Октомврийското ни ембрионче е сега щастливо ЮЛСКО биберонче!

• 11 078
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
влизам само да кажа чао. 55
вдруги ден ще кръщаваме малкия нали е Димитровден,но тръгваме утре сутринта.Вдруг град ще сме,а и софрица трябва да приготвяме eat
и да не пишете много ей Joyче после нямате изчитане
и ще ни липсвате мнооооооооооооооооого lovekiss

Айде лека и безревлива  bouquet  bouquet  bouquet

# 271
  • ES
Ах Жоржи, как ти завиждам. Ние ще си xодим в България чак за рожденния ден, живот и здраве. А сега ще празнуваме имения ден само в семейна обстановка. На майка ми все и тежеше, че ни няма (сестра ми е в Германия), но сега след като има внук и липсваме още повече. Може би ако беше лято щяхме да се навием да си идeм, но не бих рискувала с тази голяма температурна амлитуда между двете страни. На обед тук последните 2-3 дена е 27-29 С.

# 272
Изи Кам, аз съм по-късно.
Весел  празник На Жоржито и на цялото и семейство!
Сега се сетих , че бях обещала  да напиша за процедурата при кръщене. doh
Трябва акта за раждане на детето, къщелното свидетелство на кръстника или кръстницата, 2 свещи , кърпа и сапун за свещенника и бутола олио  Shocked за кандилата.На манастира, дето я кръстихме , не се записваше предварително- направо се отива в желания ден.
Първо се плаща за кръщението- традицията е кръстника да плати.На нас ни искаха да платим за камера и фотоапарат.
на самото кръщаване кръстника държи детенцето, свещенника си знае процедурата Wink трябва детенцето да е , ако не голичко, то поне с голи ръчички, вратле , крачета и главичка, за да го помажат.След това се  забърсва детето в нова хавлиика, купена от кръстника и се облича в нови дрешки, купени също от кръстника.Кръстника на София и подари бижу, защото по традиция трябвало да закичи детето.Свещенника дава и отрязаната косичка.Аз я прибрах в нейната кутия заедно с остатъка от свещите.
София не плака изобщо, гледаше в купола "шарени картинки" Wink.След това го отпразнувахме в едно заведение.
А, на свещенника се дават и някакви пари, но не разбрах колко и за какво newsm78

Направила съм нова темичка, Наде, Лала, ако нямате време мога да я пусна?

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 07:47 от fiona

# 273
Здравейте isi_kam много сте сладки  newsm03. За матрачета обикновено от дунапрен само от по-дебелият 70/140 струва 45 лв. Искам да ви разкажа какво се е случило с 1 мама на бебе родено края на юни. Започнало да се дърпа от гърдата и да реве а е лакомо момченце тя се стреснала и отишла при педиатърката а тя и казала да не се притеснява че се отбива и постепенно сигурно ще мине на изкуствено мляко newsm11 представяте ли си голямо успокоение. След като отишла на частно и казали че може да е от скоро битата ваксина а аз доколкото съм чела във форумът на тази възраст са и първите кърмачески стачки(така че 1 на ум да не се стряскаме ако се случи). След 1 ден всичко се оправило само стресът и останал.
Влагодаря за отговорите за Вигантола.

# 274
Здравейте, честити месечинки на всички, празнували тези дни! Да растат здравички и много да слушкат мама и тати!
Толкова сте писали, мога да пропусна нещо. Fiona и аз не разбрах за тези каналчета, само това ми каза, че не е зъбче а запушено каналче и било съвсем нормално. Утре ще сменям педито и ще пиша какво ми е казала новата. Акото ни е зелено  и това било от коликите. Кога е по-зелено, кога по-малко всеки път е различно. Шишетата и бибите ги преварявам всеки път по 8 минути в стерилизатора, мия ги с четка и бебешки сапун, мисля да го правя до 4 месец и без друго Ева е болна. Водата я преварявам винаги, чешмяна е и по 5 минути ври. А между другото сега е момента да се оплача от педито. Бясна съм!!! Вчера бяхме на специалист уши нос гърло и като видя рецептата, която са ни изписали се хвана за главата. Капки и мехлем, и в двете антибиотик за стафилококите #Crazy Каза, че е недопустимо, детето може да получи алертгия а и мехлем не се слага на толкова малки бебета. Идваше ми да отида при педито и  newsm64.Червеното гърло е от секретите, защото Ева не може да диша през носа и изсъхва лигавицата, не че е изстинала. Каза да спрем да даваме каквото и да било, докато не излезнат резултатите от новите изследвания. Утре ще отида да си взема всички документи и се омитам от там.Та като отида сега пак да и правят промевки ще питам и за каналчетата и за ваксината, може ли да се бие, при условие че не са минали стафилококите.
И ние не се обръщаме, но това не ме притеснява. Popova, не се самообвинявай, важното е че с Ема всичко е наред.И аз оставям Ева на дъската за повиване, вчера влезнах в банята да си измия зъбите и чух, че нещо изтропа и си изкарах акъла да не би да е паднала, а тя бутнала кутията за шишето на земята.Хвърлих и четка и паста и като се залетях да видя какво става.

Вигантол давам всеки ден по 2 капки, но и това трябва да питам новата педи, сега чета че било вредно за бъбреците, не знаех.

Geri to, NAN и аз много се дразня така, като започне някой /няма да цитирам точно кой/ да предполага от какво ли може да плаче бебето, сигурно е гладно или жадно. КАто че ли   съм забравила да я нахраня. Или" да не би да е акала" Все нещо от тоя род. Изнервям се и не винаги си мълча.
Отонсно спането и приспиването Ева почти заспива на последното хранене към 10 часа, понякога дори не се уригва и я слагам директно в леглото. Спи до сутринта. Но в началото докато я отуча от нощното хранене бая зор видях, десетина дни беше страшен рев.За сметка на това сега всички спим спокойно.

