Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 403
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Кати, розе от широка мелнишка се води, но на цвят си е баш оранжево. ММ го беше в Македония миналата седмица и пътьом го е взел от Мелник. Не знам подробности, но и няма за кога - беше само литър...
Искрено съчувствам на тези, които пак ще минат през седмокласната въртележка! На мен ми останаха едни матури да избутам и спирам алкохола! Честна чавдарска!
НаМ, да ви е жив и здрав рожденика и да има късмет с новото училище! Тортата е разкош! Браво!

Ех, то взето на място... няма как да го намеря... Sad

Кати, ваксина за Короната ли сложихте?

На детето (пардон, юношата) - да, корона, на кучето - 3-а ваксина парво и гана. Wink
Направо вече всички сме ваксинирани за нещо... само п/в бяс още никой няма (дори и кучето, и на него му е рано). Grinning

И ние днес го ваксинирахме нашия. Малко го боли ръката и му спи повечко.

И аз имам същите наблюдения - боляла го ръчичката (и баща му беше така, аз съм явно пълен дебил... да бе, болеше ме, ама не както болката от плексита или зловещата болка в лактите от студена вода) - и заспа по никое време...

# 481
  • София
NaM, честит празник! Да е здрав и много щастлив младежът!

И аз като децата, нямам си друга работа и пусто му математически мозък смята. Момичетата с петокласниците, някоя да се е замисляла колко алкохол ще ни трябва за комбинацията  12-токласник + 10- класник? Stuck Out Tongue Winking Eye

😅 Аз тази година съм със седмокласник и абитуриент. Да ви кажа, не отиде много алкохол до тук, особено за седмокласника, но кандидатстването на зрелостника продължава. Доколкото приемът е сигурен в България и почти сигурен - в Швейцария и Германия, търсенето на общежитие там може и да попие повече алкохол, отколкото цялата тази година... 😅 В края на август ще дам отчет в литри Wink

Ваксинация и ние обмисляме.
Скрит текст:
Макар че и двамата имат антитела от преболедуване. Наборът го е изкарал без симптоми или незабележими, между март и май, когато ние бяхме вече ваксинирани и цъфна с анти-тела. Ние сме ваксинирани отдавна, големият ше бъде скоро, защото университета, който си е избрал,  обяви, че ваксинираните студенти ще учат присъствено, неваксинираните - онлайн (сега са махнали това условие от сайта, а и гледаме, ако валидността на сертификатите е 1 година, да може да си изкара учебната година с валиден документ, а защита има все още). Малкият също има защита за момента, но много пътуваме и скоро са пръв път поставиха условия (от Дубай, където трябва да свири през септември) всички да са ваксинирани. Чакаме решение за деца до 16 години, защото събитието е международно, има много деца от Русия и други страни, които и да искат - няма начин да се ваксинират все още (в Русия има само Спутник, а тя е за 18+). Изчакваме все пак изследвания и за трайността на имунитета след преболедуване. Ваксина най-вероятно ще сложим, въпросът е дали сега или по-нататък.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 07:42 от rally

# 482
  • София

Рали, само за протокола, в Русия имаше 4 регистрирани ваксини преди... месец може би, сега не съм проверявала дали не са регистрирали и тази за животни или, примерно, еднодозовия вариант.
Но си права, че за деца планират да влезе в широка употреба в началото на есента. Те почнаха изследването в/у деца горе-долу по същото време, по което и Пфайзер, но още от началото обявиха, че ще правят порядъчно широки и времеемки изследвания преди да поискат регистрация за деца над 12.

# 483
6 началника на РУО са били освободени. Това дали ще се отрази на кандидатстването в тези области? Дали няма да има забавяне или нещо такова?

# 484
  • София
Малката завърши втори клас, та ме чакат:
- кандидатстване СМГ/НПМГ  - след 2 години
- НВО 10-ти клас - след 3
- 2 в 1 - 7-ми и 12-ти клас - след 5
По-нататък не съм ги броила - или ще съм претръпнала или ще съм се пропила:)

# 485
Честит рожденик на NaM! Много здраве му желая, много сбъднати мечти и щастливо юношество!

По въпроса за ваксините - имуноложката на моя син държи да я правим септември и то след поредните имунологични. Но моя син има отклонения в имунния статус и не се знае как ще му се отрази.

# 486
  • София
Честит празник, NaM, здраве и успехи! Тортата е майсторска, браво!

# 487
Честит да ти е NaM! Здраве и късмет желая!
Каня се около средата на месеца да сложим и на двамата ваксини, чакам да разрешат и за дъщеря ми, че септември става на 11. Лошото, че само тя от семейството е без антитела, дано клетъчния имунитет пази.
Да ви почерпя и аз виртуално, днес малкия ми син става на 12.

# 488
  • вкъщи
Снощи след като постигнахме относително съгласие за подредбата и щях да ги пускам в системата, каката се обади, че паднала и ходихме до спешното. Кракът и е счупен и ще е в принудителен домашен арест почти цяло лято. Направо сме смазани. Реших, че посред нощ няма да пускам желания, то ми се и отщя. Много ми  е криво и притеснено.

# 489
  • Ланкър, планините Овнерог
Оффф, баш лятото в гипс. Бързо възстановяване желая.
Аз още съм ядосана на вчерашната "консултация". Следобеда вчера се прокрадна едно "ако"( остана на предпоследно място една паралелка с по-висок от нашия бал по желание на щерката), ама логиката друго казва. Ако беше сега първа година с това кандидатстване, въз основа на какви точно статистики се подрежда? Или, както има сега немалко нови паралелки, които ги няма из статистиките? Или, ако мръднат на горе и на долу баловете? Че няма логика, няма, ама как само объркват хората, за какво ми беше въобще да ходя.
Честити рожденици! Раците сме убави хора Simple Smile

# 490
  • София
valeriq.k, да ти е живо и здраво момчето, да бъде винаги усмихнато и щастливо Kissing Heart

лелка, много неприятно, бързо възстановяване на каката пожелавам Kissing Heart Дано всичко е наред и успее да се налади на лятото Kissing Heart

# 491
Честити празници и бързо оздравяване ❤🌷🌸🌷

# 492
  • Варна
Лелка, много неприятно, минали сме през това с набора, лятото със счупени пръсти на единия крак. Ще мине и замине!

# 493
  • София
Оф... Хайде бе, момичета да спираме с инцидентите!!! Моляяя виии!
Безпроблемно възстановяване пожелавам!

# 494
  • София
Честит рожден ден на рожденниците. Да са здрави и щастливи 🎂
лелка, дано каката бързо се възстанови и да успее да се порадва на лятото.

Общи условия

Активация на акаунт