Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 789
  • 757
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте отново , след резултата от цитонамазката ( 3А) , ми изляза и микробио. - установени масово количество ешерихия коли. Бих искала да се допитам дали назначеното лечение е правилно според вас, защото ни изписа 5 вида лекарства и съм притеснена, че ще се натоварят бъбреците. Изписаха ми Левофлоксацин за 10 дни, Полижинакс за 12, отделно за гъбички Микомакс( нямам, но каза за превенция от АБ да не се появят) и пробиотик заради липса на лактобацили. Не оспорвам лекаря, просто ми се иска да чуя мнение по въпроса. Благодаря предварително.

# 646
Според мен е ок лечението.

# 647
Системата за записване на часове при Карагьозов е заключена. Явно година напред е достатъчно, че да спрат да записват по този начин часове. Аз имам час записан при него за 3-ти декември, но за съжаление цикълът ми се измести с няколко дни (то как човек да прогнозира какво ще е 8 месеца напред, когато аз си записвах моя час). Та, ако някоя дама с час за след 3-ти декември, би искала да се разменим - нека ми пише Simple Smile

# 648
Здравейте! С CIN2 ми е последната цитонамазка. За съжаление резултатът дойде след положителен тест за бременност и нямаше как да отстраним абнормалните клетки. Докторът ми насрочи консултация за след раждането и ми каза да съм спокойна. Вчера ми звъннаха от болницата - докторът се пенсионирал и нов човек поема неговите пациенти. Извика ме на консултация. Ще отида, разбира се, но искам да попитам - има ли някой опит с подобен резултат и бременност? Естествено, притеснявам се да не ескалира към най-лошото. Сега влизам в седми месец, ако има значение.

# 649
Цин и от цитонамазка ли излиза? Мислех, че при биопсия 🤔

# 650
  • София
TeoYo, как cin2 от цитонамазка, имаш ли правена биопсия?

# 651
Извинете, не съм обяснила добре. Но да, това е резултатът.

# 652
Връщам се отново с питане  по отношение на полижинакс - случайно разбрах, че можело от глобулите да прокървява  и естествено се притеснявам сега , особено след кървенето ми при цитонамзката. Досега не съм ползвала и не знам колко са големи, въобще дали няма да ме боли. Допълнително цикъла трябва да ми дойде скоро и не знам въобще какво да правя, много съм шашната. Мисля да изчакам поне цикъла да мине .

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 10:28 от kokix

# 653
  • София
Извинете, не съм обяснила добре. Но да, това е резултатът.
Желая ви леко раждане и здраво бебе! Запознайте се с новия гинеколог и ще мислите за проблема ви след раждането, а може и изобщо да нямате проблем тогава.

# 654
Здравейте!
Правя цитонамазка ежегодно. Имам нормално раждане преди 7г., в следствие на което имам ерозио на 9 ч. Предните 2 г. резултата от цитонамазката ми е Рар 2, преди това беше Рар 1. Питала съм за евентуално обгаряне на раничката. Един лекар казваше, че не е неоходимо, освен ако има проблем с резултата от цитонамазката. Друг настояваше задължително да се обгори, а лекарката, при която най-често съм ходила, каза че при моето заболяване(с Хашимото съм) има вероятност след обгаряне "раничката" да се появи отново. Всички тези прегледи са се състояли в моя град, където лекарите се оказа не са особено компетентни(множество объркани диагнози и лечения на познати).

Поради кървене продължило 2 седмици посетих д-р Любомир Христов в МЦ "Надежда", има съмнение за полип в матката, киста на яйчник 3 см, но не затова пиша в темата. Според него се нуждая от спешна конизация, тъй като шийката ми е разкъсана и не зашита при раждането, липсва част от нея, прорастнало е значително количество тъкан и няма друг начин да бъде оправена. Взе ми проба за цитонамазка, въпреки кървенето и отбеляза, че кървенето вероятно идва от матката, но и шийката кърви при допир. Не са ми назначени други изследвания, колпоскопия не е правена досега, както и не е назначавано никакво лечение. Въпросът ми е, дали да се доверя на лекаря и да насрочим дата за конизация + абразио или да търся второ мнение? Както и възможно ли е, да е настъпило възпаление на шийката в следствие на факта, че боледувах преди 3 седмици и пих антибиотици?

# 655
  • София
Съмнявам се да настъпи възпаление заради антибиотици, не ми звучи логично, но все пак не съм специалист.
До колкото знам д-р Христов прави много серклажи, включително е първия в България направил серклаж ЕТСО, предполагам може да му се довериш относно състоянието на шийката.
Имала съм досег с него в болницата, но по друг  повод и имам добри впечатления, но все пак твое право си е, ако не си сигурна да поискаш и друго мнение.
Аз днес бях при д-р Карагьозов малко ми се скара, че идвам толкова скоро /7 месеца/, каза, че е излишно да ми пуска цитонамазка, последно ми беше 2Б с HPV и пишеше следваща след 3 месеца, но аз настоях предвид предстоящ трансфер, взе и проба за HPV та ще видим.
Каза ако е положителен теста да се обадя, но по-принцип тогава трябва да пиеме 3 месеца с мъжа ми AHCC, но при евентуална бременност не.

# 656
Момичета, има ли ефект от вагинален крем Силаут при HPV и да сте получавали странични ефекти, кото подранил цикъл/парене/сърбеж/течение?

# 657
Здравейте.  Има ли жени излекували се от ЧПВ Вискорисков PAP 3a е цитото,клетки с дискариоза и нискостепенни лезии. Преглед с един уред показа раничка . Много съм притеснена при положение че искахме от декември да правим опити за бебче. Плаче ми се ,объркана съм. На 30г да се сблъскаш с такива страшни неща.

# 658
dimitrova, спокойно! И това ще мине! Тук има и момичета на 22,които се сблъскват с този вирус. Аз, например, съм на толкова...Без външни признаци с добре изглеждаща шийка /малко странно се изразих.../, но хпв месеци наред отказва да влезе в ремисия, въпреки непрестанното стимулиране /умрено, разбира се/ на имунната ми система.

# 659
Да, аз.Бях точно на 30г като ми го откриха, исках второ.
Наптавиха ми конизация, една година ходех за цитонамазка и колпоскопия през 3м, последващата година казаха на 6м на преглед, но  година и половина след конизацията забременях и родих нормално.Не се тествах за ХПВ тогава отново.Не съм пила никакви медикаменти.Тестваха ме 10г след конизацията и нямам ХПВ(тестът бе заради висока цитонамазка 3а и чист колпоскоп)Свалих групата след лечение с глобули за възпаление и вече 4г дъм отново ПАП 2 и чист колпоскоп.

Общи условия

Активация на акаунт