Студенти в Нидерландия - 10

• 62 857
  • 788
  •   1
Отговори
# 435
  • No Line On The Horizon
И дъщеря ми е в Ing Bank, имат много удобно приложение на английски език. Много холандски сайтове не приемат плащания с дебитни карти, които не са включени в системата им за разплащане iDeal.

# 436
По повод Револют в предната тема четох, че могат да издават карти Маестро, а в сайта на Револют за Нидерландия пише, че са свързани с Ideal. И ние се чудим дали Револют или холандска сметка.
За откриване на сметка трябва БСН, но не открих къде беше коментирано дали се чака на хартия от общината или веднага след регистрацията може. Регистрирахме се онлайн в общината, има час за проверка на оригиналните документи на 26.08.

# 437
Да, може да издадат Маестро револют, ама едва като се зададе Нидерландия като адрес. За бг издават пластики/виртуални само виза и мастър кард.

# 438
Здравейте, детето ми лети на 18.08. Знаете ли дали и какви тестве се изискват.

# 439
Здравейте, мами! На моята студентка й се наложи да отложи следването по здравословни причини, но ние имаме самолетни билети. Става дума за два билета Бургас - Айндховен (на 22.08 с прекачване в Гданск) и Айндховен - Бургас (на 25.08, директен) - с ръчен багаж. Разполагаме и с още един билет само за отиване на 22.08 Бургас - Айндховен, платен багаж 20 кг. Цената на трите билета е 660 лева. Ако някой има интерес може да ми пише! Успешна година на студентите!

# 440
Здравейте, дами! Синът ми е първа година студент в Бреда. Питането ми е свързано с плащането на таксата.В университета съм дала моя разплащателна сметка от Уникредит булбанк. Въпросът ми е дали парите, които ще сложа в тази сметка трябва да бъдат в евро или може и лева? Благодаря!

# 441
Няма значение каква е сметката. Но според мен университета няма да може да си дръпне парите от нея, а трябва вие да наредите сумата.

# 442
И аз съм на мнението на Червенокоска. Наредете парите по слетка на унито с текста който те изискват - има описание на процедурата в щудиенлинк. Така съм процедирала аз, не е имало никакъв пеоблевм, до два три дни синът ми получава на мейла си известие, че сумата е преведена.

# 443

Когато човек търси и получава помощ е редно да не се държи нагло.

Коментарът ми не беше към получената помощ, за нея както виждате съм благодарила. Идеята беше, че няма нужда да се съдим кой какви въпроси задава, при положение, че моят беше индивидуален и нямаше как да си отговоря сама в по-предишните теми.

Да, коментарът беше към всички други, аранжиран с арогантност и демонстрация на превъзходство. Никой тук не ви е длъжен за да държите такъв назидателен тон.

# 444
здравейте следя публикацие особенно за кватирите ,но вече сме напълно отчаяни .Случвало ли се е на някой да почне учебната година и да нямат квартира .Университета или общината помагат ли с нещо .Вече даже и фирмте които вземат 1 наем се отказват.Ако някой може да помогне с информация за Бреда 0898412633

# 445
Megi69- Относно плащането на таксата, може да се направи превод от левова сметка, аз така го направих мин. седмица.            ildira123-ако това те успокоява, не сте единствените, и ние търсим упорито в Бреда, но без успех. Взели сме билети за 23-ти и съм резервирала хотел за 4 дни. Стоя и се чудя какво да правим, да тръгваме ли изобщо? Sad

# 446
  • гр.София
Здравейте, дами! Синът ми е първа година студент в Бреда. Питането ми е свързано с плащането на таксата.В университета съм дала моя разплащателна сметка от Уникредит булбанк. Въпросът ми е дали парите, които ще сложа в тази сметка трябва да бъдат в евро или може и лева? Благодаря!
Както са ви писали по горе от университета нямат директен дебит към нехоландска сметка. Трябва вие да си наредите превода.

# 447
Много Ви благодаря за отделеното време🌹

# 448
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте следя публикацие особенно за кватирите ,но вече сме напълно отчаяни .Случвало ли се е на някой да почне учебната година и да нямат квартира .Университета или общината помагат ли с нещо .Вече даже и фирмте които вземат 1 наем се отказват.Ако някой може да помогне с информация за Бреда 0898412633
До колкото ми е известно, общината не предлага такава помощ. За университета не мога да кажа. Опитайте във фейсбук групите за българи живеещи в Холандия или в Бреда. Там, не членуват студенти и варианта да намерите стая в студентско жиллище е равен на нула, но се предлагат стаи, така че е по-добре от нищо.

# 449
Здравейте, случайно да знаете дали в Италия има безплатни тестове за корона, както в Нидерландия? Ако няма, то каква е цената на psr и антиген в Италия? Не мога да открия информация, затова си позволявам да питам тук. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт