Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 179
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 165
  • София/Варна
Има странни примеси в бетонната смес на плочките. Примесите оксидират и се получава това. Наистина направете рекламация.

# 166
  • Пловдив
Благодаря! Наистина май ще правя рекламация. До гуша ми дойде вече и от майстори и от "качествени" стоки. На всички, които сте се заели да строите домовете си, пожелавам здраве, добри майстори и бързо и безпроблемно да завършите строежите и да се радвате на уютен и щастлив дом!

# 167
  • Пловдив
Най-после очакваме в понеделник мазачите. Чудя се с какво да защитим дограмата? Найлон, прикрепен с тиксо, както се препоръчва, силно ме притеснява. Имала съм преди години "борба" с едно тиксо, с което бях залепила хартия на прозорците при ремонт и после се оказа, че след порядъчното му напичане от слънцето - с нищо не можах да изчистя Sad  Някак си не ми се мисли на 3-4 дена да ходим да подменяме "защитата", та не се разложи тиксото, но нищо не измислям Thinking

# 168
Аз имам един такъв въпрос - къщата ми вече е изолирана и шапклована. Искам по ъглите да лепя камък. Първо камъка ли да лепя и после да боядисвам или първо боята и там, където ще е камъка да оставя небоядисано?

# 169
Най-после очакваме в понеделник мазачите. Чудя се с какво да защитим дограмата? Найлон, прикрепен с тиксо, както се препоръчва, силно ме притеснява. Имала съм преди години "борба" с едно тиксо, с което бях залепила хартия на прозорците при ремонт и после се оказа, че след порядъчното му напичане от слънцето - с нищо не можах да изчистя Sad  Някак си не ми се мисли на 3-4 дена да ходим да подменяме "защитата", та не се разложи тиксото, но нищо не измислям Thinking

Преди мазилката при нас монтираха по прозорците апо лайстни. Към дограмата има перо, което не залепва за нея и е с двойнолепящо към стаята. За него се залепва найлона. После тази част на лайстната се маха (чупи), а другата остава скрита в мазилката. Културна работа, не се пука около прозорците, но добавя някой лев към сметката. Такива сходни, но малко по-различни ще слагаме и отвън преди да надраскаме мазилката.

П.П. Ето видео https://www.misiamoiatdom.com/735-profili-za-obrashtane-na-prozorec

# 170
  • Пловдив
Скрит текст:
[/spoiler]

Преди мазилката при нас монтираха по прозорците апо лайстни. Към дограмата има перо, което не залепва за нея и е с двойнолепящо към стаята. За него се залепва найлона. После тази част на лайстната се маха (чупи), а другата остава скрита в мазилката. Културна работа, не се пука около прозорците, но добавя някой лев към сметката. Такива сходни, но малко по-различни ще слагаме и отвън преди да надраскаме мазилката.

П.П. Ето видео https://www.misiamoiatdom.com/735-profili-za-obrashtane-na-prozorec
Драго, благодаря! И ние ще слагаме лайстни, но не откриваме тези със чупещото се рамо Sad Даже и тези, които намерихме ще ги поръчваме по нета, не открихме във физически магазин.

# 171
От Топливо на Околовръстното ги купиха нашите. Звъннете и питайте по телефона. Не знам само, че те направиха две различни вериги Топливо, та виж коя има на Околовръстното  склад.

Ето в произволен магазин
https://shop.baustoff-metall.bg/product/1112/profil-pvc-kam-dogr … 1-broy-2-6-m.html

https://enkkantotrade.bg/19419/profil-prozorechen-za-mazilka-bial-6mm-2-4m/

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 12:44 от drago_2008

# 172
  • Варна
Здравейте! От около 2 години се занимаваме с ремонти на бащината ми къща, строена 1971 г. - отвън санирахме, вътре целия етаж основен ремонт. Уж вече има останали дребни работи, а нервите ми избиват и не издържам да се разправям с майстори. Преди 2 седмици купихме нови тротоарни плочки да сменим тези на пътеката около къщата. Обаче след като ги нареди майстора виждам промяна в цвета им, някои станаха на петна жълти към ръждиво, на места петната са все едно е полята тлочката с нещо мокро и мазно. Имате ли идея защо се получи така? Вместо да освежим и да е ново и хубаво, то стана отврат. Ето снимка:
Преди време ние имахме едни саги с бетонни павета. Понякога се получава осоляване , и според предписанието на Земелрок трябва де се импрегнира.  Макар, че не ми прелича на осоляване.  На пясъчна основа ли са или са лепени?  Ние имаме гранитни стъпала и лепилото изби отдолу и са ужасно грозни. Не сме купували евтини лепила. Има препарати за почистване на бетони павета , плочки. Но са доста скъпи. Земелрок имат .

# 173
  • Пловдив
fani34, не са лепени плочките, редени са върху пясък. И аз си помислих най-напред отдолу да не избива нещо, но няма какво да е, няма лепило. Ще се обадя в склада, от който ги купихме, но много не се надявам да направят нещо. Съпругът ми ме успокоява, че има бои, с които можем да ги боядисаме отгоре. Въпреки, че това си е допълнителен разход, все пак е някакво решение. Нямам нерви вече ако ме отрежат от склада, да вървя да се разправям и да си търся правата.

# 174
  • Пловдив
И да ги боядисате,в един момент боята ще се износи .Дано да ви уважат рекламацията!

И ние имаме Апо лайсни с чупещо рамо,но не сме ги купували от тук.Също и найлончета,които по края имат тиксо.Наистина става интелигентно без рискове от омазване на прозорците.
 H/I,този камък цокъл ли е,на първи етаж ли е?
Ние първо боядисваме наоколо и тогава лепим камъка.В противен случай трябва да се опакова много.Екстериорната боя се чисти много трудно,не е като латекс.Моят маникюр си замина, да чистя едни точици от дограмата.

# 175
  • Велико Търново
На невероятните 38.7 градуса съобщих на бригадата по изолация да си ходи... на море Simple Smile спираме и с това поне докато не падне около 30 температурата на сянка. ММ не посмя да им го каже, но аз не съм от притеснителните и в прав текст им го казах Simple Smile
Има ли и други тук които не са правили/няма да правят цокъл отвън на къщите? Някакъв силикон или нещо друго слагали ли сте най отдолу на границата с пътеката?

# 176
И да ги боядисате,в един момент боята ще се износи .Дано да ви уважат рекламацията!

И ние имаме Апо лайсни с чупещо рамо,но не сме ги купували от тук.Също и найлончета,които по края имат тиксо.Наистина става интелигентно без рискове от омазване на прозорците.
 H/I,този камък цокъл ли е,на първи етаж ли е?
Ние първо боядисваме наоколо и тогава лепим камъка.В противен случай трябва да се опакова много.Екстериорната боя се чисти много трудно,не е като латекс.Моят маникюр си замина, да чистя едни точици от дограмата.

Нещо подобно искам да правя

# 177
  • Пловдив
H/I,да не стихвам ентусиазма ти,но това ще събере всичкият прах и паяжини,които после ще полепнат по мазилката.Обаче,и аз съм корава глава и избрах антрацитни плочки за входчето отпред.Как ли не ме разубеждава продавачката,че ще  се спукам от чистене...е..тропнах с краче и толкова.
 Иначе ,ми изглежда по-разумно да се боядиса после,защото лепилото на камъка трябва да дойде плътно до ръба,за да не влиза после вода между камъка и стената.
 SKK,поздравления за трезвото мислене!А,тази бригада трябва да е нечовешки корава,за да работи в тези условия.
Принципно за лепенето на стиропора високите температури не са фактор,ако са пъргав,разбира  се,но за мазилка не става.
 Ние  ще имаме само идна стена с цокъл,другото е без.Не сме уплътнявали с нищо,само с пясък,защото навсякъде са павета,но имат наклон,а отдолу е фибран и дренажна мембрана.
Ако държиш да сложиш нещо и наоколо е гранитогрес,може да използвате полиуретан.Обаче,какъвто и цвят да е ,прашасва супер много,защото е гладък и  мръсотията  се набива на очи.Дори и средно сивият  цвят стои отблъскващо намърсен.

# 178
  • Русе
Здравейте, момичета!
Моля за съвет...
Много искам френски прозорец, защото ги харесвам, а и дават доста светлина в помещението, но се чудя не е ли малко странно да  е само един, а другият да е нормален прозорец(прикачам снимки да добиете представа).
Няма как и от другата страна да е френски, тъй като там ще е диванът в холната част, а отвън е верандата и там ще имам маса. Дефакто отсякъде ще е затворен и няма смисъл.
Чудя се въобще има ли смисъл да е само един ( в средата е врата с фолксваген механизъм), дали стои добре така или да си ги оставя и двата прозореца нормални (както е на другата снимка)
Хем искам френски, хем не ми стои нещо. И моят брат все ме разубеждава за френските прозорци. Да съм имала гледка към морето, планината или друга хубава гледка, че да си сложа такива, а пък аз какво ще гледам - малката си градинка и комшиите отсреща Satisfied И той е прав, не е лъжа де.
Та така и аз не знам какво искам...
Ако може за мнение, не бих отказала.
Това е задната част на къщата.

# 179
  • Пловдив
Много ми харесва визуализацията. Heart
Аз съм за вариант 1 ,защото много си кореспондира с вратата фолксваген.Нищо странно не виждам  и никак не изглежда самотен.И ние във всекидневната имаме 3 френски,а на кухнята прозореца е над плота.

Общи условия

Активация на акаунт