Време е за ИКЕА! - Тема 34

• 44 190
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Babydream©,
Обмисляли ли сте пластмасови или текстилни кутии? За нашето двуетажно легло имаше пример с текстилна кутия под долното ниво. Тя беше по-ниска от стандартните чекмеджета. Ето един пример https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … na-drehi/50309577

# 316
Пристигнаха леглото и малкия скрин! Боже, все едно сглобяема къща сме си купили, не само един креват! Тежи безобразно! Какви ти 29 килограма, то само картоните тежат толкова сигурно. Доставчиците са нелюбезни и глупави.
Това нещо най-удобно ще се сглобява в празен апартамент. Като знам какво ни чака, лошо ми става от сега. Добре че съм на работа в деня, в който ще го сглобяват. Искахме да си платим и от ИКЕА да го сглобят, не защото не можем, а за да не се гърби мм, обаче записваха часове за монтаж за ... октомври!!! Flushed

# 317
  • Пловдив
Азалия, нищо лично, но не разбрах къде е драмата.
Моят гардероб 2/2.35 го сглобявахме в стаята в която има и спалня, а не на празен терен.
Надявам се изборът ви да е оправдан и само хубави емоции да ви носи.
Аз чакам да продам един скрин, за да купя нов.

# 318
Нама драма! 🙄 Разбира се, че ще го сглобим леглото при наличие на каквито и да е условия. Споделих си емоциите просто, нямам нужда от прегръдки и успокоение, или някой да ми реши "проблема" с магическа пръчка.
Благодаря за пожеланията! 🍀

# 319
Ще го оправите леглото, та може и да ви хареса. Аз съм от тия, дето им е удоволствие да сглобяват икейските работи. Цял диван сглобихме двама души насред хола, е, първо изхвърлихме стария. Иначе, шофьорите са......какъвто се падне. Точно дивана на пътя го стовариха и си заминаха, можеше поне на тротоара да го сложат. Със съседи го катерихме, и с асансьор, и по стълби, че имаше дълги някакви там неща. Но сглобяването си беше удоволствие. Simple Smile
А по-дребните нещица сама си ги оправям, никакъв мъж ми не трябва.Grinning

# 320
До сега съм попадала на адекватни и любезни доставчици. Преди малко ми докараха Kallax, от големите. Без проблем ми занесоха кашони в двора до входната врата.

# 321
  • Пловдив
Легло и скрин сами ще успеете да сглобите, гаранция.

# 322
Точно дивана на пътя го стовариха и си заминаха, можеше поне на тротоара да го сложат.
Това имах предвид. Ама, то... няма какво да кажа. 🤐
Ще се впусна в излишни обяснения, но се чувствам длъжна да го кажа, че май не ме разбрахте. Спалнята ни не е голяма, имаме много вещи, предимно аз ☺️. Врътни от всякакъв такъв вид като местене на мебели, преподреждане на вещи, за мен лично са досадни и ме изтощават. Сглобяването на мебели не ми е пробрем, както написах - сама сглобих предишната спалня. Просто масрафа около всичко това ме тормози, защото съм такъв характер. И тормоза е и заради това, че другите само ще ми пречат, искам всичко аз да си пипна и да си го преместя, после да го върна където смятам, че трябва да е. Мога всичко да си свърша сама, лошото е, че не обичам да протакам с дни и като правя нещо такова, започвам и докато не сложа всичко на мястото му да е готово и подредено, няма да спра, ако ще да е 4 часа сутринта, което ще ме скапе!
Но мм е кошмар! Той като прави нещо, е като хирург с пет сестри и асистенти - все някой трябва да му държи, да му подава инструментите, да стои до него в готовност да му асистира за най-малкото нещо. Може винтоверта да е на 15 см от него, но няма да се обърне да си го вземе, някой трябва да е готов да му го подаде. Ето това ме дразни и понеже ще е така това сглобяване, от сега съм се навила, че ще ми е досадно и ще ме изтормози. Майка ми беше същата! Като ще "чисти тя", 3-ма човека вършим всичко, което ни нарежда цял ден, накрая сяда вечерта изкъпана и вдига телефона да се оплаква на леля ми как се скапала и едва сега подвила крак. А тя реално пръста не си е мръднала, просто цял ден е давала нареждания какво да правим ние. От тогава ми е тая травма... 😆 Споделих го накратко, беше разбрано погрешно, затова сега обяснявам обширно - защо.

# 323
Ааааа..то и мм така. Дай ми това, дръж ми тук, ма подпирай ми....и цял ден се гъзурчих и клечах около малма.

А пакса сама си го сглобих. Никой не ми подава, подпира...нарежда...командва Joy

# 324
Ето! Не сглобяваме космическа ракета сепак! 😁 Ама ще е все едно сглобяваме международната космическа станция... 🥴🤯

# 325
  • Пловдив
Хаха, моя е същия. Понеже е мебелист ги сглобява, без да гледа схемите. За него е елементарна работа и въпреки това обича да ме държи на една ръка разстояние и през пет минути... Кате, дай това... Кате, подай онова... Не мога да мръдна 🤣

# 326
  • Somewhere far away
Ние пък винаги се караме когато сглобяваме неща, защото аз ги чаткам повече нещата и имам усет, без да  работя и без да съм работила нищо свързано с техничарски и майсторски неща. Просто имам повече усет за тези неща и понеже на него му е трудно да си го признае винаги завършваме със спорове и караници. последното нещо беше един скрин на малм и аз по-бързо усетих кое къде и кое как, ама той не... нали трябва да се докаже че и той е "майстор"... какъвто определено не е ! Grinning

# 327
Ако Икея ги продаваше тия космически станции, сглобила съм я и нея като стой та гледай! Joy

Че спомена La_Valletta Kallax, имам едно малко местенце в едната стая, което може да побере единичен такъв. Снощи по нощите ходих, ходих по сайта и нищо работа не свърших. Тоя Kallax има вратички, видях и приставки чекмеджета. Как да разбера кои евентуално ще станат на единичната етажерка, на едни пише гланц, на други нищо, изобщо не можах да реша.
Днес, обаче, (ММ още не го знае), измъдрих преместване на радиатора на парното с идеята да се освободи малко място и доближа леглото до стената, така мястото за етажерка ще ми се увеличи. Та, може и да ми се променят плановете по отношение на единичния Kallax. Може и нещо друго да потърся, ще зависи от разстоянието, но двоен няма да се побере. Засега, всичко е само в моята глава. Дано не трябва да се бия, за да осъществя още неизбистрените си мераци. Simple Smile

# 328
  • Пловдив
Вратичката става и за единичната. Има много варианти за тези етажерки.
Има и вариант за плетени панери. Аз така съм си я направила и много си я харесвам.

# 329
labrex , напоръчах вратички всякакви и чекмедженца. Като сглобя това, което намислих, ще покажа.
Исках да взема и тези преградки, но ги има само във варнеския клон. Не ми се рискува да изпращам куриер, възможно и да не са налични до тогава.
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … tdelenia/90495695

И аз предпочитам да сглобявам сама, мъжката половинка много се нерви, ако нещо не разбира. Разваля ми удоволствие ))).

Общи условия

Активация на акаунт