Студенти в Нидерландия - 10

• 62 977
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
  • No Line On The Horizon
Дъщеря ми е с Lebara, която е предплатена. Зареждаме на 3 месеца, колкото да поддържа номер.

# 526
  • Варна
Много некооперативни излязоха Housing office HAN в Арнем .

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 16:13 от LeoVita

# 527
chervenokoska_2, издават, но трябва изрично да искате такава. След изтичане на картата автоматично я преиздават в мастер или виза и отново трябва да се попълва искане. Говоря за ДСК. Последно преиздадена Маестро през май 2021г.
Повечето служители или не знаят или не им се занимава.. Но аз съм много настоятелна 😊

Това е доста интересно, защото топно в ДСК, а и в Пощенска, ПИБ и Алианц ми отказаха. Може и ключовата думичка да е "преиздавам".
Така или иначе смятам холандската сметка/карта са преимущество там, издава се лесно и за студенти е без такса обслужване и без такса превод. Но пък важно е избор да има.

# 528
  • София
В ДСК картата е издадена  2018г., когато дъщеря ми тръгваше за Нидерландия-и да сега през май е преиздадена.

# 529
Здравейте, и ние имаме проблем с квартира в Enschede. Има ли и други с такъв проблем. Ако има нека ми пишат. Предлагам като вариант да се наеме апартамент от 2-3 човека и да си разделят наема. Моят син е за първа година в Saxion. Преди това е учил в Fontys. Има всички необходими документи за Холандия. Надявам се да се намери нещо,  защото началото на годината е много близо.

# 530
  • La casa de Mickey Mouse
Здравейте, и ние имаме проблем с квартира в Enschede. Има ли и други с такъв проблем. Ако има нека ми пишат. Предлагам като вариант да се наеме апартамент от 2-3 човека и да си разделят наема. Моят син е за първа година в Saxion. Преди това е учил в Fontys. Има всички необходими документи за Холандия. Надявам се да се намери нещо,  защото началото на годината е много близо.
Идеята не е лоша, но имайте предвид, че наемането на самостоятелно жилище е много трудно. Изисква се трудов договор и последните три заплати да са три пъти стойността на наема. Много собственици не са съгласни да отдават жилищата си на студенти
Все пак, можете да опитате
Това е сайта, където можете да потърсите жилище funda.nl

# 531
Ние наехме апартамент, като пратихме наши фишове от заплати, а самият договор е на името на децата. Нямаше никакви проблеми.

# 532
Здравейте мами,
Моля, да споделите информация за свободна квартира в Ротердам, до края на годината. Дъщеря ми търси от няколко месеца, но предвид краткия срок получава откази. Регистрирана е в доста сайтове, среща се с няколко наемодателя, но искат наемане за по-дълъг период. Ако някое ваше дете отива на обмен и иска да отдаде кварирата си, е един добър вариант.
Ще Ви бъда благодарна ако споделите други идеи за намиране на квартира в Ротердам.
Мамите са голяма сила и имам голяма надежда във ВАС.

# 533
Ние наехме апартамент, като пратихме наши фишове от заплати, а самият договор е на името на децата. Нямаше никакви проблеми.

Моля споделете коя агениция използвахте за наемането на апартамента и за кой град става въпрос. Благодаря!

# 534
Здравейте, ние също търсим квартира в Айнтховен. Дъщеря ми е там от два дни, обиколила е почти всички агенции в радиус от 5 км  - любезно й отговарят, че търсят работещи наематели на възраст над 20 години, не студенти. Администрацията на университета - /Fontys/ - обяви, че не могат да помогнат с нищо в момента.

# 535

Моля споделете коя агениция използвахте за наемането на апартамента и за кой град става въпрос. Благодаря!

https://oudedelft.com/en/home-2/
Delft
На някои от самите обяви пишеше, чене искат студенти, но други са ок

# 536
Само по пощата ли се праща формулярът за заем за таксата (tuition fees loan) и проблем ли е да се прати от България?
Във формуляра има само пощенски адрес за пращане https://duo.nl/images/aanvraag-collegegeldkrediet-voor-studenten … -eueer-landen.pdf? Преглеждахме с DigiD, четох и първия пост и не виждам друга възможност. Има ли начин за онлайн пращане? Изпускаме ли нещо?

# 537
  • No Line On The Horizon
Ние го прикачихме през Digid - сканирания формуляр.

# 538
Вижте призива на БУАС, ,Бреда:

# 539
Здравейте мами,
Моля, да споделите информация за свободна квартира в Ротердам, до края на годината. Дъщеря ми търси от няколко месеца, но предвид краткия срок получава откази. Регистрирана е в доста сайтове, среща се с няколко наемодателя, но искат наемане за по-дълъг период. Ако някое ваше дете отива на обмен и иска да отдаде кварирата си, е един добър вариант.
Ще Ви бъда благодарна ако споделите други идеи за намиране на квартира в Ротердам.
Мамите са голяма сила и имам голяма надежда във ВАС.

Пробвайте с https://holland2stay.com/building-the-y

Общи условия

Активация на акаунт