Студенти в Нидерландия - 10

• 62 296
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Моля ви да прекратите този излишен спор.
Жената може да си хване една произволна група от типа “българи в холандия”, “българи в германия” и подобни, където е ЗАРИНАТО с всевъзможни превозвачи на какво ли не и да си звъни докато нацели града, който й трябва.
Ако случайно попадне на един с телефон  877126597 обаче, да внимава преди да го ползва, че мен ме извъртя много долно преди коледа.
Иначе и аз съм на мнение, че малко повече трябва да се чете преди да се пита, като нямам предвид да четеш мнението, предхождащо собствения ти пост.

# 706
Не един и двама превозвачи ме прецакаха от групите във фейса. Ползвам само Спиди вече, щот няма други от нашия град.
  Тук се отказах да питам отдавна. Мълча си и за квартира, макар че при моя син имаше свободни. Миналата година помогнахме на съфорумка с пет поста да наеме квартира в неговата къща и накрая се оказа, че са онлайн и не искат да плащат, но не искат и да освободят. Познайте кой беше гаранта.  Не е плащал, но имаше доста неприятности с хазяйна си.

# 707
  • София
Точно това всъщност имах предвид. Визирам и двата отговора по-горе! Но не знам защо ми се нахвърлиха на тема "Куриера в нашия град" ....
Малко повече четене, малко повече търпение! За пореден път - много от редовно пишещите са събирали информация с години и с опит на проба-грешка. Много продължават да го правят.
И отново респект на тези, които продължават да дават информация и не им пречи да я повтарят през мнение!
А много от пишещите буквално злоупотребяват с това! Както виждаме и то доста сериозно!

Не може да бъде ограничено това. Много са опитвали и много са се отказали. И затова такива като мен, "черни станции" от време на време трябва да го играят злобни мами, неизпили хапчетата си. Не че има смисъл. Всичко се върти през 3-4 страници отново и отново.

Само се пазете. Много е сериозно положението с квартирите в Нидерландия. И от година на година ще става още по-сериозно! Знам, че ви става мъчно за децата, пък били те и чужди! Но както виждате - винаги има лоши хора. Така че, преди да се хванете да помагате на непознати, помислете и претеглете нещата 100 пъти! И ако се стигне до там, търсете юридически съвет!

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 18:06 от Каlista

# 708
Не един и двама превозвачи ме прецакаха от групите във фейса. Ползвам само Спиди вече, щот няма други от нашия град.
  Тук се отказах да питам отдавна. Мълча си и за квартира, макар че при моя син имаше свободни. Миналата година помогнахме на съфорумка с пет поста да наеме квартира в неговата къща и накрая се оказа, че са онлайн и не искат да плащат, но не искат и да освободят. Познайте кой беше гаранта.  Не е плащал, но имаше доста неприятности с хазяйна си.

Мдаааа. И ние така - тук една майка, уж да направим добро на детето да дадем освобождаваща се квартира, въртяха дъщеря ми на шиш, накрая поискаха да поделим разходите, защото видиш ли те правили услуга на дъщеря ми да се отърве от квартирата. Ха, вЕрно ли?!?!
Но пък друг излязоха свестни и точни хора, та заради тях не съм се отказала още да помагам.

# 709
Аз се отказах.... Опитах и тази година да помогна, но не би. Той се отказа след първият разговор с кандидата...... Това беше. Чета, събирам си инфо и засега се оправя повече от добре.

# 710
Здравейте, момичета.
Аз съм новичка-детето ми е първи курс.
Чета си кротко и се опитвам да не спамя. Инфо има в изоблие. Благодаря за подкрепата, за търпението ви и усилията!
Ние намерихме квартира в тази група - БЛАГОДАРНИ СМЕ!
Няма да цитирам имена - знаем се Simple Smile
Здрави и успешна учебна година на всички - студенти и родители!
Аз се отказах.... Опитах и тази година да помогна, но не би. Той се отказа след първият разговор с кандидата...... Това беше. Чета, събирам си инфо и засега се оправя повече от добре.

# 711
  • No Line On The Horizon
Ако случайно попадне на един с телефон  877126597 обаче, да внимава преди да го ползва, че мен ме извъртя много долно преди коледа.
Това е въпросният превозвач Moni BV, който споменаваме в групата. Виждам, че страницата във ФБ е закрита. На мен също ми обтегна нервите миналата година.

# 712
Затова питат майките, защото  превозвачи чок, но качество йок...
С годините и аз съм се лутала, докато открия читави превозвачи към дестинациите и на двете ми деца, но към днешна дата пращам и новозакупен компютър без притеснение че ще стигне навреме и без проблеми .
А относно помощта във форума. Аз съм безкрайно благодарна на помощта която получавам тук. Когато синът ми започна, благодарение на тази група намерихме място за настаняване първата година. Дали хората да били доволни от него като наемател ? Най вероятно не. Плащането беше без проблеми и навреме , но подозирам, че хигиената на жилището когато го освободи  не е било на очакваното ниво. За което горещо съжалявам, но не мога да променя нищо вече. Това е реалния живот- нерядко  действителноста се разминава с очакванията. Но въпреки всичко, нека ни има тук. Тази група е изключително полезна.  Аз лично, без вас нямаше да се справя , признавам си.

# 713
  • ВАРНА
Въпрос към майки на завършили по време на пандемията деца: как си получиха дипломите/оригиналите/? Дъщеря ми има имейл че може да й я пратят ако не може да си я вземе. Тя си е от месц тук. Но на нейна отговорност. Чудех се някой дали си я е получил и как става - куриер или пощи? Благодаря предварително

# 714
  • София
Хмм, ами факт е, че аз този въпрос му го задавам на моя син поне от месец. Не знае.
Няма да я получа, вика. Как няма да я получиш бе, ти нормален ли си? Ами няма, церемония няма да има заради пандемията. Никой нищо не казва, значи няма да я получа...
Изпратиха му по мейла от DUO-то нещо като .... абе Удостоверение някакво си, едно нищо..... Иначе цветно такова... ми не знам какво е. Пише само, че е завършил и е бакълавър по еди каква си специалност. Нито успех, нищо - общо 3 реда. Толкоз.
Надявам се септември-октомври да му изпратят нещо - дали някакво известяване да отиде да си я вземе от някъде си.... или дори самата диплома по пощата. Не знам и аз, наистина.
Безумно е направо....

# 715
Въпрос към майки на завършили по време на пандемията деца: как си получиха дипломите/оригиналите/? Дъщеря ми има имейл че може да й я пратят ако не може да си я вземе. Тя си е от месц тук. Но на нейна отговорност. Чудех се някой дали си я е получил и как става - куриер или пощи? Благодаря предварително

На моята дъщеря й предложиха да й я пратят, но предвид това, че пратиха шапка за завършване и тя се върна в Холандия, тя предпочита да отиде да си я вземе.
Предлагам ви да се уговорите с някой да я вземе от уни-то и да я донесе като се върне за Коледа или други време.

# 716
  • No Line On The Horizon
Дъщеря ми точно един ден ходи на лекции и до края на седмицата е онлайн. Контактна е с положителен, който вчера е бил на лекция и сега трябва 5 дни последователно да се тества. Имат 17 случая в кампуса.

# 717
Дъщеря ми точно един ден ходи на лекции и до края на седмицата е онлайн. Контактна е с положителен, който вчера е бил на лекция и сега трябва 5 дни последователно да се тества. Имат 17 случая в кампуса.

Крайно неприятно. Явно и тази година ще е онлайн. Жалко

# 718
Стана ми любопитно - в холандските дипломи  има ли написани оценки?

# 719
  • София
Здравейте на всички!

Не съм нова в мамата, но доста рядко вече се вясвям. Синът ми е приет в Бреда, в университета Аванс. От месец юни насам търсим квартира тук, но нищо. Имаше няколко доста скъпи - първата 650 евро, след нея 700, които отказахме и сега съжалявам, разбира се... В момента сме в жилище, наето през Airbnb, което трябва да освободим в неделя. Аз си заминавам към БГ, а той трябваше да отиде в студентския хостел, който им дава и адресна регистрация. Уви, и там местата до 15-и септември са заети. Той има вариант да отиде за 10 дни при негова приятелка, но чак в Лиуварден, което е много далеч. Моля, ако някой може да помогне спешно с квартира в Бреда или околните градове, села (честно казано съм готова вече на всякакви компромиси), да ми пише на лично. Разбирам, че има много съфорумци, които излизат некоректни, но за мен може да почетете в под-форума на родителите, които отглеждат сами децата си или да ви дам на лично линк към профила ми във фб. Синът ми е свястно и отговорно дете, не пуши и се сработва много добре с хората.

Благодаря на всички и моля да ме извините, ако съм пропуснала някой пост по темата, но вече съм доста притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт