Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 537
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 120

впечатлена съм Simple Smile
в 1:02 часа вече иа 10 001 записали се Simple Smile
St.Dobri,това е скрийншот от инструкциите на МОН за попълване.Не е от нощес...100 001 😆😅😁

# 121

впечатлена съм Simple Smile
в 1:02 часа вече иа 10 001 записали се Simple Smile
St.Dobri,това е скрийншот от инструкциите на МОН за попълване.Не е от нощес...100 001 😆😅😁
Че то има ли толкова деца ?
А и 1:02 не е ли през нощта .... системата е била отворена вече ?

# 122
rady_plovdiv,моето е с вх.номер 2 милиона...🙃 Това са само цифри.
Иначе кандидатстват над 70 000деца мисля.

# 123
За НГДЕК се иска и служебната бележка за резултатие от НВО. Добре, сканирах я.
А за какво точно им е тази служебна бележка? Резултатите от НВО по БЕЛ присъстват в свидетелството за основно образование.
Между другото, в образците на документи, утвърдени с министерска заповед, от три години няма такава служебна бележка ( има само за изпитите за проверка на способностите), но училищата упорито продължават да я издават и изискват.

# 124
  • София
Без да съм 100% сигурна, мисля че първите 3 цифри са кода за София. С 220.... започват номерата на децата и показват, че са от София.

# 125
Моли, а защо да ги пишем? Не виждам никаква "застраховка" в бройката. Особено, както е в нейния случай, да пише по-високобалови паралелки след нискобаловата, която иска. Разсъждавам така:
- миналата година минимален бал за първо класиране за тази специалност е бил 444 (нейният е 493,5 - т.е. близо 50 точки повече)
- приемат се в тази специалност 2 паралелки - 52 деца. В статистиката за област Варна, по сбор точки като нея има още 14 деца, а пред тях - още 22 -> общо 36 със същия и по-висок бал от нейния.
- тъй като математиката се утроява, няма как някой с по-нисък сбор да я изпревари, защото е от тези 22 деца, които са с максимални точки по математика.
Наистина не виждам никакъв риск. Може би ако искаше Мат с НЕ, щеше да има такъв, но тя си иска РИЧЕ и няма смисъл "за пълнеж" да пишем някакви високобалови паралелки, които нито иска, нито ще имат роля в класирането, ако не й стига бал за първо желание, няма да стигне и за тях. За разкош и презастраховане пишем 4-та с ИЕ, където балът й е с над 70 точки в сравнение с миналата година.
Бъркам ли някъде?

Сладкишче, направо съм изумена! То бива наглост, ама това е... не намирам думи! Сподели, моля те коя е таз толкоз висша гимназия!

Ами първо - защото детето иска така и нищо не ви коства. Може би има усещане, че така трябва.
Второ - повече време губиш да обясняваш и правиш сметки, отколкото просто да напишеш 4 желания.
Трето- вече няколко човека пишат, че искат да пишат само по 1 желание. Звучи ми като повод после да се хвалим, че само едно сме писали...Не искам да обидя никого, но това ми минава през главата. Не мога по друг начин да си обясня това инатене Simple Smile

# 126
  • Варна
Е, няма да споря Simple Smile Имам своите доводи и по-скоро ми е инатене да правя нещо, в което рационално няма никакъв смисъл. Достатъчно съм се нахвалила с оценките, не ми беше хрумвало и с желанията да се хваля Joy
Опитвам се да възпитавам дъщеря си да мисли рационално според ситуацията и да не се поддава на общата мода (засега изглежда сравнително успешно). Нейните доводи в случая бяха: "всички така правят, в училище ни посъветваха да пишем много желания" и т.н. Споделих в темата разсъжденията си с цел, ако пропускам нещо в сметките си, някой да ме подсети преди да е станало късно, а не за да упорствам или да се хваля. Съжалявам ако е прозвучало така.

# 127
  • София
На мен ако ми се беше случило да получа такова отношение от страна на директор, категорично зачерквам тази гимназия от списъка.

# 128
  • София
Докато Втора АЕГ, 73-то и подобни са бивши квартални училища и сградите им са в определени райони.

Що се отнася до критерия ДЗИ - ако не се лъжа Първа АЕГ е преди Втора засега.

Но пък "кварталното" 73то е преди "елитната" Първа АЕГ,  поне от линка, който имам аз. Може пък и да бъркам Simple Smile

Писала съм бивше квартално, имах предвид, че затова сградата му се намира в определен квартал, защото навремето е замислено като обикновено училище. А явно когато са избирани сгради за първите езикови гимназии се е гледало да са максимално удобни, независимо от кварталите, в които живеят децата. В момента съм наясно, че 73-то е добро и престижно училище. Но ако нас, например, ни интересуваше немския като език, бихме писали 91 НЕГ, заради местоположението. Просто 73-то и Втора АЕГ не са удобни за всекиго.

Както и да е. Гледам повечето вече сте подали заявления. А моето дете още се колебае. Сигурно няма да стане преди сряда.

Марти, права си за отношението. Но все пак трябва да се има предвид, че предстои смяна в ръководството на въпросното училище.

# 129
Клер, откъде знаеш, че предстои смяна на директорката? Питам, защото миналата и предни години още началото на юли са обявявали смени на директори, а сега вече е юли.

Ysap, честит рожден ден!

# 130
73 СУ до седми клас си е точно такова училище -квартално, има си райониране и всичко. Това “квартално” изобщо не е обидно или подценяващо.

Да ви се похваля -вече виждам оценките от свидетелството РУО София-град, ако има значение

# 131
И аз, повлияна от разнопосочната информация за тази бележка с НВО точките, сутринта звъннах в ЕГ и питах направо. Искат само свидетелството и ЛАК. Това е.
Между другото, в образците на документи, утвърдени с министерска заповед, от три години няма такава служебна бележка ( има само за изпитите за проверка на способностите), но училищата упорито продължават да я издават и изискват.

# 132
И аз, повлияна от разнопосочната информация за тази бележка с НВО точките, сутринта звъннах в ЕГ и питах направо. Искат само свидетелството и ЛАК. Това е.

ЛАК - лична амбулаторна карта ли имаш предвид, здравно профилактична карта или здравен картон на дете.
Толкова излишна бумащина

Този ЛАК от личния лекар ли трябва да е заверен или от сестрата в новото училище

# 133
Докато Втора АЕГ, 73-то и подобни са бивши квартални училища и сградите им са в определени райони.

Що се отнася до критерия ДЗИ - ако не се лъжа Първа АЕГ е преди Втора засега.

Но пък "кварталното" 73то е преди "елитната" Първа АЕГ,  поне от линка, който имам аз. Може пък и да бъркам Simple Smile

Писала съм бивше квартално, имах предвид, че затова сградата му се намира в определен квартал, защото навремето е замислено като обикновено училище. А явно когато са избирани сгради за първите езикови гимназии се е гледало да са максимално удобни, независимо от кварталите, в които живеят децата. В момента съм наясно, че 73-то е добро и престижно училище. Но ако нас, например, ни интересуваше немския като език, бихме писали 91 НЕГ, заради местоположението. Просто 73-то и Втора АЕГ не са удобни за всекиго.

Както и да е. Гледам повечето вече сте подали заявления. А моето дете още се колебае. Сигурно няма да стане преди сряда.

Марти, права си за отношението. Но все пак трябва да се има предвид, че предстои смяна в ръководството на въпросното училище.

Исках да отбележа, че "кварталното" 73-то и преди си е било от желаните училища, но като Руска гимназия.

# 134
Навремето  в 73 се влизаше след изпит в първи клас и учеха от първи клас руски. Беше много елитна руска гимназия и много желана, случайни деца трудно попадах там.

Общи условия

Активация на акаунт