Време е за ИКЕА! - Тема 34

• 44 226
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Преди 10 дни купихме спалня Бримнес + гръб към нея за съхранение на вещи. Но леглото скърца леко, но вече изнервящо още от самото начало. Всичко сме сглобили правилно, както е по схемата. Таблата не е свързана с леглото. Дали пък там не е проблема?

# 226
  • Русе/Germany
Здравейте Simple Smile
Искам мнение за леглата на Икеа, Malm или Brimnes са по-здрави?
Имам единични на Malm и са здрави, с Brimnes нямам опит и съм в луда чуденка кое от двете да избера 🙄
Ще съм много благодарна на мненията ви!
Хубав ден 💐

# 227
# 228
  • Русе/Germany
Имаме второто, добре е, удобно е, но имам чувството, че за по-голяма дете ще малее малко, моя син е на 10г, 152см е, все още му е добре, но не знам до кога.

# 229
Ние също купихме второто. Детето си го избра, но ще е първи клас и нямам наблюдения колко е здраво. Иначе детето много му се радва и му е удобно.

# 230
И ние имаме Micke - поръчахме го без да сме го виждали наживо и като дойде малко ме изненада, че горния плот е от същия материал като на масичките Lack от 10лв. Към момента е без забележки, но го имаме от пролетта и не е ползвано много. Иначе изглежда супер, но за по-голямо дете може би Malm е по-добре да се вземе.

# 231
  • Бургас
Моите момчета от 3 години са с тази комбинация https://www.ikea.bg/products/desks/desk-table-tops-legs/desk-com … 20x60-sm/69416817

Нямаме забележки до сега. За новото жилище купихме и нови бюра, но едното от тези ще си го запазим за стаята на дъщеря ни.
Най-много ми харесва, че контейнера е с чекмеджета и събира много.

# 232
Благодаря за отговорите! 🤗Детето ще е първокласник и сякаш клоня към Micke-то. Видях, че в серията се предлагат отделно и контейнери с по няколко чекмеджета и може би ако не сега, на по-късен етап ще купим и от тях са допълнение.

# 233
  • Пловдив
Ние го имаме от 5 год. През цялото време отгоре е имало подложка, но по ръбовете се очука. Не бих го определила както много качествено. Но като цяло за цената си е добро.

# 234
  • Пловдив
И моите щерки са с двойно Micke - няма никакви поражения за 5 год., но винаги е било с подложка. Първоначално с пвц, след това с неопренова за мишка. Достатъчно голямо е за учебници +тетрадка + лаптоп/клавиатура или за голям графичен таблет + лаптоп/клавиатура, в зависимост кога и за какво се ползва. Плитките чекмеджета, за мен, са много удобни и винаги има ред, без за се налага да се рови.

# 235
За мен 120 см дължине не стига за ученик.
Синът е 3 клас..в момента лаптопа заема цялото бюро.
Ако е онлайн на у-ще отново, за учебник и тетрадка просто няма място.

За мен, отделно място си трябва за комп. Отделно за учене и писане.
Иначе става претрупано и ужасно разхвърляно и накамарено.

# 236
Включвам се в дискусията за бюрата.

Смятам, че бюро с размер 120/60 см. е повече от достатъчно за ученик.

Аз самата съм с Икея комбинация плот 120/60 см. и с 4 крака, на което бюро имам два монитора по 24 инча, съответно и лаптопът свързан към тях, клавиатура, мишка, в единия край също отделен лаптоп 15 инча, винаги отворен.

Отделно тефтери, място за за чашата ми за кафе.

Едната ми дъщеря е с показаната по-горе в предишна публикация комбинация с плот, контейнер Алекс мисля че се казваше и два крака. От 10 години го има, откакто беше ученичка. Сега и тя има два големи монитора и лаптоп също на отделна стойка и никога не се е оплаквала от липса на място.

Другата ми дъщеря има плот 115/50 см. на който има предостатъчно място за лаптоп, учебници (големи и винаги по два най-малко отворени, като единият е обикновено на стойка).

Та, в заключение и от собствен (и на дъщерите ми) опит бих потвърдила, че 120/60 плот е напълно достатъчен и оптимален.

# 237
Айде и аз се включвам в дискусията за бюрата, сина ми от първи до трети клас използва това https://th.bing.com/th/id/R.549c5d493ac4bc2977e58af879d4baa3?rik … id=ImgRaw&r=0 бюро от ИКЕА. Много нестабилно и лично на нас не ни хареса. От четвърти клас до сега ( ще бъде 11клас) е с това бюро
, страхотно е , в контейнера събира всичките си учебници и тетрадки.
Много по качествено е и за толкова време експлоатация изглежда като ново.

# 238
  • Бургас
Размера може би зависи и от ползвателя.
На моите и 250 см да им направя бюра, пак ще са разхвърляни и ще им е тясно.
Ако имахме място бих взела 150-160 см дължина, но при нас няма как. Двамата са в една стая и всеки си има собствено. Вариант с едно голямо общо категорично не съществува. Новите им бюра са с 10 см повече - 130/60. Разликата е малка, едва ли ще я усетят.

# 239
Така е, зависи от подредбата..съгласна съм с това.
Обаче, ето на Нат е подредено, за разлика от нашето:satisfied:...и пак не виждам учебник А4 къде ще отвориш, тетрадка А4 също, че и малка тетрадка? Натрупано става, изнервящо...

180 ще слагам аз, вероятно плот ще поръчам, ще го пусна до стената.

Общи условия

Активация на акаунт