Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 526
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Имам въпроси, на които, със сигурност, е отговарямо в някаква степен вече, но не са ми докрай извснени:
- в случай на участие във второ класиране, предполагам, училището, където е класиран ученикът разполага заявления, които се попълват на място, нали? Не е нужно да се прави нещо повече? - Не мисля, че е нужно. Даже си мисля, че никакви заявления няма да се попълват на хартия, ами просто сл.лице ще направи необходимото през системата, (каквото и да е то).

А дали ще получим вх. номер, че сме заявили участие за второ класиране?
Да не се окаже, че не се записва детето на първо класиране, но и никъде не се отбелязва, че ще участва и на второ.
Възможно ли е да се случи нещо подобно?

# 91
  • София-Младост
Би следвало да имате някаква хартия, че ще участвате на второ класиране. Входящ номер примерно.

# 92
  • Пловдив
подадохме
притесних се като видях че е възможно ново редене, но сега не ми предлага руо пловдив, а останалите руо-та.
Скрит текст:
Дано в темата има само радост вече!
Колко е бала на детето ви?
И нашата подредба ще е подобна /за Пловдив/. След МГ ще пишем само английски в езиковите и след тях ПГЕЕ.
В МГ може би няма да пишем СП, защото детето се чуди за нея. Ако я пишем на първо място с бал 463 може пък и да го приемат в нея, а той като не е сигурен дали  иска да учи това.
Даже вчера ми вика, да сме пишели първо МАТ с АЕ, после СП. Казах му, че няма смисъл, ако я иска- на първо място, ако не я иска -не я пишем.
Тя реално ако се посочи на второ място, дори и за нея да стига балът, той ще бъде приет по първо желание /ако там си му стига разбира/.
Големият ми син завърши СП в пловдивското мг. Ако детето не иска да се занимава с програмиране - наистина не е удачен вариант. Има деца, които в последствие го осъзнаха и съжалиха. Моето не е от тях, доволен излезе. Продължи Компютърни науки в СУ.
С този бал твоето дете е на 99% вътре, така че сложите ли го на първо място - там сте. На второ място няма смисъл изобщо да го пишете.
Малкият ми син няма шанс за СП, въпреки че вече са две паралелки. Бал 431,75 - лош резултат по бел на матурата и 5 оценка по бел в дипломата. Но сам си е виновен. Написах СП за всеки случай, но нямам никакви очаквания. Молим са балът да стигне за паралелка с английски език.

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Извинете ме ако ще задам глупав въпрос...Получих потвърждение Вашето заявление е прието успешно!
А това за печат какво е?🙄
Четох инструкциите от МОН,но не ми става ясно.

впечатлена съм Simple Smile
в 1:02 часа вече иа 10 001 записали се Simple Smile

# 94
  • София
Сутринта пък аз се събудих притеснена да не пропусна срока за подаване на заявлението, като се знам колко съм отнесена от вихъра понякога Joy

# 95
  • Бургас
Кали, благодаря за темата!
yasp, прекрасен празник днес!
Като се прибера от работа ще попълним "класацията". Взаимно да се проверим с детето. Макар че при нас желанията и паралеките са скромно. Общо три, а още две ще сложим за разкош.
В класа на дъщеря ми / Математическата в Бургас / целият клас желае и остава там. Само едно дете продължава в АК.

# 96
  • Пловдив
Успех на всички деца! Ние довечера ще редим желанията - вече са ясни. Балът на дъщеря ми е 440т., ще й стигне за Английската гимназия в Пловдив с немски, но тя на първо място ще пише ЕГ Иван Вазов пак с немски - надявам се там още на първо класиране да я приемат и да започва лятото активно.

# 97
При нас е само 1 желание - 9 ФЕГ с ИЕ. Момиче с бал 471.5.

# 98
ysap, честит рожден ден Simple Smile Още много да те радва твоето момче (и кака му)! Бъди здрава и много щастлива Simple Smile

Снощи бяхме сами у дома с кандидат-гимназистката и до късно си говорихме. Желанието си остава едно, но понеже е маниак на четни числа искаше да пише 4. Убедих я, че и две е четно и съвсем достатъчно в случая и ми се наложи за не-знам-си-кой път да обяснявам защо няма смисъл да реди други паралелки от МГ след тази, която иска. Изглежда миряса, да видим днес и утре на какъв акъл ще е, защото разбира се, ще подаваме на четна дата Joy
Успех на всички и да им се сбъднат първите желания!

Изключително странно ми е защо и какво ви пречи да напишете 4 желания. Няма да отнеме много време все пак. Знам че детето е с висок бал, но пак ми е непонятно. Ние ще пишем поне 10 желания, а прогнозно ще влезе по първо. Simple Smile

Аз също не гласувах, защото и моето усещане беше за дискриминация Simple Smile последните опции са доста общи.

# 99
Кали, благодаря за отговора. 🌸
Исках допълнително мнение. Моите предположения бяха в същата насока.
Сладкишче, може ли да споделиш училището? За съжаление, арогантността все повече стана норма.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 11:45 от Tsugumi_

# 100
  • Варна
Благодаря ви, мили момичета за хубавите пожелания!
Усмихнахте ми деня.❤😍😘

# 101
  • Варна
Моли, а защо да ги пишем? Не виждам никаква "застраховка" в бройката. Особено, както е в нейния случай, да пише по-високобалови паралелки след нискобаловата, която иска. Разсъждавам така:
- миналата година минимален бал за първо класиране за тази специалност е бил 444 (нейният е 493,5 - т.е. близо 50 точки повече)
- приемат се в тази специалност 2 паралелки - 52 деца. В статистиката за област Варна, по сбор точки като нея има още 14 деца, а пред тях - още 22 -> общо 36 със същия и по-висок бал от нейния.
- тъй като математиката се утроява, няма как някой с по-нисък сбор да я изпревари, защото е от тези 22 деца, които са с максимални точки по математика.
Наистина не виждам никакъв риск. Може би ако искаше Мат с НЕ, щеше да има такъв, но тя си иска РИЧЕ и няма смисъл "за пълнеж" да пишем някакви високобалови паралелки, които нито иска, нито ще имат роля в класирането, ако не й стига бал за първо желание, няма да стигне и за тях. За разкош и презастраховане пишем 4-та с ИЕ, където балът й е с над 70 точки в сравнение с миналата година.
Бъркам ли някъде?

Сладкишче, направо съм изумена! То бива наглост, ама това е... не намирам думи! Сподели, моля те коя е таз толкоз висша гимназия!

# 102
  • София-Младост
Да и аз моля, когато плюете или хвалите дадено училище, напишете му името...така е малко...гроздето е кисело.
Учудвам се, че директор разяснява учебния план по телефона...
Защото аз когато се обадих да попитам за една паралелка в АЕГ, изобщо не бяха зантересовани от бала на детето. Отговориха на въпроса който зададох.

# 103
  • София
За НГДЕК се иска и служебната бележка за резултатие от НВО. Добре, сканирах я.
На тази служебна бележка има входиящия номер на детето в МОН и кода за достъп.
Следва ли тази информация да я имат в НГДЕК? Мисля да я залича, но се чудех дали всички служебни бележки съдържат и тези реквизити.

Успешно редене на желанията на всички.
Успешна седмица.

Кали, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus.

# 104
  • на Мелмак
Подредихме желанията, пуснахме. Моите и нейните съвпадаха. Аз се водих по нея. Тя беше очарована, че толкова добре съм се справила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт