В*Е*Л*И*К*0 *Т*Ъ*Р*Н*О*В*О - 46

• 53 749
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
На нас ни обясниха, че в Света Троица няма църква, а само параклис - поради тази причина там не се венчава и кръщава.
Ние ще кръщаме детето в Петропавловския манастир най-вероятно. Там има църква, така че може.

# 691
Преди много години игуменката ми го обясни и не го помня в детайл, но общо взето каза, че при кръщаване в манастир се обрича детето в служба на Бога, т.е. едва ли не се замонашва . А сватби пък в никакъв случай не бивало да се правят в манастир, пак според нея.

# 692
  • Beyond the stars
То и сватби в събота не ни трябвало да се правят , и пари за кръщение не би следвало да се вземат и т.н., и т.н.

# 693
  • Велико Търново
Не вярвам да има такова ограничение. Порових се в интернет и нищо не открих. Аз съм кръстена точно в манастир и то преди 1989 г. , в манастир и съм кръщавала.

# 694
  • Велико Търново
Преди много години игуменката ми го обясни и не го помня в детайл, но общо взето каза, че при кръщаване в манастир се обрича детето в служба на Бога, т.е. едва ли не се замонашва . А сватби пък в никакъв случай не бивало да се правят в манастир, пак според нея.
Това си е било нейно виждане, така и звучи. Суеверие. Абсурдно е . Иначе да - щом е само параклис е възможно да не правят кръщенета.

# 695
  • София/Севлиево
То и сватби в събота не ни трябвало да се правят , и пари за кръщение не би следвало да се вземат и т.н., и т.н.
М,да.И кръщенета също в събота не, защото се води ден за почит към покойниците.Ние сме кръщавани и венчавани в неделя,точно защото в Севлиево това ни каза попът.И сега бебето пак в неделя ще го кръстим.

# 696
Здравейте на всички. Моят син е на 2,2 г. и много искаме да го запишем на плуване с родител. Дали в Търново най-накрая са отворили нещо подобно? От седмици търся в интернет, но не откривам подобно нещо. Иначе тук видях, че още през 2013 г. някои мами са питали за подобни занимания...

# 697
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
В Търново, като цяло, нищо не откриват, само закриват Wink.

# 698
И това май е вярно, за съжаление Sad Имаше до скоро йога с бебчета до нас... и тя приключи доста бързо

# 699
  • Велико Търново
Предвид сезона, вече можете спокойно да си изберете басейн наблизо и да плувате с детето.
Такива уроци не съм виждала обявени. Може и да има, но вероятно, изискванията към басейна и химията използвана ще са по-големи, предвид малката възраст на учащите се.

# 700
Здравейте, момичета,
Трябва ми много добър адвокат по имуществени дела.

# 701
  • Велико Търново
Мога да предложа много добър адвокат във вещното право, но е в Павликени. Ако искаш пиши за да дам контакт.

# 702
Момичета от къде в Търново мога да си купя масло от Амла. Не ми трябват предположения, а сигурни отговори.

# 703
Мога да предложа много добър адвокат във вещното право, но е в Павликени. Ако искаш пиши за да дам контакт.
Кое е той?

# 704
Момичета, някой ходил ли е на лазерна епилация в "Енигма"?
Доволен/а ли е?
Аз ходя в iClinik, но не съм особено доволна.

Общи условия

Активация на акаунт