Студенти в Нидерландия - 10

• 62 883
  • 788
  •   1
Отговори
# 345
Докато е студент с ниски доходи, ще има право на добавка за здравните.
Как и какво трябва да подава, не знам.

# 346
Хм, днес на същото място вече не го пише това..

В продължение на темата излиза това като ъпдейт (има и още страни надолу):

По мое лично тълкувание (без да се обвързвам с достоверност), все още сме в зелена зона и не се изисква никакъв документ за влизане.

# 347
  • София
Искам само да предупредя всички относно сертификатите, които децата взимат от България.... А и не само децата.
Моля ви, след като си ги вземете, проверявайте им баркодовете, защото се оказва, че има невалидни. Не знам дали помните преди няколко дена се оплаквах, че едно холандско приложение CoronaCheck Scanner ми дава, че сертификата ми е невалиден. После уж се оправи, но впоследствие пак заби.... Освен моя сертификат, правих проверка още и на други два... Всичките невалидни. Реших, че приложението си е бъгаво, но това още повече ме притесни, защото синът ми ще има проблеми в Нидерландия с такова приложение....
Доста време мина докато се усетя, че баркодовете на сертификатите наистина са били невалидни. Причина - неизвестна.... българска Rage
Лично аз ТУК си извадих отново АБСОЛЮТНО същия сертификат (като номер), но явно с валиден баркод. Там се прави и проверка на сертификатите. По-рано влизах от телефона, имаше проверка и по баркод, сега виждам, че е само по номер.... което не върши работа. Проверявайте баркодовете!!!
Но ползвайте холандското приложение! И без това на децата им трябва за там.

# 348
  • София
Kalista, ти с нидерландско ЕГН ли си?

# 349
  • София
Хмм, това ми намирисва на необмислен въпрос и затова се чудя дали да отговарям, но не, не съм с нидерландско ЕГН. Не че те имат ЕГН-та....
И за да няма повече необмислени въпроси, пак припомням, че приложението е създадено да работи с ЕС- сертификати, не само нидерландски Simple Smile

# 350
Докато е студент с ниски доходи, ще има право на добавка за здравните.
Как и какво трябва да подава, не знам.
Точна както винаги !!!Благодаря!

# 351
  • София
Извинявам се за въпроса, ако ти се е сторил необмислен. Интересно ми беше дали е само за техни граждани..., защото всичко излизаше на нидерландски.  Ако някой се притеснява или засяга от мое питане е напълно в правото си да не отговаря.

# 352
Имам холандско ЕГН и ДиХиДи , НО съм ваксинирана в България.
Е, не можах да си регистрирам сертификата в този апп. Опитва се да ми извади сертификата от Холандското Здравно Министерство, където нямат инфо , че аз съм ваксинирана.
Когато се опитам да го въведа ръчно, кодът на моя сертификат ( уникалният номер от цифри и букви) при мен съдържа нула. Такава цифра въобще не дава да се въведе.
Писах им на хелп деска. Изпратих им сканиран сертификата си. И не ми е ясно защо не го приема.

Опитах да им се обадя, но ми казва, че линиите са им претоварени, след което изключва обаждането.

Сертификатът ми е валиден. Другият апп , го прие
(същата е ситуацията и с друг член на семейството)

# 353
  • София
Благодаря, Rosss.....важно пояснение и информация 😊... Затова питах. Дано се изясни...

# 354
Здравейте! Имам въпрос. Синът ми в края на юни месец миналата година освободи общежитието си. Малко след това подписа договор за квартира, но успя само да си премести нещата там и му се наложи да се върне в България. Цяла година е плащал наем, но не е бил там. Не е живял на новото място. Сега трябва да се връща, тъй като ще започва работа. Проблемът е, че е забравил да си промени адресната регистрация и по документи се води, че все още живее в общежитието. Според вас ще му направят ли проблем за това ако ги помоли за промяна на данните сега? Много е притеснен.

# 355
Аз затова уточних по-горе, че апп-а е само за ваксинирани в Нидерландия. Иначе сертификатите да си валидни, независимо от коя страна са издадени.

# 356
Валидни са сертификатите за ваксина,макар че на мен никой не ми сканира кода в двете посоки. В Нидерландия само лична карта ми искаха когато влезнах.
По повод горното когато не си студент, а работещ, какво трябва да се прави отделно от работодателя?

# 357
Днес пристигнахме в Холандия и само маските на летището и самолета напомняха за ковид - никой нищо не искаше (сертификат или тест) и не проверяваше освен паспорт/лк. Чудно време на фона на това в България 😉.

# 358
mariaa,

Да опита да се пререгистрира сега на новия адрес. Не знам дали и какво има , ако късно си пререгистрираш адреса. Каквото и да е сега са много либерални с Ковид, а той не лъже, че Ковид е причината.
Холандците са състрадателни и мисля, че ще му влезнат в положение, при това студент.
Тях не ги бърка на кой точно холандски адрес си регистриран, ако не дължиш данъци за боклука, каналите или къщата.
Не мисля, че ще има нещо .
Може да отиде на място и да каже, че не е бил там и не е знаел, че има опция за онлайн пререгистрация.

yasmina,
Всеки работещ / неработещ в Нидерландия , който е над 18 г. дължи лични здравни осигуровки и подава годишна данъчна декларация.

# 359
  • No Line On The Horizon
Хм, днес на същото място вече не го пише това..

Да, променили са го. Важното е, че засега е без тестове и доказателство, че си ваксиниран.

Общи условия

Активация на акаунт