Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 543
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 300
То не е  задължително. Това се опитвам да обясня в последните си мнения. И в Бургас не е задължително. Това, че някой се е подвел и се чувства прецакан, не променя този факт.
Във всички области има училища ( центрове, гнезда, могат да са всички училища, в които има ученици, завършващи основно образование), в които може да се подаде заявление за участие в класирането.  Включително и във Варна.
Не разбирате - някои хора умират да се редят на опашка и се страхуват да попълват документи онлайн. Честно не знам как същите тези ще гласуват машинно ?!

Mia Rulana, не в училищата, а в училища-гнезда.
Доколкото знам така и било всяка година. Така че нищо по-различно няма. Просто българина е мнителен и мисли, че някой иска да го излъже.

# 301
Ние вчера подадохме, но не става въпрос за София. Медицинското свидетелство не ни го искаха, въпреки че имахме кандидатстване в няколко професионални паралелки. Ще бъдело необходимо при записването.

# 302
На какви ли периоди се синхронизира сайтът на МОН, за да се покажат оценките най-накрая, че нещо започвам да се притеснявам...?

# 303
Преди доста страници писах, че хората не се информират и не четат информация, касаеща тях и децата им, а разчитат някой да им каже - наскачаха всички. Ама си е баш така, през пост едно и също се пита да припадък, никой дори не си прави труда да отвори закованите в първия пост линкове, а защо се информират в последния възможен момент е тема, която дори няма да отварям. Ами ако аз се объркам и подведа някого? То хубаво да си помагаме, ама човек малко и сам трябва да си помогне.

# 304
Аз пък се чудя при записването задължително ли трябва да присъства родител? Когато аз бях ученичка, ходих да се записвам сама. Но това беше преди много, много време 😅
Законово сега как стоят нещата?

И малко смях от фейсбука

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 07:16 от Mia Rulana

# 305
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
последно, защото ми се струва, че всички се изнервихме. Simple Smile
има случаи всякакви.
свидетелствата не са ни ги дали още - довечера ще е.
служебните бележки с вх. номер и код ги дадоха на децата след двата изпита. за да не ги изгубят. Wink
приемам, че някъде може да са се престарали повече и да дават всички документи след като се запише детето. на място и под контрол. не задължително с някаква задна мисъл, а защото някой е преценил, че така е по-безопасно. и се притеснява да не се обърка нещо.
изобщо, приемам, че светът е шарен и има място за всякакви чудеса.

# 306
  • на пистата
Аз подадох на 5ти срещу 6ти когато отвориха системата.Още няма оценки от свидетелството.

# 307
  • София, в момента в любимото ми село Железница
На какви ли периоди се синхронизира сайтът на МОН, за да се покажат оценките най-накрая, че нещо започвам да се притеснявам...?
Не се притеснявай. Преди 2 години подадох още първия ден и ме синхронизираха последния преди класирането. Наистина е малко изнервящо, но никой не е останал несинхронизиран.

# 308
Добро утро и от мен!
Желанията са наредени и вчера ходих в училищното грездо, защото исках да видя самото училище, което също е в желанията, тъй като има паралелка обществени науки. Направи ми впечатление доста добрата организация и любезното отношение. Даже две от учителките се скупчиха да гледат издънващите резултати на моя от НВО, контрастиращи явно на пълния отличен от оценките от свидетелсвото, които излезнаха веднага в системата.
Общо желанията ни са 10, като всичките са близки квартални училища. Не искам и нямам претенции за елитни, за професионални и прочие. Ако имаше една проста гимнация без профилиращи предмети, там бих го записала, но няма.

Нямате изчитане, но десетита страници назад четох за една "елитна" зам. директорка - нямам думи как някои хора се превъзнаснят. Моето мнение е, че трябва да се гледа и за ръководителския състав на училището, защото ако не може да съдейства при възникнал проблем, става много тегаво. Имала съм в близкото минало в старото училище на детето такъв случай.

Благодаря на всички за пожеланията за здраве към моя мъж. По-добре е, макар и все още в интензивен сектор. Между другото, покрай  ситуацията синът ни като че ли мъничко порасна - разбира сериозността на ситуацията, идва милия да ме успокоява, че всичко ще е наред, стреми се да ми помага.

Успех на всички празнуващи личен празник.

Успех и на всички в класирането, нека да влезнат по първо желание и да загърбят това кошмарно НВО!

# 309
При нас оценките вече са нанесени в системата !
Синхронизацията е пълна Simple Smile

# 310
Здравейте на всички, може би е коментирано, но изглежда съм го пропуснала.

Когато се подават документи за 2различни регионални управления по образованието, детето участва в класирането и в едното и в другото?
Ако го приемат по 1во желание в град Х и в град Y то може да избере на кое от двете места да се запише?

# 311
  • Варна
Скрит текст:
Във всички области има такава възможност. Никой не ви е задължил да я използвате. Решението е било ваше.

Да, но може би и не е така.
Казвам ви, че докато подавахме беше пълно с родители и имаше опашка.
Не бяхме задължени, но там ни очакваха подготвени всички документи за завършване на основно образувание и тези, които ще са ни необходими за записване след 7 клас.
Едва ли само аз съм била неопитна с компютрите и да не мога да подам подреждането самостоятелно от който и да е компютър във вкъщи( работата ми е свързана изцяло с компютри).
За мен това беше един начин на принуждаване и набавяне на някаква предварителна статистика.
Интересно кому е нужна?

# 312
  • Пловдив
Има ли възможност за промяна на желанията, ако вече да пуснати онлайн? Благодаря
Може да ги промените на място със заявление в училищните  гнезда

# 313
  • София
Здравейте на всички, може би е коментирано, но изглежда съм го пропуснала.

Когато се подават документи за 2различни регионални управления по образованието, детето участва в класирането и в едното и в другото?
Ако го приемат по 1во желание в град Х и в град Y то може да избере на кое от двете места да се запише?

Естествено, че може да избере. Ако не можеше да избира какъв е смисълът да се даде възможност за кандидатстване в повече от една област? Ще се запише на едното място, а другото ще освободи за следващия в редичката на второ класиране.

# 314
Казвам ви, че докато подавахме беше пълно с родители и имаше опашка.
Не бяхме задължени, но там ни очакваха подготвени всички документи за завършване на основно образувание и тези, които ще са ни необходими за записване след 7 клас.
Ами след като само от 1 клас са се записали 22 родители, училището ви е подготвило документите, за да стават по-бързо нещата. Разбира се, че ще ви ги искат саморъчно написани, за да могат да се защитят от евентуални бъдещи обвинения. Даже са създали добра организация, във ваш интерес.

Общи условия

Активация на акаунт