Ние ще я кръщаваме по нататък, да порасне малко.
Зимафлуор не ми изписвали и не давам въобще.
Lala, радвам се за Пипи че вече се оправя  още малко и щму мине съвсем.И Ева още не може съвсем да си държи главата изправена , но е още мъничка, няма 3 месеца.
МАй това е засега, спирам да пиша, че отиваме на доктор.

# 275
СЕга си видях постинга и умрях от смях, тази мацка с тигана откъде се появи не разбрах newsm78

# 276
Момичета, правя темичката, само имайте малко търпение, че съм новак. Embarassed

# 277
  • някъде
Момичета, правя темичката, само имайте малко търпение, че съм новак. Embarassed
Е нали Фиона написа че е направила вече нова тема? newsm78

# 278

Рени безмлечна каша видях на Милупа в Била цената някъде към 6 лв.

Galiq мерси  Hug

Снощи моят син не поиска бибката си  Shocked За първи път се случва.Аз му я давам,той я избутва и така 20-тина пъти.
Беше решил да заспива по нов начин:

# 279
Добро утро и от нас,

какво представлява този Вигантол точно? Тук аз давам едни малки хапченца всеки ден, които са комбинация на Витамин Д и флуор. Предполагам че Вигантола е подобно? Досега никога педката не е проверявала дали се затваря бързо фонтанелата?? 

За зеленото ако ми се е случвало само 1 път досега - тогава беше след 1 разходка и имах съмнения че и е студено и бързо бързо я прибрах. Майка ми преди все ми повтаряше, че ако е зелено му е студено на бебето и досега по телефона всеки път се осведомява какъв цвят е  Laughing Не знам защо си мислят тия хора че държим децата си при сибирски студ  Sad а пък тук временцето за края на октомври е направо прекрасно - 24 градуса и слънце Laughing

Иначе и аз издирих оризовата каша тук и ще съм подотвена като му дойде времето какво да купувам Laughing Ама какви са тези цени в БГ? Тук опаковката от 250гр струва 2,60Е. Верно че в БГ е внос ама все пак ми се струва ненормално цените да са европейски, а заплатите бг ...

За матрачето - ние взехме с кокос. Водят се че не предизвикват алергии и много се препоръчват за бебета.

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 10:47 от maira

# 280
Ама какви са тези цени в БГ? Тук опаковката от 250гр струва 2,60Е. Верно че в БГ е внос ама все пак ми се струва ненормално цените да са европейски, а заплатите бг ...

Ненормално е ама това е положението-ако искаш  Crossing Arms

Вигантола е като олио,дава се на капки  Peace
А за акото не мисля че е защото му е студено  Naughty Моето свеки и тя така казваше-студено му било  Naughty
Зависи какво си яла ти.Освен това Асинка беше казала че ако не смениш пампата веднага,акото се окислява и променя цвета си  Peace
Не се толкова шашкайте от тия акота  Heart Eyes

# 281
Хехе ,Рени Галко е много сладък ,той май е голям кротушко!
mgizdova ,мацката с яйцата и мен ме озадачи , но разбрах че си се объркала...стана нещо като: "Идваше ми да отида при педито и...да и спържа едни яйца" Joy Оправи ми мрачното настроение сутринта  bouquet А ти много хубаво ще направиш да се махнеш от това "компетентно медицинско лице" наричащо се педиатър.все по-често се натъквам на такива докита, кво става в тая държава #Crazy
За кръщенето все отлагам, ама май ми се иска да е на някакъв празник... Thinking Благодаря за разяснението на Фиона.
pipi, разбра ли нещо за ваксината?Дали след ДТК може да сложа Пентаксим?-знам че и ти проучваше този въпрос.
Аз да се пооплача, Марти от 3 дни иска да суче нонстоп Shocked Нямам време за нищо...той постоянно ми виси на гърдата.Вечер се събужда през максимум два часа и иска да яде.Какво е това чудо?Май и Надето беше в подобна ситуация- Tired

# 282
...Беше решил да заспива по нов начин:

олеле, Ренка, все едно гледам моя хубостник Grinning
ние открай време водим "тиха война" с него за тоя биберон, но напоследък той ме "работи " като уж го смуче, но като заспи и изляза от стаята го изплюва и лапа палчето  ooooh!
много се ядосвах аз в началото, че ми се струва ще е вреден тоя навик, но мъника е станал истински спец - намира си палеца за части от секундата Joy, та на моменти ми е доста забавен

вчера исках да попитам, но пропуснах - някоя от мамите, които изключително кърмят, дали е "ощастливена" със "зверски" апетит newsm78
аз непрекъснато чувствам глад; в началото ми се ядеше доста сладко, но сега просто съм си гладна на два-три часа Blush
добре, че не ям кой знае какво и килограмите ми не помръдват нагоре (останаха ми 6 от бременността да сваля ), ама ми е странно... никога не съм била много ящна, а сега.. hahaha

# 283
Мдааа, ивИчка, ям повече от всякога, но не качвам,предполагам че от кърменето Wink

# 284
Ям си както преди/аз винаги съм си с апетит горката/ Но съм по- голям фен на шоколада някак   Thinking

Венка верно ми е много послушен/пу-пу/ И добре че аз каквато съм нервачка.Така ми е добре  Whistling Вие май сте в скок.Увеличава си папуто мъника.Споко  Peace
Ивичка за пръв път ни се случва.Иначе си смуче залъгалка за заспиване.ОТ 2 дни я плюе нещо що така  newsm78
Снощи и играчката си не даваше  Joy С нови номера сме  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт