Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 51 662
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Не се притеснявайте толкова, 3а често е от възпаление.Направете си колпоскоп и биопсия, ако е нужна

# 76
Здравейте, направиха ме Leetz . Резултатът е добър - изрязано до чисто. Но пише също - неспецифичен цервицит? При други пишело ли е също цервицит? Лекарят каза, че няма нищо , но се притеснявам да не е възпаление от преди процедурата.

# 77
  • София
Здравейте прекрасни момичета!Току що си взех цитонамазката и съм съсипан,групата е 3А-Б.Посочено ми е да направя колпоскоп, биопсия и цервикално абразио,но  точно днес ми дойде цикъла и трябва да изчакам да ми спре.Не знам какво следва от тук нататък ,изпитвам ужас и страх .На 33 години съм с две децата.Знам че цитаномазката е много лоша.Можите ли да ми препоръчате специалисти в Пловдив,засега съм се насочила към Торакс доктор Кичеков,но той е акушер гинеколог и се притеснявам дали ще може да изчисти всичко както трябва.Объркана съм много .Моля ви някой който е минал по този път да ме насочи към кой да се обърна

3А-Б изобщо не е много лош резултат.
Изчакай спокойно да мине цикълът и направи нужните изследвания.
Напълно възможно е да няма сериозен проблем.

# 78
Бяхме пуснали и микробиология и тя е чиста, защо искат и цервикално абразио,ще направя всички изследвания само да ми свърши цикъла но незнам при кой лекар да ида при доктор Кичеков ли който ми прави цитонамазката и работи в Торакс Пловдив или ми дадоха телефонните номера на доктор Росен Петров и доктор Видев те са от Пловдив. Притеснявам се да не се окаже нещо в напреднал стадий.Благодаря ви момичета че ми отговорихте ❤,сега и някой ако може да ме насоче към добър лекар ще съм му много благодарна!

# 79
Бяхме пуснали и микробиология и тя е чиста, защо искат и цервикално абразио,ще направя всички изследвания само да ми свърши цикъла но незнам при кой лекар да ида при доктор Кичеков ли който ми прави цитонамазката и работи в Торакс Пловдив или ми дадоха телефонните номера на доктор Росен Петров и доктор Видев те са от Пловдив. Притеснявам се да не се окаже нещо в напреднал стадий.Благодаря ви момичета че ми отговорихте ❤,сега и някой ако може да ме насоче към добър лекар ще съм му много благодарна!
Преди една година и аз имах същия резултат. Направих колпоскопия и биопсия, оказа се възпаление и след лечение вече съм 2 група. Бях при д-р Росен Петров. Ходя профилактично на 6 месеца.

# 80
Благодаря ви ,ще ида и при него  за консултация, той къде работи?При мен не е възпаление доктора от който си взех цитонамазка ми каза че най вероятно е дисплазия.

# 81
И аз бях с такъв резултат-3А. След лечение резултатът беше 1група, минаха 6 месеца и утре чакам да излезе резултатът от последната цитонамазка. Дано е добър, много съм притеснена. Какво ли означава, ако пак бъде 3та група? Ще се побъркам, докато взема резултата.
Взех го, за щастие е добър - 2ра група. Пожелавам на всички само добри резултати.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 15:38 от galcheto85

# 82
А какво беше лечението ви,моята цитонамазка е 3А-Б,не е само 3А

# 83

Аз съм много доволна от доктор Георги Амалиев, работи в болница Селена има и частен кабинет в Пловдив.Той ми направи и двете конизации които се наложиха след лош резултат от цитонамазка.

# 84
Цитат на: anji_emo А вашата цитонамазка коя група беше,правила ли ви биопсия и абразио преди товаlink=topic=1350634.msg43232035#msg43232035 date=1627573235

Аз съм много доволна от доктор Георги Амалиев, работи в болница Селена има и частен кабинет в Пловдив.Той ми направи и двете конизации които се наложиха след лош резултат от цитонамазка.

# 85
Абразиото е изследване с цел да се види дали има изменения е канала, който иначе няма как да се види.
На мен като ми правиха Летц и направиха и пробно абразип за сигурност.

# 86
Благодаря ви ,ще ида и при него  за консултация, той къде работи?При мен не е възпаление доктора от който си взех цитонамазка ми каза че най вероятно е дисплазия.
На Кавала 20 му е кабинета, но през Супердок си запазвам час.

# 87
А какво беше лечението ви,моята цитонамазка е 3А-Б,не е само 3А
10 дена фарматекс и полижинакс.

# 88
Здравейте момичета. Преди няколко дни ми направиш биопсия. Докторът каза че най вероятно било плосък епителен папилом( ?) Не съм много сигурна дали това е терминът. И ме ще трябва да се приложи някакво лекарство, което едва ли не гори лигавицата. Някой може ли да ми каже как се казва това лекарство?

Също така, според д-р няма нужда да се прави генотипиране, защото така или иначе ЧПВ го имаме голяма част от населението и той не изчезвал...

# 89
Привет, mosca.marina,

На мен лекуващият лекар пък ми каза, че не било хубаво да се разчита само на спонтанно подтискане на ЧПВ. Направиха ми биопсия и генотипиране и още чакам резултати. Мен също започват да ме объркват тези противоречиви мнения.
Стискам палци всичко да е наред при теб.

Общи условия

Активация на акаунт