Седмокласници 2020/2021 - Редене на желания - (05.07 - 11.07)

• 68 256
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Това, което не знаех е за обединените училища, които са до 10 клас, както и че шофьорска книжка нече може да се вади след завършен първи гимназиален етап.

Може да се вади със завършено основно образование ( в момента това е 7-ми клас, по мое време беше 8-ми). Не е нужен какъвто и да било гимназиален етап, курс, година.

Нямам проблем с влизането в системата, за протокола София, на практика няма как да има значение, ип-тата не се редят по градове.

# 961
  • Ланкър, планините Овнерог
Ама и книжка ли могат да вземат на 14г? Племенникът ми изкара курсовете лятото преди да стане на 18г, но книжката си взе на РД. Това беше през 2019-та.

# 962
(2) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2015 г., в сила от 01.08.2022 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г.) Свидетелство за управление на моторни превозни средства се издава от органите на Министерството на вътрешните работи на лице, завършило X клас и при наличие на условията по ал. 1, което е физически годно да управлява моторни превозни средства за съответната категория, преминало е обучение за водач на моторно превозно средство и за оказване на първа долекарска помощ и което успешно е издържало изпит за водач на моторно превозно средство.

# 963
За книжка 18+ години и завършен 10 клас.

# 964
Здравейте на всички. Аз съм от родителите, които от вчера не могат да влязат в системата на МОН. Притеснявам се, защото  все пак има хора, които имат нормален достъп, т.е. вероятно не е генерален срив, а е затруднение само за определени потребители. Дали няма да е добре да се свържем с МОН по някакъв начин и да разберем, какво става? Лошото е, че през почивните дни няма кой да ни вдигне, дори и да звъним…

# 965
За книжка 18+ години и завършен 10 клас.
Като курса може да се кара на 17+.

# 966
И при нас дава грешка и не влизам нито от телефона, нито от компютъра. Надявам се да пуснат класирането в понеделник на 12.07.
Дано не е скочил бала с 40 точки както в НГДЕК.  Заложили сме поне 2 паралелки от тези с изпита по НВО, където е с над 100т. от мин.бал миналата година, та все някъде ще е приета.

# 967
Тези с грешка “ неуспешна валидация на captch” иска ли ви да въведете код от “картинка”
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA
Опитайте да влезете от друг браузър - Гугъл хром, интернет Експлорър , едж
Това е грешка от сайта на МОН

Пробвайте да изтириете “ бисквитките” или да влезете през друг Гугъл акаунт, излезте от акаунта си

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 11:52 от Анонимен

# 968
Тези с грешка “ неуспешна валидация на captch” иска ли ви да въведете код от “картинка”
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA
Опитайте да влезете от друг браузър - Гугъл хром, интернет Експлорър , едж
Това е грешка от сайта на МОН

Да, точно това е грешката, но сега нямам достъп до компютър и няма да мога да пробвам с друг браузър…
Благодаря Ви!

# 969
  • Пловдив
Пробвах да вляза от друг браузър, не съм влизала с него до сега - не стана. Пак същото съобщение.

# 970
От 10 минути и при мен изчезна и дава грешка.Не става по никакъв начин.Всичко пробвах.Явно работят в момента.

# 971
  • на Мелмак
И аз чакам второ класиране, девойката и ММ се надяват за първа немска, девойката - това било училището, ММ заради локацията. Аз съм реалист, но ще им угодя, иначе ми се иска още на първо желание да я запиша.

# 972
  • София
Ама и книжка ли могат да вземат на 14г? Племенникът ми изкара курсовете лятото преди да стане на 18г, но книжката си взе на РД. Това беше през 2019-та.

Не, разбира се. Понастоящем за записване на курс трябват 17 години и 9 месеца. Когато аз карах курсовете бяха нужни 16г., а книжката се издаваше на 18. България е логична държава. Получаваш правата заедно с отговорността за прилагането им. И всичко се случва на 18. А не ситуацията в някои абсурдни държави, където получаваш право да управляваш МПС - ефективно оръжие за извършване на масови убийства (и понякога използвано като такова), но не и наказателна отговорност... понякога. Ама понякога може и да бъдеш третиран като пълнолетен - според какво би хрумнало на дадения съдя (дори не непременно съдебен състав) в момента. Не според разписаното в закон. От друга страна продължаваш да нямаш право да пиеш бира, при все, че имаш право да гласуваш (м/у 18 и 21), да влизаш в армията и полицията, да носиш оръжие, да стреляш с/у човек или дори хора или тълпа. Яко, а? Wink Не, у нас, слава на *, все още не се раздават книжки за правоуправление на МПС на непълнолетни лица.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2015 г., в сила от 01.08.2022 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г.) Свидетелство за управление на моторни превозни средства се издава от органите на Министерството на вътрешните работи на лице, завършило X клас и при наличие на условията по ал. 1, което е физически годно да управлява моторни превозни средства за съответната категория, преминало е обучение за водач на моторно превозно средство и за оказване на първа долекарска помощ и което успешно е издържало изпит за водач на моторно превозно средство.

Признавам си, в тази част законът не ме е интересувал от 30-на години, но наскоро гледах необходимите документи за започване на курс за близък... но "наскорото" беше преди 10-на години май. И въпросната дама всъщност отдавна не знае къде й е дипломата за основно образование, занесе тази за висше...

Ако трябва да бъда съвсем честна не ми е ясно за какво му е на шофьор на автобус или тир теорията за произхода на видовете, ама да не влизам в задочни спорове с МОН...

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:21 от katiABV

# 973
  • На морето!
И аз съм от чакащите второ класиране, с ясната нагласа, че може и до трето да стигнем. Не ми е нервно (засега), беше ми неприятно само да чета за обидно елементарните изпити и с тих ужас следя прогнозите, но не спирам да се надявам където и да влезе да попадне сред добри деца и учители.

# 974
Нашият условен аванс в НГДЕК беше около 25 точки над минималния бал за 2020 г. и за 2019 г. Оказа се обаче, че за 2021 г., набор 2007, бала е скочил с... цели 40 точки.
Леле, това е много, но не е неочаквано. Аз затова сложих 50 точки толеранс и би трябвало да ни приемат още на първо класиране. Но вече започвам да се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт