Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 684
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Или ги научиха да учат или минаха цедката и ги оставиха да си изкарват оценките. Не знам . Но ние натиск не сме полагали, освен да избута 5 и 6 ти клас.  
Това е  около нас.  
По повод въпроса ти за езиците зависи не само от детето , а и от учителката. С много добри резултати по латински и английски записахме езиковия профил с испански , нали му вървят езиците. Ами не се разбра с испанката, от там с испанския и ... това е. Сега това ще е предмета , който ще смени.
Не знам каква е тази цедка, която не за първи път се споменава в темите. В класът на моето дете вече 3 години никой не отпада, а има деца със шестици по математика в цойгнисите.
Бела, как ще смените предмета? При нас не може. Попълваш документ какъв предмет си избрал и край. Няма такава опция да пробваш и да се откажеш, ако не ти пасва.
Ася, при нас (bw) английски се учи от 1 клас. В 5 клас английски по 4 часа седмично, от 6 клас английски-4 часа плюс латински/френски също 4 часа седмично. В 7 клас същото. От 8 клас
се добавя NWT/италиански. Моят син избра NWT, че 5 езика много щяха да му дойдат.

# 496
мама-ени,

синът ми беше заплашен от повтаряне на 5 клас, защото по немски щеше да има 5 за втория срок. Негови съученици напуснаха гимназията и бяха преместени в реалшуле, защото не успяха да оправят петиците си по 2 предмета в края на годината. Как е пожението с оценките за срока в реалшуле или гесамтшулетата не знам, там може и с 5 и 6 да се преминава в следващия клас. Да цедка има. Но от приятели и аз разбрах, че явно, ако издържи 5 и 6 клас, има надежда да се справи детето от седми нагоре. Като стигне синът ми 7 клас и не са го изхвърлили от гимназията, ще ти кажа. Това е в Хесен.

# 497
Мана ени, английски се изучава вече от 3 клас. Не знам дали е за цял BW, но преди 3-4 години смениха учебната програма.

Цедка в гимназиите има и то не малка. Обикновено на година отпадат по 1-2 деца от клас. В 10 клас някои деца прекъснаха и завършиха реал.

# 498
Ама аз за гимназия говоря. Не отпадат. Само съвсем в началото още в 5 клас едно момченце само се отказа и се премести в гемайншафт.
А какво момче има синът ми в класът си не е истина просто. Една година по-голямо от другите, огромно като кон, живеещо в приемно семейство, защото родителите му не можели да се справят с него. Бие се, редовно урига и пърди в час, ама така шумно и показно, плюе по учителите, псува ги и ги замерва с предмети. През ден е при директора. Има винаги придружаваща социална работничка, която нищо не му казва. Тъпо е и е асоциално. Контактът му с другите деца се изразява в това да ги предизвиква. Но за мое съжаление дори и това момче не отпада.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 15:24 от мама-ени

# 499
В 5 ти клас отпаднаха мин. 1/3 от класа. В 6 ти също доста . Идват нови от други у-ща, вкл. ъпгрейднати от реал, идват повтарящи ...
 голямо движение .

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 15:29 от bella-ciao

# 500
мама-ени,

а в другите гимназии или други училища от 5 клас, как е положението във вашия град?

# 501
Какво си попълнил при приемането е само ориентировъчно за да си планира училището. После 6 ти клас пада голямото избиране на език и с пробен ден 3 часа френски с обяснения и 3 часа латински ... следват псима и информация и накрая избрахме латински.
8 ми клас се избира профил и там си върви стандартен сетъп.
Не сме опитвали да сменяме профила, въпреки голямото мрънкане заради испанския. И то при добър успех по латински.... ама не хареса даскалицата от самото начало и това беше.
Мсиля има право да исбира сега предмети, които са релевантни за матурата и да избира предмети за шулерпрактикум и пр. ... неща. Не знам как става, но той си е проучил и от сега си знае кое с кое ще заменя. Но това вече 10 ти клас и нагоре.
Проба- грешка , няма нищо непоправимо. Споко.

# 502
Не знам Дени. Други гимназии нямаме. Има реал и гемайншафт, но не знам как е там. Градът е малък - 12000 жители.

# 503
  • Deutschland/HE
При дъщеря ми отпадащи имаше до осми клас, всяка година по 2-3 деца или повтаряха годината или отиваха в Реал. Имаше едно момиче, което дойде от Реал и повтори 7ми клас, изкара и 8ми и отново се върна в Реал, било много трудно, не оставало време за купон Simple Smile.

# 504
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Явно разликите от училище до училище са огромни.

Мама Ени, синът също има такъв съученик, огромен и агресивен.
Аспергер и епилепсия. От лекарствата доста килограми има. Има си асистент, но се случват “инциденти”. Доста майки искат да го махнат, но няма начин. Щом когнитивно се справя, училището трябва да го инклузира.🤷♀

Предмет на чужд език е добра идея, но явно само в гимназии с езиков профил.

# 505
  • Germany
В нашето училище най много отпадат в 5ти клас, защото разликата спрямо грундшулето е голяма. При малкият миналата година 2 деца останаха да повтарят, 2 се преместиха и това при положение, че бяха казали, че всички минават /демек е по желание на родителите/. Големият като беше 5ти клас, още 1вият срок отпаднаха 4 деца, в края на годината още 2. До края на 7ми клас останаха 18 от 26.

# 506
Зависи и от класа и от училището и от класния и от екипа учители. Един голям късмет е цялата работа.
В едно и също училище има класове, от които постоянно отпадат деца, местят се, повтарят. Други класове се запазват големи до момента, когато ги разместят по профили. Класа на щерката е такъв - 31 деца, от които само 5 момчета, отличници и дисциплинирани, никой не отпада. Класната им е блестящ учител и страхотен педагог.

# 507
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тази година имам много малини, но и доста са мухлясали от този дъжд 🙄
Иначе са големи.

Софт, какво стана с твоите домати?

Аз незнам тук в околните училища колко окапват. Обаче близкото училище е с не толкова добра слава.

# 508
  • Am Dorf (BB)
Докато сме на училищна тема, се възползвам да задам въпрос на тези, които са минали по този път.
От края на годината дребният трябва да тръгва на градина, засега нямаме място, изгледите са лоши. Бях и толкова наивна да споделя на директорката на градина желание нр.1, че очакваме бебе. Сега съм се панирала, че и да получим място, то ще е полудневно, защото нали ще съм в майчинсъво и ще съм лайф ис лайф 😢
Lange Rede, kurzer Sinn - имам възможност чрез фирмата ми да кандидатствам за място в градина, но в съседното градче (няма да има влошаване в разстоянието дом-градина, дребният посещава фирмената ясла и разстоянието е същото. Разбира се, няма да е като да е на 5мин пеша от вкъщи, но не се виждам с бебе и 3год. звяр вкъщи, и съм ок с разстоянието от 10км). Та единственият въпрос в случая е: До колко е важно детето да посещава градина, която е близо до началното училище по район, което детето по-късно ще посещава? Да, хубаво е детето един ден да има другарчета от градината в класа, но дали ще се случи, никой не знае 🙄 Какво е вашето мнение по казуса?

# 509
Ами чак пък жизненоважно не е. В 1 клас ще е с деца от квартала, които поне бегло ще познава, ще направи нови приятелства.
Моите деца бяха в по-далечна градина, кварталните не ги харесах. Като започнаха училище бяха в клас с деца, били в други градини. Адаптираха се безпроблемно.
Е, на мен ми се ревеше, когато въртях педалите в дни с леден дъжд с увито като буба бебе в ремаркето за да заведа/взема по-големите, но градината им беше толкова добра, че си заслужаваше зора.

Общи условия

Активация на акаунт