Двойно име за момиче

• 6 740
  • 133
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аналена звучи покъртително и вулгарно… 🤣

Аз двойни имена трудно измислям.
Но ми звучат добре класическите
Мария-Антоанета, Мария-Тереза

# 16
Мария дел Мар,много ми харесва,зависи дали ще е благозвучно с фамилното име

# 17
Ан(н)а-София
Ан(н)а-Стефания

# 18
Мария дел Мар означава "Мария от морето". Ако детето е с испански произход - да, но за българче не ми звучи добре.

Аз познавам германка Ина-Мария. Може да хареса на авторката.

Предлагам: Ева-Кристина

Ема-Кристина
Ема-Каролина
Ева-Каролина
Ева-Мария
Ева-София
Ева-Вероника
Мария-Софи

В този форум прочетох: Ана-Изабел, Виктория-Кристин, Валерия-Тереза. Харесаха ми. Успех!

# 19
Катрин-Аурелия Така се казва дъщеря ми. Много ми харесва. Исках да е на баба ми която много обичах и се Казваше Катя, та съчетах с Аурелия сестрата на мъжа ми. Никой няма сърдит. Даже тя неочакваше този жест.
Как се обръщате към детето?
Кати, или Катрин, понякога Аури

# 20
Мария-Луиза щеше да се казва дъщеря ми за малко. На галено мислех, че може да й казваме Люси, като производно от Луиза. Много ми харесваха и двете имена,  като съчетание също, но накрая се спряхме на друго име.

# 21
  • София
Скрит текст:
Катрин-Аурелия Така се казва дъщеря ми. Много ми харесва. Исках да е на баба ми която много обичах и се Казваше Катя, та съчетах с Аурелия сестрата на мъжа ми. Никой няма сърдит. Даже тя неочакваше този жест.
Как се обръщате към детето?
Кати, или Катрин, понякога Аури
[/quote]
Доста объркващо, поне за мен. Един път Кати, друг път Аури. Затова попитах. Обикновено се избира едното име и така му се вика на детето, но предполагам с времето свиква.

# 22
  • София
Защо му е на детето 2 имена? В 99% от случаите, второто никой няма да го използва. И то става напълно безсмислено. За протокола - никое двойно име не ми харесва.

# 23
Харесвам двойните имена. Не избрах такова за дъщеря ми, защото не намерих комбинация, която да ми харесва на 100%.
За мен добре звучащи са Ема Изабела, Анна София, Анна Елизабет, Ема Елизабет,Ева Мария, Ема Мария, Анна Изабела, традиционните Мария Луиза, Мария Магдалена, Анна Мария
Харесват ми също и Анна Лусия,Ана Лорена(тези последните две са ми много на сърце).
С Ана и Мария повечето комбинации звучат добре.
Не знам, доста трудно би се измислило такова име. Поне според мен.
И второто няма да се ползва никога. Само по документи.
Рядко някой ще използва и второто й име. Въпреки това има си чар в двойните имена, поне ако едното не й хареса, може да използва другото 😊 иначе на мен и Мария Антоанета ми харесва, нооо😊😊😊

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 19:23 от Snow_White5

# 24
Честно казано единствените двойни имена, които бих възприела, са тези, които съдържат в себе си Мария - класически и утвърдени. Най-вече Ана-Мария.

# 25
Единственотл двойно, което ми харесва е Анна-Мария или Ана-Мария, эащото винаги се полэва с двете имена, поне при мои поэнати, а и е красиво класическо, интернационално име. Останалите са ми страшен кич. Тук в Германия много често в днешно време са с двойни имена и понякога съм потресена от комбинациите. 😄 Пример: Джина Фей, Емилия Анук, Малу Елина, Мелина Антония Пенелопе (тройно име).

Анна-Лена ми харесва като эвучене, не е вулгарно, но не е и нещо особено.

# 26
Комбинации колкото искате:
Рая - Елеонор(а)
Ана - Василена
Ния - Елизабета
Лора - Александра
Ирен - Катрина
Зара - Габриела

# 27
Двете имена се очаква да имат хармонично звучене заедно
+
да не са някакви тотално независими едно от друго, като Зоя Каролина примерно - все едно не говориш за 1 дете, а изброяваш 2 деца.
Ужасно е и повечето предложения са такива.

Сещам се за Ара Мирела, Мая Марлена и Лея Лорена, и трите не са българки, но ми звучат приемливо, предвид гореспоменатото.

# 28
  • При елфите ...
Божкеее... за мен по-голямата част, да не кажа всички, изброени имена тук са ужасТно звучащи... може би единствено преглъщам класически комбинации... ама онези измислените и вариантите на авторката не ми харесват... Но всеки си решава... За мен с името, което дават родителите на детето си го орисват за цял живот... Името е първото нещо, което те представя пред света и хората... трябва да ти прилича, да е светло и енергийно... а не да е повод за подигравки, неразбиране и други драми... Но това е мое мнение...

# 29
Рая- Мария вчера ми попадна и ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт