161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 56 020
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Извинете, че ви нахълтвам в темата (не съм "американка" все още), но се зачетох за колетите от САЩ до БГ и да ви споделя личния си (ужасен) опит от август тази година. Предистория: бях на 6-седмична executive education програма в Станфорд до 14.08., а след това по план  една седмица настаняване на малкия ми син в колеж на източния бряг и после  10на дена Маями. И понеже част от дрехите от Станфорд със сигурност нямаше да ги слагам, а и надвишавах 50те либри за голямия куфар с мен, реших да си пратя колет от Станфорд до София, на името на дъщеря ми (ако вземе да пристигне преди мен). Обявих стойност $10.00 - все пак си пращах мои си носени дрехи.  Пуснах колета оттам на 13.08., на 18.08. вече беше в София, на митница, където заспа за още 4 седмици. Нито търсят получател, нито искат мито. Просто си стои. Аз се уплаших, да не вземат да го изпратят обратно в Станфорд (нали знаете какво става с непотърсени пратки...иди обяснявай на арменския поп, че пратката никога не е стигала до известие). "Освобождаването" - т.е. пращането от митницата до пощенския клон стана с дебели, ама много дебели връзки. Та вече колет от САЩ - ни-ко-га.

# 271
Sharky, успех на младежа! Да му върви по вода от тази страна на океана! Много неприятно с колета ....

Относно колетите - и аз наскоро изпратих един до родителите ми. Изпратих го Priority Mail USPS. Декларирах подарък - $10, пристигна за около седмица и, за съжаление, попадна в митницата. Родителите ми не са имали проблем да го вземат - неприятно е разкарването и загубата на време, разбира се, но иначе не е имало проблеми и не е трябвало да плащат нищо. Ноември, живот и здраве, смятам да изпратя подаръци за празниците и планирам да ги пусна по DHL и да видя дали този вариант ще е по-безпроблемен.

Lucky & Glossycherry, надявам се при вас нещата се нареждат с работата и с обучението!

Ние продължаваме бавно и славно да влизаме в ритъм. Седми клас определено е съвсем различна бира от предишните години. Много за учене, много домашни, почти всеки ден някакви quiz-ове. Не знам как се въвлякох в ежедневното помагане с домашни ... Поне си обогатявам общата култура и са ми спестени вълненията на родителите на седмокласници в България ...  Мрън.

# 272
  • Sunshine state
Нашата годпожица е само в 5ти клас, но и тях ги зариват с домашни. Повечето свършва на афртър скуула, обаче е супер бавна и се разсейва лесно и остава често и за вкъщи работа. По математика е поел мъжът ми, че я обича, а аз съм за останалото. Как ще я караме нататък, не знам. Лятната ваканция и аз я чакам като топъл хляб. 🤣

# 273
И моят син е 5ти клас в междинно училище и имат много тестове и оценки, освен по науки,  където имаха един тест за цялата първа четвъртина. Домашни  има много малко и ги свършва в автобуса. Предстои ни местене в друг щат точно преди края на втората четвъртина и се надявам да няма големи разминавания в очакванията по основните предмети.

# 274
  • Sunshine state
Какво е междинно у-ще? Нашата си е в пъблик скуул. Миналата година нямаше толкова домашни, но тази са доста и като прибавим нейната скорост, е тегаво.

# 275

Lucky & Glossycherry, надявам се при вас нещата се нареждат с работата и с обучението!

Благодаря за пожеланието.
При мен за сега са добре нещата. Завърших първата си работна седмица.
Предимно в трейниг и ориентешън се състояха нещата. Не мога да се оплача в това отношение американците са единствени. Въвеждат в работата както си трябва.

Малката днес имаха интернешъл ден в дей кеъра и я бях облякла с български цветове, много се радва.
Готвим се и за тукашния обичай на 31ви (който дълбоко презирам Simple Smile ) Приемам идеи за костюми също така!

# 276
Какво е междинно у-ще? Нашата си е в пъблик скуул. Миналата година нямаше толкова домашни, но тази са доста и като прибавим нейната скорост, е тегаво.
Не знам дали е точен превод, но говоря за intermediate училище. Те са само за 5 и 6 клас.

# 277
  • Sunshine state
Не го знам това у-ще. 🤷🏼♀
Нашата ще обикаля само квартала на Хелоуин, което e чисто облекчение за мен, понеже предишни години все ходехме по разни мероприятия и ми се разказваше играта от обикаляне. Пораства за моя радост. Миналата година беше облечена като кетчуп с нарисуван домат на едната бузка. 🤣
Тази сама щяла да си прави тоалета.
Скрит текст:

# 278
В офиса ще има ивент за Хелоуин и е "препоръчително" да уважим традицията. Чудя се какво да измисля.
ММ няма да се облича, понеже работата му не позволява. Късметлия.

# 279
  • Sunshine state
Направи си някакъв грим. 😜 😁 Аз също не съм супер фен, ама заради децата го бутам. Сега на вратата сме закачили един знак и по прозорците сме лепнали разни стикери. Съседите избиват рибата с украса. 😁

# 280
На някои места просто разделят средното училище на две, може би заради голямата разлика в зрялостта на децата в тази възраст.
Моят син още миналата година отказа да се костюмира и остана пред къщата да раздава плячката, докато обикалях със сестра му. Тя пък отново иска да е жената чудо и ако успее да се пъхне в същия костюм, ще съм много доволна.

# 281
  • Чикаго / София
И аз първите години не го долюбвах този празник, но сега вече му се кефя. Приемам го като повод да се повеселим преди дългата зима.

So Lucky аз в офиса се обличах всеки път в нещо, голяма забава ставаше. Най-лесното е- сиво/черно облекло, едни уши сиви/черни и съответния цвят опашка, която може лесно да махаш и слагаш и воала - вълк/коте.

# 282
Мини през парти сити, няма как да не ти дойде музата там. Толкова много неща има, ние търсихме костюм за малкия чак и на мен ми се прииска да се облека.
Намерих си работа аз, пак в същата компания само че друг склад и подходяща смяна, пада се на празника да съм на работа, ама 11 часа с някакви джуфки да стоя няма шанс Simple Smile Вълнувам се и нямам търпение да започна, хич не ме свърта на едно място.

# 283
Ох и дъщеря ми (3г и 9м) каза "мамо искам дрес ап, трик ор трийт"
ще се ходи в парти сити явно. Grin

# 284
  • САЩ
Здравейте! Можете ли да препоръчате български магазин със сайт за детски дрехи и играчки да доставят до адрес? Искам от тук да поръчам подарък за сина на приятелка в София, детето става на 2 години. Благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт