Студенти в Нидерландия - 10

• 62 774
  • 788
  •   1
Отговори
# 720
Стана ми любопитно - в холандските дипломи  има ли написани оценки?

Когато дъщеря ни записваше магистратура, извън Нидерландия, й поискаха транскрипта с оценките за завършен бакалавър.
Транскриптът с оценки е неразделна част от всяка диплома.

# 721
Относно раздаването на дипломите - практикува се т.н. автомобилен тур. Всеки дипломант с автомобил минава през обособен кът, където му връчват дипломата. През 10-15 мин. се точат, нямат контакт един с друг, няма слизане от колата - подават я през прозореца. Поне в Бреда е така. Гледала съм снимки на тазгодишната церемония, от там имам впечатления.

# 722
  • Шумен
Това  прилича на тестване за  Ковид в някакъв мобилен  център - влизаш с колата, отваряш прозореца, тампона и заминаваш.  Тук същото, но ти дават дипломата в ръцете пак през прозореца. Направо е идиотско.

# 723
  • София
Не навсякъде е така. При нас имаше и реч, и полагане на подпис на дипломата пред всички.....бяха разделени на 2 или 3 групи, за да няма струпване... Имаше родители, баби... Предаваше се онлайн за не присъстващите като нас.

# 724
БЪРЗ Въпрос знаете ли от Айндховен днес към България да има полет или утре освен този който излетя за Варна в 15ч?

# 725
Утре има на уиз сутринта и на райън вечерта, до софия

# 726
БЪРЗ Въпрос знаете ли от Айндховен днес към България да има полет или утре освен този който излетя за Варна в 15ч?
https://www.eindhovenairport.nl/en/departures
Утре
08:50   W6 4326   Sofia
19:55   FR 6014   Sofia

Днес до Букурещ, но май няма време вече за него
17:05   W6 2274   Budapest

# 727
Благодаря момичета взехме този за София сутринта, моя изтърва полета до Варна днес добре,че на това летище има хотел вътре в него...

# 728
  • София
Да напомня, децата които пътуват с Европейска здравна карта, да си я подновяват, защото важи една година само.

# 729
  • В офиса
И аз накра се сблъсках с неприемането на кредитни карти. В 2 малки магазинчета ми се случи и се научих да питам. Ами, те губят. Но пък значи, че на студента си му трябва нидерландска банкова сметка и карта.
Иначе вчера минах през Делфт, много е хубаво настроението в кампуса, много младежко, свежо, енергизиращо. Даже и сега, когато повечето студенти са дистанционно, се усеща енергията.

# 730
При моя син в Амстердам за сега не са казали дистанционно, че ще учат. От понеделник започват присъствено.

# 731
И в Утрехт са присъствено. Към момента не са казали нищо за онлайн.
Вече два пъти обаче им правят безплатни тестове преди лекции, което аз лично намирам за изключително разумно Simple Smile

# 732
CvetetoV, в залите може да има само до 75 човека, останалите са дистанционно, за сега.
Синът ми коментира, че изобщо не се знае как ще се определят тези 75 човека.
Ще видим следващата седмица.

# 733
  • дядовата ръкавичка
Момичета, ако някой е правил бърз антигенен тест в Рамус - Дружба, да знае за колко време излиза? Синът лети в понеделник рано сутрин от Терминал 1, а се оказа, че там лабораторията на Кандиларов не работи денонощно.

# 734
Експресен за 4 часа, нормален за 24, аз правих юни, не вярвам нещо да се е променило

Общи условия

Активация на акаунт