Време е за ИКЕА! - Тема 34

• 44 194
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Уха, как готинко ще се чисти праха по тия остри ъглииии...Nerd

Инак готино изглеждат Grinning

# 331
  • Майничка
При нас сглобявам сама или с малката щерка, голям кеф ни е. ММ го привикваме само ако се налага да се местят тежести. Хич не го влекат такива работи. За сметка на това готви, чисти, пере, простира, пазарува, мие чинии и не мрънка, ако нещо не съм доизкусурила (за разлика от мен).😁

П.П. Eтажерките Kallax съм ги признала, имаме легнала такава в класната стая, на два реда, с платнени кутии. Всяка кутия побира поне по 2 пълни ученически раници, отгоре всяко междучасие кацат или полягат по 4-5 тийна и нищо й няма вече четвърта година.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 22:03 от gargamela

# 332
Нали?
Канадската Икеа има готина програмка за моделиране на Каllax, помогна ми да визуализирам нещата, има и аксесоари, които тук нямаме.
https://www.ikea.com/addon-app/kallax/latest/#/m2/ca/en/

# 333
Ми то вече се изпокарахме по телефона даже, та завършихме с обяснения по вайбър! 😆Той се обяснява, де, аз се правя на важна и даже не чета.
Ядоса ме и поръчах още един креват за другата стая! Пак MALM, ама единичен и с чекмеджета. Него ще си сглобя сама! Още не знае, че съм го поръчала, а той в понеделник ще пристигне.
Моят мъж ни готви, ни пере. Виж, да чисти може, ама аз и там намирам кусури. Но да мрънка...! Леле! Ненадминат е! Аз му викам "свекърва". Честно, той е образец за такава. Може да удари в земята и най-мрънкащата свекърва на света.

# 334
  • Русе/Germany
Мебелите на Икеа и на мен са ме любими за сглобяване!
Много неща сама съм сглобила, онзи ден и нощно шкафче на дребния пак аз сглобих, цялата кухня аз я сгболявах, ММ боядисваше и се занимаваше с ремонтни дейности 😂

# 335
  • Разпиляна във въображението
Посъбрали сме няколко ламела за смяна. Предполагам, че трябва да нося и фактурата, нали?

Въпрос - имам кресло POANG. Забелязвам, че след поредното изпиране, възглавницата за глава не стои изправена. Много "тъпо" виси Sad

# 336
Въпрос - имам кресло POANG. Забелязвам, че след поредното изпиране, възглавницата за глава не стои изправена. Много "тъпо" виси Sad
Тези неща, с които се закача за дървената конструкция ластични ли са? Ако са се отпуснали от пране и ползване и не държат възглавницата добре прилепена, сигурно затова е увиснала.
Скрит текст:

# 337
  • Разпиляна във въображението
Не, нямам такива. Само лепки. Това е идея с тези ленти.

# 338
  • In transit
Мириел, моите Поанг и без да са им прани калъфите пак са така виснали. Мислех да сложа от двойно залепваща лента на най-горната дървена лента да я държи, но и идеята на Азалия е добра.

# 339
  • Русе/Germany
Babydream©,
Обмисляли ли сте пластмасови или текстилни кутии? За нашето двуетажно легло имаше пример с текстилна кутия под долното ниво. Тя беше по-ниска от стандартните чекмеджета. Ето един пример https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … na-drehi/50309577
Обмислях, но всички предложения в Икеа са по-високи от 12см 😏
Тази специално е 18, то реално може да стане, но просто ще трябва да вдигам подматрачната, която тежи зверски и матрака, че да извадя нещо 😏
Ще го мисля още малко, ако не, робота ще си чисти както до сега и това е хаха

# 340
  • ENGLAND
Babydream©,
Обмисляли ли сте пластмасови или текстилни кутии? За нашето двуетажно легло имаше пример с текстилна кутия под долното ниво. Тя беше по-ниска от стандартните чекмеджета. Ето един пример https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … na-drehi/50309577
Обмислях, но всички предложения в Икеа са по-високи от 12см 😏
Тази специално е 18, то реално може да стане, но просто ще трябва да вдигам подматрачната, която тежи зверски и матрака, че да извадя нещо 😏
Ще го мисля още малко, ако не, робота ще си чисти както до сега и това е хаха

И моята спалня е от старите, 12 см е празното, какво ли не мислих. Взех си от тези квадратните, меки торби с цип за съхранение, не е супер, но поне мога да използвам пространството под спалнята.

# 341
Моите приключения с поръчките продължават... 😆 В петък се загледах в кашоните, които доставиха и стовариха насред пътя, и с които ние пък задръстихме коридора у нас, и гледам - на всичките има картинки с легла, на брой са 6, ама по фактура са 6 като в това число е и матрака, пък в нас с него стават 7 броя доставени неща, няма по-малък от 1,60 метра и на никой кашон няма картинка със скрин. 🤔
Обадих се в IKEA и с един любезен момък уточнихме, че трябва да са толкова, защото така пишело на фактурата. Казвам аз, че между тях трябва да има скрин, който е с размери Ширина: 40 см
Дълбочина: 48 см
Височина: 55 см
И няма как да е в кашон метър и 60. Не, това било. Казвам, че на картинките на всички кашони, на които хвърлих по един бегъл поглед, има само легла. Той пак не, всичко било точно. Ок! Както кажеш.
Ей сега ми звъни телефона и пак мнооого любезен мъжки глас, който се представи като служител на IKEA, ме пита всичко ли е наред със поръчката ми, доставена в четвъртък. Хм, що ме питате вие това нещо, любезни господине? Ами, защото в поръчката ни май имало половин чужд креват от серията ASKVOLL! Така ли?! Ми аз нали го питах колегата ви в петък, всичко било точно, той ме уверяваше, че се бъркам. Е, да, ама не било точно. Сега у нас вече има 10 кашона, от които един или два не са наши. А утре ще докарат още 4 кашона от IKEA! И станà една пълна каша... Сега ще идват да си търсят кои кашони са на някакви хора от Младост-3, ако четете тук, у нас са непокътнати. И да си ми донесат малкия скрин. Дано не отнесат погрешка част от нашия MALM, че вече ще искам обезщетение!

# 342
Азалия, тази бъркотия е за обещетение!

Преди малко ми донесоха шкафчета за Kallax. Утре, надявам се, да донесат още една част и започвам да сглобявам.

# 343
Да, аз съм на работа, но са говорили с мъжа ми, а той въобще не си поплюва. Сега ги чака да си направят уговорките и да се обадят втори път да кажат кога ще дойдат да вземат частите от кревата на хората и да си ми докарат скрина. Плюс талон за отстъпка като извинение за неразбориите им.

# 344
Направо искай безплатен монтаж...тъй и тъй ще идват Joy

Размислих се. Спорид ОУ ако подпишеш протокола при доставкага, после не можеш да претендираш че има липсващи части.

Обаче, те могат да претендират, както се видя.

И ако на тях не им се губеха пакети, а само на Азалия, съм почти сигурна, че щяха да се запънат. Както се е запънал първия обадил се гУсин Grin

Та късмет имаш, че има пакети в повече, не само липси.
Та изцеди ги, не ги жали.

Общи условия

Активация на акаунт