Студенти в Нидерландия - 10

• 62 904
  • 788
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Основно заради кражбите. Там колелата се крадат на поразия... .На синът ми това му беше най-неприятното първо впечатление  "Нали съм в Холандия, нали тук не се крадеше, защо на мен?!?" и т.н. и т.н..... откраднаха му го буквално по-малко от 24 часа след като си го купи и по-малко от 48 часа след като пристигна в държавата ..... При това беше под 50 Е.
Сега ако решите, може да си купите скъпо и да го застраховате ... Но, честно казано, не виждам смисъл. Както second написа, там не се изискват някакви специални колела. Всички карат съвсем обикновени, градски.... с кошнички. Та така....

# 316
Относно студентските билети на България еър - Проверявайте какво пише на билета.
Купихме такъв билет през април, аз лично стоях до него и проверявах покупката, вечерта преди полета го накарах да ми го покаже на телефона за последна проверка, никъде на билета не пишеше, че е студенски, на монитор  се виждаше на телефона, не. Беше късно, нямаше вариант за разпечатване, започнах разправия с тях, при тях билета не бил студентски, отстъпиха само за безплатното преместване на датата, но с оглед на ситуацията мисля, че на никой не го отказват, платихме 20 Е  за куфара. На връщане обаче в Амстердам, му казали, че няма да плаща допълнителния куфар, защото е със студентки билет.
Сега пак е със студентски вижда се  на телефона надявам се да няма проблем, малко закъсняхме с купуването, една едмица по-рано, щяхме да спестим стотина лева.
ООбщежитиети му е близо до летището, затова и предпочита полета да е до Амстердам, а и когато  купувахме билета разликата в цените на нискотарифните и България еър, беше много малка, а той при кацане на друго летище, ще има и по-големи пътни разходи.

В сайта на университета са писали, че на 13.08. правителството, ще обяви какви ще бъдат последващите мерки спрямо ситуацията, след което университета, ще обяви какво предстои за началото на новата учебна година.

# 317
Моето момиче, ще пътува с раничка и малко куфарче,. Друг багаж ще пращаме с куриерска фирма. Решихме,  че така по-лесно ще се придвижи до квартирата.

# 318
Преди 2 седмици купихме колело втора употреба от магазин и нямаше цени под 120 евро. А и тези за 120 евро бяха само няколко, ръждясали и не изглеждаха надеждни. Взехме за 175 евро и май сме доволни.

# 319
Аз и синът ми пътуваме в понеделник с Wizzair само с малък ръчен багаж. Пратих всички по Спиди - до 30 кг. за 50 лв. доставят до адрес. Колелото му изпращам от България с транспортна фирма за 50 евро.

# 320
  • Стара Загора
Колко излизат билетите на България еър? Аз купих в средата на юни билет за 23 август (сам ще пътува) от Уизеър за около 260 лв еднопосочен с включен чекиран багаж 20 кг, малък куфар и раница. Ще лети до Айндховен и после ще се транспортира някак до Енсхеде. Вероятно с влак... Удя се дали си струва да търсим билети за влак предварително или да се оправя на място. Ако някой има опит...

# 321
Купете предварително онлайн. Писала съм по-напред как. На място няма как да закупи ако няма ov-chipcard

# 322
Колко излизат билетите на България еър? Аз купих в средата на юни билет за 23 август (сам ще пътува) от Уизеър за около 260 лв еднопосочен с включен чекиран багаж 20 кг, малък куфар и раница. Ще лети до Айндховен и после ще се транспортира някак до Енсхеде. Вероятно с влак... Удя се дали си струва да търсим билети за влак предварително или да се оправя на място. Ако някой има опит...
OV-чип карта може да си купи от автомат на Летище Айндховен - точно на излизане от "Пристигащи" има автомат. Самата пластика струва 7,50 евро и съответно на същия автомат може да си зареди желана сума. Приема всякакви банкови карти.  Ние пробвахме с Виза и Мастеркард, и двете ги прие. Пластиката, мисля че имаше валидност две години, но мога и да греша. С тази карта ще си заплати пътуването с автобус от Летището до Централната гара на Айндховен - 400; 401  или 10. Важно е да му кажете, че се чекира и на вход и на изход от автобуса и всяко друго транспортно средство. Когато влезе на централната гара на Айндховен се чекира с картата, а когато излезе от гарата в Енсхеде се чекира на изход и автоматично сумата се изтегля от картата, като виждате баланса по сметката на OV чип картата. Никакъв проблем. Такъв е моят опит.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 11:21 от Kepeva

# 323
  • Стара Загора
Много благодаря. Не ми се ще да купуваме предварително билет, понеже не ми е ясно как ще са закъсненията в полетите и колко бързо ще може да се предвижи от летището до гарата в Айндховен. Това с OV-картата обаче е полезно да го знам. Много благодаря!
Миналата година пътувахме двамата до Холандия и тогава по летища и гари го оставях да се оправя сам за да тренира. Справи се, но явно заради това аз нямам грам спомен как сме организирали придвижването от едното място на другото Simple Smile

# 324
По принцип не е проблем да се купи предварително - билета не е с час и важи за датата от точка до точка.

# 325
Jade, студенстки билет с включен допълнителен багаж и в двете посоки, както и безплатна смяна на датите ни излезна 400 лв, София-Амстердам-София.

# 326
България влиза в "оранжева" зона до понеделник. Външно с нова информация за Нидерландия считано от 08.08.2021 нови правила за вход
"При пристигане в Кралство Нидерландия от зона със „зелен“ код (в т.ч. и от България), гражданите не се следва да се карантинират.
След пристигане в Нидерландия от държава с „оранжев“ код, гражданите следва да се самоизолират в домашни условия или на място за настаняване за период от 10 дни (силно препоръчителна карантина). Самокарантинирането може да бъде прекъснато на 5-тия ден при повторно PCR-тестване за коронавирус."
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Netherlands
Какво значи "силно препоръчителна"?

# 327
Откъде ви е инфото за влизане на България в оранжева зона за Нидерландия? Оценяването при тях е на двуседмична база и ще с актуализира на 15.08.В посочения линк няма такава новина. Отделно Нидерландия след зелена има жълта зона. Просто следете холандското приложение за държавите.

# 328
Здравейте! Някой наясно ли е как се запазва час за безплатен PCR тест в Маастрихт? И дали изобщо важи да е безплатен за български граждани в посока Нидерландия - България? Благодаря предватително!

# 329
Откъде ви е инфото за влизане на България в оранжева зона за Нидерландия? Оценяването при тях е на двуседмична база и ще с актуализира на 15.08.В посочения линк няма такава новина. Отделно Нидерландия след зелена има жълта зона. Просто следете холандското приложение за държавите.
https://coronavirus.bg/bg/news/2202

"Считано от 8 август 2021 г., с цел предотвратяване разпространението на нови вълни от COVID-19 в Кралство Нидерландия през есента на настоящата година, ще бъдат въведени по-строги правила при завръщане в Нидерландия от държави в „жълта“, „оранжева“ или „червена“ категория. " МВнР

Общи условия

Активация на акаунт