останалите 360/365 дни, когато не е с приятели. Истериите са безполезни. Тя сега е ербап, тъй и тъй си е вкъщи... Като се върне на работа, разведена, кой ще ги гледа тези деца? Или се очаква, че мъжът ще изпълнява съпружеска роля след развод? Моля ви се, по-сериозно.
  Не, не съм по майчинство. След първата година се върнах на работа. Не мога да си позволя толкова дълго отсъствие. Малкият е на 1,2. Има на кой да разчитам засега, докато и двамата сме на работа. Даже и да нямаше въпросът е дали трябва да се примирявам с това положение. Това е.

# 89
Ами да Ви кажа притеснението го има първите пъти, когато се побъркваш какво става. После идва ядосване, след това безсилие, в което съм сега и опасявам се накрая безразличие. Но, ако се стигне до там, то вече нищо няма да има смисъл.
Имаш точно два хода.
Първият е да продължаваш по същия начин, докато не станеш безразлична, или на него не му писне. Вторият е да си седнеш на задника, да поговориш с него като с равен, а не като с куче, на което даваш команди и да му се извиниш, че си се държала като откачалка, да му кажеш, че нямаш против да излиза и да пийва с приятели от време на време, но да ти казва предварително, за да не се тревожиш. И да спреш да му звъниш и пишеш докато е навън, щом знаеш, че не е умрял, обадил ти се е, предупредил е. Който и от двата варианта да избереш, примири се, че мъжът ти обича да пийва понякога и не си в правото си да му забраняваш. Ако не можеш да се примириш, знаеш. За мен лично ти си търсиш причина за развод и се чудиш откъде да я изсмучеш.

Общи условия

Активация на акаунт