Студенти в Нидерландия - 10

• 62 896
  • 788
  •   1
Отговори
# 450
ildira123, katia katerina - регестрирахте ли се в klikvoorkamers breda? Играйте там ежедневно, псотоянно, към 19 часа наше време излизат новите оферти. Аз така играх от акаунта на едно дете, след втория месец те й писаха - да следи и да играе първа за офертa кqвто ще излезе в определен час. Така взехме стая за нея.
Агенция StadHuisBreda  - писала съм и преди. Повечето българчета от там наемат. Идете на място, и действайте.
Бях писала, че синът ми ще освободи стаята си заради стаж, но го харесаха от едно студио в града, и стажът му ще е в Бреда. Но във фейсбук групите има оферти за преотдаване за някакъв перод. Хващайте се, дори да е до края на годината само. После там на място децата ще намерят къде да се прехвърлят.

# 451
G. D. Благодаря за информацията,  но имаме регистрация и в двата сайта и нищо засега. От въпросната агенция ни писаха поне, за 2 стаи за които е кандидатствала дъщеря ми, че стаите са все още свободни, но опциите за оглед са били пълни.

# 452
Здравейте! Ние наехме апартамент за двамата от тази агенция: https://www.walthervastgoed.nl/. Не знам дали има свободни обяви още. Имаше онлайн оглед. Поискаха всякакви документи за доходите на двете семейства. Пратиха договор на холандски и английски. Малко бяха мудни, но собственика беше много разбран. Днес като пристигнаха са се настанили и са много доволни от апартамента. Ще огледат внимателно, но за сега всичко е било наред.

Благодаря от сърце за информацията. След толкова интервюта, писма до аенции, до университета и всички постове във фейсбук страници най-после имаме договор. Написах от какво имаме нужда и какъв е лимитът ни. След половин час ни отговориха и ни предложиха оглед в същия ден. На другия ден вече имахме доовор. Ура!!! Пожелавам го на всички които още търсят място за децата си!

# 453
margo_pro  Браво, че сте успели, поне звучи малко по-обнадеждаващо, като има успели 😊Какви документи за доходи ви поискаха и за какъв период назад?

# 454
  • гр.София
Извинявайте кое беше приложението което да си инсталират децата, на което да си качат ваксините и да получат сертификат?

# 455
Ако ваксинацията е извършена в България, единствено можете да генерирате сертификат през his.bg, който може да принтирате или запазите в мобилно устройство. За холандското приложение трябва ваксината да е поставена в Нидерландия - CoronaCheck, като е необходимо да има DigiD.

# 456
margo_pro  Браво, че сте успели, поне звучи малко по-обнадеждаващо, като има успели 😊Какви документи за доходи ви поискаха и за какъв период назад?
На нас не ни искаха документи за доходи.

# 457
  • СОФИЯ
Здравейте! Информация за пътуване от днес София - Айндховен.... На летището бяхме 3 часа преди полета, по инструкции от Wizz air . Синът ми се чекира втори и два часа преди полета беше вече вътре.Опашките с хора, които оставихме, като си тръгнахме,  бяха извън сградата. Никой никъде не му е искал декларацията или сертификат да ваксинация. Той за моя радост е стигнал безпроблемно до Тилбург, настанил се е в общежитието и всичко е наред. Апартамента им  е хубав, светъл,  всичко необходимо си имат и той е доволен. Успех на търсещите дечица  още! Дано късмета е с тях!

# 458
Megi69- Относно плащането на таксата, може да се направи превод от левова сметка, аз така го направих мин. седмица.            ildira123-ако това те успокоява, не сте единствените, и ние търсим упорито в Бреда, но без успех. Взели сме билети за 23-ти и съм резервирала хотел за 4 дни. Стоя и се чудя какво да правим, да тръгваме ли изобщо? Sad

Ако сте първа година пишете на университета, съдействат на първокурсниците за настаняване.

# 459
  • гр.София
Ако ваксинацията е извършена в България, единствено можете да генерирате сертификат през his.bg, който може да принтирате или запазите в мобилно устройство. За холандското приложение трябва ваксината да е поставена в Нидерландия - CoronaCheck, като е необходимо да има DigiD.

Благодаря,
ваксините са сложени в Холандия и това точно приложение ми трябва.

# 460
Здравейте!
Търсим стая, споделена квартира за момиче - 1ви курс студентка в Амстердам. Гъвкави сме по отношение на локацията, но по възможност център, широк център, близо до Университета на Амстердам. Посъветваха ни да избягваме кварталите Ню Уест и Зют Оост.
Благодаря на отзовалите се!

# 461
Здравейте,
аз искам да попитам, вашите деца, наемайки необзаведени стаи, как се справиха с обзавеждането?
Купуваха нови мебели от магазин с включена доставка до адрес или купиха мебели 2-ра употреба? Но тогава как става транспортирането от точка А до точка Б? Дали се предлага транспорт под наем и то да не е лек автомобил? Може ли някой да ме ориентира в това, ако е минал през тази сага? Ако знаете фирми, които предлагат транспорт под наем, да ми дадете линк.
Синът ми пътува във четвъртък за Влисинген и ще трябва да си намери обзавеждане за стаята и да си го пренесе по някакъв начин до квартирата. Има една седмица горе-долу за това. Той с разглобяването и сглобяването няма проблеми, остана да измислим как да си пренесе мебелите, ако са 2-ра употреба.

# 462
Може някой да е по-полезен, но ще споделя нашия опит. За необзаведена стая, купихме от Икея всичко. Това, плюс багаж от сорта на одеяла, чаршафи, якета, обувки, кихненски прибори и пособия, ютия, ...на пале с Шенкер. Ние летим със самолета. Ако това ви се струва вариант,  има доста подробности,  които ще споделя ако ви интересува.
Не успяхме да се разберем с тамошната Икея и не рискувахме. Взехме всичко от тук.

# 463
Писала съм, но сме ползвали и двата варианта. Нищо не съм взимала от България. От Икеа купихме легло, матрак и други подробности доста - гардероб, бюро, стол, масичка, неща за кухнята, възглавници. Може с тяхна доставка, но аз бързах и теми дадоха контакт на такси, което е с ван/бусче. Шофьорът ни помогна при пренасянето. Сглабянето не е проблем - упътването е изключително подробно и не са необходими допълнителни инструменти, всичко е дадено.
От вторите употреби си избра диван, магазинът предлагаше транспорт до тротоара. Там носихме двете и ни помогна единия от съквартирантите й.
Има фирми на доста от паркингите от Икеа, Практис и др, които могат да се наемат срещу депозит, стига човек да има шофьорска книжка.
Дребните неща - кърпи, сушилка, кофи, препарати, канцелария и какво ли не купихме от Action - доста евтина верига.
Стига да се търси - хората доста помагат и дават информация.

# 464
Здравейте,
Поздравления за всички новоприети студенти! Успешна учебна година!

Имаме резервирана стая в Тилбург (2021/2022), но младежът няма да пътува. Ако някой проявява интерес, моля, пишете ми на лични. Има възможност да се изпрати директно името на новия наемател, без да се минава процедурата по резервация.

Общежитието е на Talent Square.

Общи условия

Активация на акаунт