161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 860
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Колата трябва да има застраховка и да е трехнически изправна, но не вярвам някъде да има изискване името на явяващия се на изпит да е на полицата. Приятелите им могат да декларират пред нотариус, че живеят на техния адрес, ако не могат да обикалят с тях.

# 151
  • Sunshine state
Ами на мен някак си ми се вижда странно тпва изискване за включване в полицата при положение, че реално човекът не е шофьор все още.

# 152
Ще трябва да си изчакат първо сошъл секюрити номерата, тогава вече книжките. Иначе с афидейвит от човека, при който живеят и представяне от негова страна на два документа, доказващи, че живее там, е достатъчно. Такъв афидейвит последно подписахме директно в ДМВ на гишето.
Аз също за първи път чувам за изискване непременно да си включен в застраховката на автомобила, за да се явиш на изпит.

# 153
  • USA
Do you need insurance to get a driver's license in Florida?
You must provide the vehicle for the driving test. Proof of personal injury protection insurance and valid vehicle registration must be provided on the vehicle for the driving test.

за шофьорската е малко тъпо  сега ако  си изкарат книжки, след 2 седмици например като се преместят в наетата къща/апартамент, отново трябваа да сменят книжките.

Can you use someone else's car for driving test in Florida?
You can use another person's vehicle, provided you have that person's consent. You will need to bring the current (unexpired) registration for the vehicle along with the current (unexpired) proof of insurance that specifies the vehicle's year, make and vehicle identification number (VIN)

да прави сте не трябва да си вписан, може би се бъркам защото аз като се явявах на иззпита с колата на съпруга ми изкаха затраховка, може да не съм разбрала добре, аз бях вписаса..една испаноговоряща не оправяща английския ме изпитва Simple Smile

# 154
Аз да попитам относно тестовете за пътуване. Луфханза приема ли антигенния, който става бързо за час? Задължително ли е да го направим два дни преди потегляне или може на същия ден, когато се пътува?

# 155
  • Miami
Във вторник се прибрахме с Луфтханза. Приемат антигенните тестове и може да се направи и същия ден, даже на летището Simple Smile Не ви ли изпращат имейл от Луфтханза преди полета, за да ви напомнят какво трябва? На мен ми изпратиха и даже бяха писали, че трябва да имаме някакви декларации, принтирани по две на човек, обаче никъде не ми ги поискаха, така си ги носих само. Може да проверите и в сайта на компанията какви са изискванията за летене до дадена дестинация.

# 156
Благодаря за изчерпателния отговор. Не са изпратили нищо, може би, защото все още има време. Но ще пътуваме с малки деца и проучвам предварително, за да няма изненади. В сайта им пише, че тестовете се правят 2дни преди датата на пътуване и т.н., та за това исках да разбера от първа ръка.

# 157
  • Далече
Ние ще летим с Луфтханза към САЩ през уикенда. На идване дойдохме в България сравнително лесно възрастните с картончета за ваксини и децата с отрицателни PCR тестове, които направихме безплатно в САЩ два дена преди полета. Навръщане доколкото знам всички трябва да имаме отрицателни тестове правени 3 дни преди полета ( може pcr или антигенни) и да попълним passenger disclosure and attestation форми. Ще пиша как сме минали като се приберем живот и здраве. В България като гледам антигенни тестове могат да се направят сравнително лесно на много места и струват 30 лева.

# 158
  • Miami
Тези passenger disclosure and attestation форми на нас никъде не ни ги поискаха. На българското летище питах, когато се чекирахме, казаха ми ами не знаем, горе на емигрейшън контрола ще ви кажат. Там само паспортите ни искаха, даже тестовете не погледнаха. Във Франкфурт искаха само документи и тестовете. Тук също само паспортна проверка и welcome Simple Smile Питах една друга българка дали има тези форми,  тя даже не знаеше за какво говоря Simple Smile

# 159
Приятни ваканции и безпроблемно пътуване на почиващите.

Ние вече сме на училищна вълна. В момента съм в процес на издирване на нова раница за сина ми - 7 клас, доста висок, и има нужда от раница, в която да може да пренася папки, учебници, т.н. Съвсем стандартно погледнах LLBean, но исках да попитам дали имате и други предложения за раници с добра вместимост. Размер подобен на този:

https://www.llbean.com/llb/shop/124379?page=turbo-transit-pack-4 … p;csp=a&pos=6

# 160
Спринкълс, това е моята раница (лаптоп, понякога два, минимум три големи тежки папки, плюс милион дреболии). Издържа на моя товар година и половина - две (големите ципове сдават, самата раница не мърда). Открих ги преди пет години и току-що купих трета. Обаче е широка и може да не влезе в локър. 

Голямата е с High Sierra, добра вместимост, много отделения и джобове, събира се в локър, носи на тежест, като нова е след три години.

# 161
  • Sunshine state
Аз на нашата госпожица също бях в търсене тази година на голяма раница, която да побира всичките й папки, понеже старата щеше да се пръсне. Купих й Nike Air Jordan и сега има много място, въпреки едната огромна папка наред с останалите.

# 162
Откъде могат да се купят онлайн джинси за 12 годишно момиче, без дупки, кръпки, бродерии и с нормална кройка (не джегингс)? Изобщо откъде купувате доброкачествени дрехи за деца и тийнове? Откакто затвориха Gymboree, единственият ми магазин е Oshkosh/Carter's за що-годе качествени дрехи, които да не се разпадат след второто пране, и се виждам в чудо с пазаруването за новата учебна година.

# 163
  • The QC to be!!!
Откъде могат да се купят онлайн джинси за 12 годишно момиче, без дупки, кръпки, бродерии и с нормална кройка (не джегингс)? Изобщо откъде купувате доброкачествени дрехи за деца и тийнове? Откакто затвориха Gymboree, единственият ми магазин е Oshkosh/Carter's за що-годе качествени дрехи, които да не се разпадат след второто пране, и се виждам в чудо с пазаруването за новата учебна година.
имате ли Khol's  при вас? Но може и онлайн.

# 164
Откъде могат да се купят онлайн джинси за 12 годишно момиче, без дупки, кръпки, бродерии и с нормална кройка (не джегингс)? Изобщо откъде купувате доброкачествени дрехи за деца и тийнове? 

Macy's - имат стандартните Levi's, Lucky Brand. На разпродажба, цените им са по-поносими. Old Navy, но при тях не знам как е качеството.
За спортни неща харесвам Sierra Trading Post - там е доста относително дали ще откриеш именно каквото ти трябва, но стандартните неща за деца - тениски, къси панталони, анцузи, якета, т.н. винаги ги има на доста добри цени. В "реалните" магазини на Sierra е по-лесно да се открие нещо. Аз не обичам да се ровя из магазини от този сорт (ТJ Maxx, etc.), но нашият Сиера е доста подреден и бързо откривам дали има това, което търся.

Общи условия

Активация на акаунт