Двойно име за момиче

• 6 737
  • 133
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ина-Мария ми хареса, може би защото звучи като познатото Ан(н)а-Мария.
В някои от предложенията езикът се препъва при изговаряне. Трябва да звучи леко името, а не да създава трудности. Поне според мен.

# 31
Малко имена си подхождат...
Наскоро се запознах с една Йоанна-Мария и ми е приемливо. И Мария-Йоана звучи добре.

# 32
Благодаря за предложенията.

Допаднаха ми Зара-Габриела, Ема-Елизабет, Ана-Лорена. Много се доближават до това, което търсим.

Относно по-горен коментар, за мен на всяко едно име може да се измисли подигравка. Всичко опира до възпитание по мое мнение. Името на племенника ми е супер често срещано - Мартин. Преди постоянно го питаха дали му треперят мартинките. Племенницата е Изабел, и в часовете по физическо, когато трябва да тичат госпожата само ѝ подвиквала - Изабелка-гъзелка. На всичко може да се измисли подигравка.

# 33
Малко имена си подхождат...
Наскоро се запознах с една Йоанна-Мария и ми е приемливо. И Мария-Йоана звучи добре.
много е сполучливо, но авторката търси кратко и другото дълго.

# 34
Освен класическите Мария Луиза и Ана Мария ми допадат и:
Ана Симона
Ева Мария
Ана София
Ана Валерия

# 35
Лия-София
Ана- Луиза
Ида-Мария
Ева-София

Не съм почитател на двойните имена, но щом твърдо сте решили, че искате такова за детенцето си, няма да ви разубеждавам.
 Хрумна ми нещо, което може би вече сте приложили. Съставете един списък с кратки имена и с по-дълги, които ви допадат. Оттам насетне завъртайте в
Различни комбинации и току виж откриете тази, която ще ви легне на сърцето Simple Smile успех

# 36
Никога не съм харесвала двойните имена, защото така или иначе се използва само едното. Навремето познавах една Мария-Глория, на която всички викаха само Глория и тя така се представяше. Това много преди въпросното име да стане модерно и преди зората на фолка и певицата.
А предложените са от зле, по-зле. С изключение на Анна-Мария, Мария-Луиза и Мария-Магдалена.

# 37
  • Най-красивата страна
Аз бих избрала класическото Анна.Тъй като и Стефания и Магдалена са класически имена.Ава и Миа не ми харесват.
Анна Стефания
Анна Магдалена
Анастасия бих използвала без да комбинирам с друго име.

# 38
Авторката написа, че й е допаднало предложението Ема-Елизабет.

Хрумват ми: Ема Мадлен, Ема Жасмин, Ема Жаклин. Може и Анна Мадлен.

# 39
Ева Мария
Анна София
Мария Магдалена

# 40
Мария-Димана

# 41
Ема-Елизабет е наистина много хубаво. Аз бих го обмислила също ако имам втора дъщеря, защото комбинацията е много приятна. Ема е по-нежно по-кратко, а Елизабет по-дълго, по-аристократично.
Много е хубаво. Кеф ти галени, колкото искаш. Но ще й казват Ема предимно. Пък вие може да си я наричате и Елизабет. Това им е хубавото на двойните, че ако много се колебаеш може да има две имена. А сякаш това предимство се пренебрегва и не се отчита много.
Ема Елизабет го видях в един форум за чужди имена.
Анна Лорена е испанска актирса чух го
от сериал като бях в трети месец и много ми хареса, но ММ не одобри, пък и аз се размислих тогава и избрах друго.
Но е нежно и хубаво. И не е претенциозно, нито абсурдно съчетание.
Ще си харесате име. Ще се радваме да споделиш като го изберете. 😊

# 42
Разбира се, че ще споделя какъв е окончателния избор.
Мъжа ми е голям любител на дългите женски имена, харесал си беше Максимилиана, но аз изобщо не го харесвам.
Може би най-близо до истината е Ема-Елизабет, да. И двете имена ми допадат по отделно, но заедно е уау. Същата работа и със Зара-Габриела, което пък на него повече му харесва. 
Но продължавам да търся и нещо, което щом го прочета да си кажа - това е то. И най-вече и на двамата да ни харесва еднакво много.
Има няколко къси и няколко дълги имена, които ми допадат по отделно, комбинациите помежду им също, но както споменах, и тук нещо не ми стига.
Ава, Миа, Ина, Ана, Рая, Теа, Ема
Габриела, Стефания, Елизабет, Магдалена, Магдалина, Анастасия, Паулина, Кристияна, Александра.

# 43
Харесва ми името на дъщеричката на принц Уилям и Кейт Мидълтън - Шарлът Елизабет Даяна, но за пределите на България без първото, само Елизабет-Даяна. Звучи красиво, аристократично, леко претенциозно, но ми харесва и изпълнява критерия Ви за едно по-кратко и едно по-дълго. Simple Smile

# 44
  • Под Сините камъни
Преди почти 23г. когато раждах дъщеря си, предложих на таткото да е Мария Александра при това, че е родена и на 28.08. Получих категоричен отказ. Остана си само Александра. След години при един разговор за имена с наши приятели той сподели, че съжалява за решението си да е Мария Александра. За това когато е кръстихме в църквата добавихме една Мария след Александра и стана Александра Мария.
Когато бременеех с второто си бях наумила ако е момиче да е Мария Габриела на галено Маги, но пак не ме огря, защото се роди момченце.

Общи условия

Активация на акаунт