Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 225
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
У свеки е бял с червени жилки.Шлайфан и импрегниран,с времето е пожълтял.Единични петна не съм открила,защото е на стълбище и там нито се ходи с обувки,нито се разлива с нещо,а и половината време е покрит с пътека,за мой ужас.Нашият вече е видимо по-малко лъскав.Разбрах,че до няколко години  ще се матира на стъпалата.ММ обаче си взе няколко четки да виброшлайф от там,където ни го нарязаха и паста за подхранване иначе и нас ни чака пожълтяване.

# 316
  • Велико Търново
Добре, но след като има защитен слой на повърхността, не би ли следвало да има някаква проект функция? Нямам предвид да бъде вечен, но все пак да не се повлиява поне първите 5/7 г? Само аз ли живея в този идеалистичен мои свят?

# 317
Аз имам поглед само върху един коридор, с макаел, шлайфан, леко сатениран блясък има, без нищо отгоре...ще да е на 50 години, ами не е мръднал, но е много сериозно поддържан.

# 318
  • Пловдив
Когато е само шлайфан,импрегнанта попива.Не остава на повърхността .Ако ходите само по чорапи,какво да му стане толкова,но с чехли пак ще се изтърква.Ако не се импрегнира,могат да остават петна дори и само от вода.
Ние върнахме някои стъпала,заради дефект на камъка.Две от тях не са полирани много добре и на светлината стоят по-матови(точно сатенени) и съответно по-жълтеникави.Жълтеникавият отенък ме учуди,защото неполираната част на камъка(отдолу на стъпалата)е по-бяла ,отколкото полирана част.Отделно ,всяко стъпало има по 1000 драскотини вече ,които се виждат само отблизо под определен ъгъл.Пазихме,докато протичаха останалите довършителни процедури,беше покрит,но все пак е надран.
Със сигурност ,за вътрешно стълбище няма да се износи толкова бързо като кухненски плот,но и все пак говорим за мрамор ,и то светъл.Гранитът е друга работа.
Все пак ,поддръжката е като  на паркет-шлайфа се,импрегнира /полира се  и ако няма петна от червено вино Simple Smile става пак като нов.

# 319
  • Велико Търново
Тротоар ните плочки/павета върху какво се редят? И бихте ли ме ориентирали в цени за труд на поставянето им.

# 320
  • София
По спомен, на нашите павета основата им е добре утъпкана земя (паркинг в началото на двора - всичкото багер и камион, през цялото време на строежа, минаваше от там), над нея пясък за изравняване на нивото и върху него паветата (трабовани). Бордюрите отстрани ги циментираха.

# 321
Здравейте момичета, да споделя днес като поолегнаха тревите, се престраших да поразгледам двора и "открих" по-отблизо каква плевня имам. Впечатлена съм от гредите и стените ( игнорирам покрива, който е за тотален ремонт).
.

Някой ден със сигурност ще е реставрирам..

А сега с по-тревиалните неща, а именно ламинат. Някой някакви отзиви за марката AGT? Има много голяма промоция в Практис, но се чудя, дали не е за сметка на качеството..

В момента съм с Quickstep, но там цените са над 30 лв., а сега за лятната вила търся по-изгодно вариант. Предложения? Препоръки за ламинат?

# 322
  • Велико Търново
Аничка, плевнята е супер. Единствено, имай предвид, че плевни и други селскостопански постройки, често са развъдници за мухи, години напред!!! Няма отвъждане, така че ако планирате нещо там, започвате отсега с препаратите срещу тях.

# 323
  • Пловдив
Аничка, и аз се прехласвам по такива стари сухи зидарии.Супер ще стане.
Сега за ламината.
Чувала съм хубави неща за AGT.Всъщност сглобката е много важна,защото има модели които откопчават на клика след време.Затова виж как са си наименовали клика системата и търси мнения за нея в нета.
Ако подът  ви не е перфектен,не взимайте ламинат по-дебел от 8мм.И щом е вила за сезонно ползване,предвидете максимално големи компесаторни фуги около стените,защото температурата и влажността ще варират много при спорадично  посещаване.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 22:54 от nelina_london

# 324
Здравейте момичета, имам въпрос и ще се радвам някой ако може да ми отговори.
Започнах да чета темите и опитах с търсачка, но не ми се получи.
Казусът ми е следния: Харесахме парцел и брокера твърди, че на 200 м има вода и ток, според съседите има и канал. Ходихме да го видим. Според съпруга ми няма 200 метра, по-малко е, но не за това иде реч:
Откъде мога да видя как минава преносната мрежата? (предполагам общината, но едва ли я раздават на всеки тази информация)
Кой в последствие ще ги докара до имота – съответната служба или ние си викаме външна фирма за полагането и трасирането?
Колко би струвало, на метър?
Малко рибата в морето моята работа, но много ми хареса, но според мъж ми точно тия неща го били спирали…
Благодаря на отзовалите се.

# 325
  • София
Здравейте, минавам само да се похваля! Най- накрая започнахме 🥳🥳🥳.   Вече изкопаха и се започват основите! Опитах се да кача снимка, но нещо не ми се получава. 🙂

# 326
Здравейте момичета, имам въпрос и ще се радвам някой ако може да ми отговори.
Започнах да чета темите и опитах с търсачка, но не ми се получи.
Казусът ми е следния: Харесахме парцел и брокера твърди, че на 200 м има вода и ток, според съседите има и канал. Ходихме да го видим. Според съпруга ми няма 200 метра, по-малко е, но не за това иде реч:
Откъде мога да видя как минава преносната мрежата? (предполагам общината, но едва ли я раздават на всеки тази информация)
Кой в последствие ще ги докара до имота – съответната служба или ние си викаме външна фирма за полагането и трасирането?
Колко би струвало, на метър?
Малко рибата в морето моята работа, но много ми хареса, но според мъж ми точно тия неща го били спирали…
Благодаря на отзовалите се.
Вие си ги прекарвате и си плащате на енергото и ВиК 🙂 200м. не е много далече, но ако пресича главен път е малко сложна процедурата. Да, на метър тръба и кабел се плаща.

# 327
Вие си ги прекарвате и си плащате на енергото и ВиК 🙂 200м. не е много далече, но ако пресича главен път е малко сложна процедурата. Да, на метър тръба и кабел се плаща.
[/quote]

Много благодаря H/I  Simple Smile и аз ровя и търся информация, ние ще го платим...само дето тия цени за над 25 метра малко са мммм, хубави... Но пък е УПИ и мисля, че няма да е като да прекраваме в ливада. Стълбове има на улицата, тесничка, а парцела се пада като на втори ред, но с лице на тия 200 метра черен път.
Надявам се 3000 хиляди лева да ни оправят за тока и водата...

# 328
minesota, спорна работа!
GVH, поискайте от собственика да извади изходни данни.  Може би от там ще се ориентирате какво има наблизо.

Не е нито евтино нито лесно да строиш водопровод.
Вижте и дали уличната регулация е приложена (улиците са отчуждени от общината).

# 329
Аничка, плевнята е супер. Единствено, имай предвид, че плевни и други селскостопански постройки, често са развъдници за мухи, години напред!!! Няма отвъждане, така че ако планирате нещо там, започвате отсега с препаратите срещу тях.
Само да споделя, че едни познати си купиха един двор, които преди е бил краварник наТКЗС-то и си построиха офис! Пет години след това и още не могат да се преборят с плъховете, независимо от средствата, които хвърлиха ... Така че, действайте превантивно колкото се може по-рано!

Общи условия

Активация на акаунт