Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 682
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Какъв е проблемът да е полудневно мястото?
Моето дете се чувстваше по-сигурно с познати деца в началото. Но много зависи от детето. Иначе други предимства не виждам. В училище ще си намери нови приятелчета.

Аз пък се сдобих с немалко касис и бяло френско грозде. Какво да ги правя? Няма да сколасаме да ги изядем, място във фризера няма, сладкo никой не яде... Освен на сок?!?! Rolling Eyes

# 511
tan_nia,
Едно от предимствата на близката до училище градина беше, че бъдещите първокласници ги водеха няколко пъти в началното училище да се запознаят с обстановката. Това преди короната. Сега не знам. Другото, че познавайки някои ат децата, синът ми се чувстваше по-сигурен. НО в училище интересите са различни и в крайна сметка намери нови приятели сред другите деца, с които ходеше на занималня, а тези от градината останаха на заден план.

# 512
Аз пък се сдобих с немалко касис и бяло френско грозде. Какво да ги правя? Няма да сколасаме да ги изядем, място във фризера няма, сладкo никой не яде... Освен на сок?!?! Rolling Eyes
Правя ги на сладко с много малко захар, съдържат много пектин и се желира чудесно. Затварям още топло и обръщам бурканчетата, не ги варя. Запазва се дълго. Ако ти се занимава, може и желе да направиш.

# 513
  • Am Dorf (BB)
Синьо, искам да се концентрирам над новороденото и неговите потребности. Не смятам, че с 3 годишно около мен през половината ден това ще е възможно. Нямам и спомен с него да съм имала моменти, в които да ми е било скучно и да съм имала възможност за допълнително натоварване под формата на още едно дете около мен примерно.
Отделно, че синът ми от 1,5 год посещава целодневна ясла и се чувства прекрасно. След майчинството ще се върна отново на поне 30ч/седмично, това означава, че отново ще ми е необходимо целодневна градина. Не виждам смисъл в това да е в полудневна форма за 1-1,3 год. и след това да увеличавам часовете.
Ти била ли си с 2 деца едновррменно в майчинство вкъщи? Аз познавам само една майка с много спокойна девойка, която намираше това време за хубаво. Другите, които покрай корона имаха щастието да са с 2 деца в яслена/градинска възраст удома, бяха на ръба.

# 514
Mößbauer-Effekt, данке, но сладко имаме от преди 2 години още. Sad Ще ги мина през сокоизстисквачката да видя какво ще се получи. Rolling Eyes

tan_nia, ясно. Smiley В нашата ДГ имаше какви ли не варианти. До 12:00, до 14:00, до 15:30 и т.н. Изчакай да видиш какво ще ти предложат. До 15:30 например си е цял ден почти. Успех!

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 20:23 от Анонимен

# 515

Софт, какво стана с твоите домати?

Пазят сянка, защото е голяма жега. 😁
Има доста зелени домати, но не ги знам какво ще станат. Не ме кефи тази занимавка нещо и едва ли ще повторя.

Днес като се прибрах от работа какво ли не ми се случи по пътя. То порои, то катастрофи, то задръствания бяха, накрая стигнах със стени сили до нас и гледам на нашата пресечката четири пожари с пуснати лампи. Айде пак обиколки докато намеря откъде да се прибера. Не се трае вече това време.

# 516
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Bleu, аз правя от всякакви изостанали плодове оцет.

Немците държат децата от ДГ до края на осн.училище да са заедно, за мен също е по-важно каква е ДГ/училището,а не да е с все едни и същи деца.
Не,че имах избор на ДГ при сина де...

Една съседка един път ми се оплака, че приятелите на сина й го изключвали от общите игри. Оказа се, че от ДГ, през основното и в спортните занимания, всички вкупом се движат. И изведнъж той остава без среда.... та затова според мен е добре по-широка база познанства да има.

# 517
При нас е обратното, посещаваше квартална градина, а сега у-ще в съседен квартал. Намери си приятели, имаше дори дете от неговата група в класа без аз да знам. Иначе от класа му имаше доста деца които се познаваха от градината, но с времето какви ли не групи се сформирваха и разпадаха. За мен в грундшулето няма значение за приятелствата, по-късно е по-интензивно.
С 2 деца вкъщи е много натоварващо, играя го този филм от короната и място нямам за ясла и ще търся в съседен квартал и аз.
Ася пиеш ли АБ?

# 518
Софт, и нашите домати са още зелени и малки. Листа има бол, домати почти няма. Шегуваме се, че евентуално октомври ще ги ядем червени, но и зелени няма да ги върнем. Всяка година правим туршия от тях и винаги се изяждат.
За сметка на домата, имаме много тиквички и краставици, вече се чудим какво да ги правим и раздаваме на приятели.
Купихме вече винетките за пътуването- в ADAC може вече и за Унгария да си купиш винетка. Преди, поне при нас, можеше само за Австрия. Аз взех всички винетки онлайн и ще спираме по пътя само да зареждаме.

# 519
Reina, пия го. Утре ще ми излезнат резултатите дали имам антитела.
Започнах АБ след като ми взеха кръв, за да не фалшифицирам резултата.

Исках да пусна на частно В12 и Д и ми поискаха 110€ 😱
Предния път платих 13€ за Б12 (при друг лекар).

Тази година моите домати бяха опасани от голи охлюви!!! Уж не ги ядяли, но доста растения заминаха, даже и стъблото бяха изяли.
Аз пък имам един хилав домат, който има огромна китка цветове. Не съм виждала до сега такъв. Миналата година и аз имах домати само с листа.

# 520
А аз имам страшно много вързали домати, но са зелени и няма да узреят преди да заминем за лятото.  Ще ги берат приятели, няма да ги оставим да се разсипват.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 09:45 от Mößbauer-Effekt

# 521
Soft, как е при вас положението тази сутрин?  Аз снощи вместо 25 минути час и половина се прибирах от работа, но поне си стигнах жива и здрава и при нас щети няма.

# 522
Ние сме на високото, не знам долу към центъра как е, но знам че в Кьолн и околностите било страшно от наводнения. За снощното шофиране не искам да се сещам. В Ahrweiler имало загинали хора и над 70 изчезнали.

# 523
По ТВ показаха катастрофални картини и от RLP.

При нас вчера не валя, днес даже за малко се показа слънцето. Чак ме е яд, че отложиха излета на децата до Хундертвасер сградата. Сега кино щели да правят.

# 524
Надявам се да няма пострадали от съфорумците, живеещите в НРВ. Гледах по телевизията стрални ужасии. Горките хора!

Общи условия

Активация на акаунт