161 нови Американки празнуват 4ти юли - Добре дошла, Лъки!

• 55 785
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Чикаго / София
Едва ли ще поевтинеят. По-скоро с всичко случващо се в световен мащаб, може да се покачат цените.

Не съм летяла с турците, но само положителни мнения съм чувала за тях от познати.

Последните 8-9 години летим само с Луфтханза и сме доволни. Дори децата сме пускали със стюардеса сами да летят с тях няколко години.

# 556
Лъки,

С малко дете не бих чакала. Дори войната скоро да свърши, там конфликтът няма да отмине толкова бързо. Покачването на цената на горивата, по-дълги маршрути поради натоварени въздушни коридори, ще доведат само до покачване на цените на билетите.

Бих избягвала CDG и LHR - изискват най-много време за прекачване.
Летището в IST е сравнително ново и приятно .
Не знам дали ви е опция да летите само до IST и от там до VAR са ви 440км (по-близо от СОФ)

# 557
Последно летяхме с австрийските, много изнервящо беше с тези маски. Даваха някакви отвратителни и смърдящи на влизане в самолета и през 10 мин кръжаха, сакън да не ти е паднала… Отвратителни! Не бихме повторили с тях. Турците са дъ бест евър! То на тях им се отдава да са гостоприемни и добронамерени. Летището им е супер също.

# 558
  • Miami
Не съм пътувала с турците, но от много познати и приятели чувам, че са развалили сървиза много. Не е като едно време. А и този дълъг полет..., на летището им интернета е ограничен за определено време, след това трябва да се плаща. Аз, с двама тинейджъри като пътувам, това ми е много важно Laughing Но пък имат предимства, може да чекираш два куфара, полета до Бг от Истанбул е само час... С Луфтханза направили някаква икономи лайт тарифа, само с ръчен багаж. И после като сложиш и чекиран багаж и пак излиза колкото на турците май.
Аз купих билети с Врджин и Бг еър, имахме 10 часа престой в Лондон и мислех да посетя приятелка и да се разходим(правила съм го и преди с толкова дълъг престой). Те пък сега ми смениха полета на излитане от Маями и скъсиха престоя на Хийтроу, сега е около 7 часа и не е достатъчен за разходка. Някакви препоръки какво да правим на Хийтроу толкова време освен да се мотаем по магазините, таблети, телефони и хапване...?

# 559
Лифтханза винаги когато съм търсила имат поне един евтин полет в седмицата до София с една спирка във Франкфурт. Ето и за юли има избор за малко над $500 има и дни за под $500.
https://mobile.lufthansa.com/rs/revenue?execution=e1s1&l=en
Много пъти сме/съм летяла лятото от САЩ до рязлични държави в Европа за много по-малко от $1000 и то купени в последния момент.
Разгледах. За моите дати цените са 522$ на човек в посока. Като финализирам ми удвоява цифрите, даже надвишава на турците цемата. И то економи лайт, без куфар.
Много са поскъпнали билетите.

# 560
Ще ви пуснат ли въобще да излизате от летището? Нали Англия не е вече в ЕС?

# 561
Как издържат тинейджърите 8-10ч без нет по време на полета? Иначе за нета е така на турското летище, но мисля, че ако си в някое заведение ти даваха паролата и е достъпен.
Въпреки всичко си е голяма смелост и риск да вземаш предварително билети с тези откачени събития последните 2-3г.

# 562
Ще ви пуснат ли въобще да излизате от летището? Нали Англия не е вече в ЕС?

Не се изисква туристическа виза за престой до 6 месеца.

# 563
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Как издържат тинейджърите 8-10ч без нет по време на полета? Иначе за нета е така на турското летище, но мисля, че ако си в някое заведение ти даваха паролата и е достъпен.
Въпреки всичко си е голяма смелост и риск да вземаш предварително билети с тези откачени събития последните 2-3г.
летяла съм с американските и си плащам за нет за целия полет може за таблет за телефон само да има къде да се зареди

# 564
Вече и небето над Молдова е затворено,
Чудя се дали това ще последва и в близките страни.

# 565
  • Miami

Ами как издържат... спят, гледат филми, мрънкат Laughing Обаче досадното чакане за другия полет(особено, ако е повече от 3 часа) е друго нещо. Хубавото с турците е, че се намират билети с малък престой на летището и докато се зазяпаш тук там и се придвижиш, и времето минало.
Аз бях букнала билети с турците през първата година от Ковид и ми канселираха полетите, върнаха ми парите и си купихме други билети с друга компания. Пътуването си беше наред, само дето маски трябваше, а после и ПСР-и.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 01:32 от Кори

# 566
  • Sunshine state
Ехее, то нетът е направо течно злато във въздуха. Моята гледа филми или спи. Иначе и тя е пристрастена към телефона, ама ще
го преживее за 10 часа толкова. 😁

# 567
Ние не спим общо взето и затова се случва да си купя нет, но честно казано от 7 часов полет, може би половината време нямам достъп или е много бавен и не става за нищо. Децата имат игри на таблетите и си носят конзолите, но по някое време пускат и филми. Обикновено мрънкат по време на краткия полет и разните проверки и висене по опашки. То и аз мрънкам тогава.

# 568
  • Sunshine state
Нашата не мрънка, ама аз мрънкам и за тримата. Ставам много раздразнителна от толкова недоспиване и никакво място в самолета. Изкарвам си го на стюардесите. Срам, не срам, ето признавам си. Ставам екстра bitchy. 🤣

# 569
Те за това не ти дават фанта. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт