Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 38

• 46 806
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 810
Относно вътрешното разпределение, за което се пита тотално не ми харесва, съжалявам. Всичко, което е писала Queen L и на мен ми направи впечатление, тоалетната там е супер идиотизъм (съжалявам, че съм така крайна). Спалнята и тя е с вход откъм дневната. Всички миризми, шум, никакво privacy няма! Спалните на втория етаж без гардеробни и бани към тях (поне на двете и една обща за по-малките). Самите гардероби вместо да са "вградени" са цопнати. Килери и складове не виждам, а мазе не ми стана ясно, но май няма.... Все едно гледам проект на някой апартамент, а не функционално разпределено пространство и при всичката тази квадратура си е направо грехота.

Къщата показана от Horhay е жестока, мноого ми хареса, както и гаражът долу! С толкова много добри материали при качествено изпълнение няма да има проблеми. Всичките ти страхове са на базата на некадърно изпълнени проекти!
След като архитектът е готов да внася в общината, значи всички проектанти са приключили работа. Ако искате мнение за проекта, поне според мен, трябва да качите също така разпределенията и да кажете как е ориентирана къщата и къде е транспортния и пешеходен достъп към имота.

Това е разпределението  вътре.
Визуализациите не отговарят съвсем на разпределенията - липсват прозорци и балкон, гаражът е затворен. По разпределението - бих избягала от директно влизане от дневната в санитарния възел, бих си разширила входното преддверие, бих си направила складово помещение /да оставим на страна, че е задължително по норматив/ и бих променила мястото на комина.

Да ние днес направихме някой промени и по късно ще кача как се получи след тях.
Drago_2008 бих ли могла да те придизвикам да си представиш,че това е твоят дом и ти се налага да направиш разпределение при тези размери и вход само от тази част на парцела,защото от там е улицата и как би изглеждал твоят дом😉И също така горе в спалните не може да се сложат дрешници тъй като идеята е след някоя година втория етаж да стане самостоятелен и едната спалня ще стане всекидневна другата кухня просто имаме намерение да си стане самостоятелно жилище за нашия син с две спални.Ще кача по късно снимки след поправките от архитекта като ми ги прати.Поздрави!

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 16:55 от Юлияна Скечелиева

# 811
  • София/Варна
Юлияна аз не съм Drago_2008, но мога да ти кажа какво не ми допада на мен.

Нямаш антре, коридор или както ще да се казва. За мен това е една много важна част от една къща в БГ. Като стане студено, не мога да си представя да влизам от вратата в хола ( в случая е пресилено изявлението ми, но е близко до истината). Няма къде да си оставиш обувките, якетата
Наистина няма никакво уединение. Всеки който мине по стълбите ще бъде фиксиран от хората в хола. Как детето, пък и снахата да се прибере живот и здраве без да Ви даде отчет, а и вие няма да се чувствате комфортно.
Веранда 10кв.м. задигната над терена съдейки по стъпалцата е малка според мен.
Общата тераса за двете спални на втория етаж, най-вероятно ще е тераса към бъдещата дневна, но към момента с двете спални е много куцо, поне за мен.
За мен спални, особено детски стаи по 13кв.м. са много малки.

Надявам се не се засягаш. Не е критика в никакъв случай, а е лично мое мнение , според нашите навици.
Ще се радвам да споделиш новите разпределения.

# 812

Нямаш антре, коридор или както ще да се казва. За мен това е една много важна част от една къща в БГ. Като стане студено, не мога да си представя да влизам от вратата в хола ( в случая е пресилено изявлението ми, но е близко до истината). Няма къде да си оставиш обувките, якетата
Наистина няма никакво уединение. Всеки който мине по стълбите ще бъде фиксиран от хората в хола. Как детето, пък и снахата да се прибере живот и здраве без да Ви даде отчет, а и вие няма да се чувствате комфортно.
Общата тераса за двете спални на втория етаж, най-вероятно ще е тераса към бъдещата дневна, но към момента с двете спални е много куцо, поне за мен.

Надявам се не се засягаш. Не е критика в никакъв случай, а е лично мое мнение , според нашите навици.

Много благодаря за изказаното мнение разбира се,че не се засягамВсяко изказано мнение е много важно за мен🙏Верандата е 10 квадрата,защото парцела отговаря за толкова искаме да има отпред след нея 6 метра зелена част от двора разбира се.Отгоре не можахме да намерим по добър вариант за верандата освен с две врати от спалните достъп към  нея засега а след това може да претърпи промени.Отдолу идеята ни е в всекидневната да се отдели от антре което ще продължи до банята и от него ще се влиза с плъзгащи големи врати към всекидневната.Там също обмисляме преграждане  на кухнята от хола за да се избегнат всякакви миризми по време на готвене.Ще прикача снимки от промените по късно.Благодаря за изказаното мнение и добрите съвети😊

# 813
  • София/Варна
Нашата голяма стая е хол, трапезария, кухня и офис в едно. С добър абсорбатор не мирише. Аз много обичам докато цъкам на компа (работя) да готвя, колкото и безумно да звучи.
Важното е на Вас да Ви харесва и да Ви е удобно.

# 814
Юлияна
Аз бих оставил цялото дневно помещение заедно, няма да имате никакви проблем с миризми, въобще не се притеснявайте, а и е доста по приятно за готвещия да е с останалите, вместо наврян в отделна стая. 
Разпределението, което сте направили и имайки предвед намеренията ви за отделяне на втория етаж за мен е ОК. Единствено бих пуснал една стена пред стълбите, чисто визуално да отделя дневната от стълбището ( може и врати да се сложат, не е задължително) и да скрие малко тоалетната, че така е много на показ, а тя е единствена на етажа и няма да е много удобно с гости.
Също бих ползвал подстълбищното пространство за перално, а сегашното помещение бих превърнал в оборотен дрешник/килер за обувки и якета.
И щях да преместя вратата на спалнята за да събера гардероб на цялата стена.
А да, и лично аз много харесвам дивани в средата на помещението, а не долепени до стени, но това вече е въпрос на вкус Simple Smile

# 815
  • Пловдив
И моята първоначална идея бе да преграждам  кухнята с плъзгащи врати,заложени по проект,но решихме,че това може да го направим в последствие.
Дори и аромата от  индийска манджа с читав аспиратор,не стига до кухненската маса,а какво остава до дивана.Ако някой ми го бе казал,щях да подходя подозрително,но ето,че сама се убедих.
Това с липсата на антре е най-големият минус,в моите очи.Колкото и да ви е чистичко отвън,повярвайте не е апартамент.Боклуците,които се носят отвън  навътре са ×10 в къща.
Спалните,баните и дрешникът са въпрос на личен избор.Дори и в последствие да направите коридор до тоалетната на първи етаж,това е загуба на много квадратура в тесен нефункционален участък.
Досега разбрах,че се водите предимно от визията ,а тук със съфорумките гледаме първо функционалното разпределение и след това дооформяме фасадата.Не,казвам че не е важно да е приветлива,но това да колко красива я намират съседи или приятели ми е все едно.Аз ще живея там,а не те .
Хорхе,предложението ти е хубаво,но няма ли врати към стълбището,топлината излита горе и при всички тераси,веранда ,които, както виждам ,няма да се изолират прекрасно,трудно ще се отоплят  на първи етаж,освен ако не са с подово.

# 816
Да и моето желание е огромно да имам голям хол с кухня в едно ,но при нас просто не виждам как може да се получи и да се отдули от антрето🤔
Помогнете ми ако имате идея моля ви😔

# 817
Gerundiq, отделили ли сте по някакъв начин офис частта в трапезарията?
При нас една от дилемите е, че трябва голямо бюро за компютър с поне 2 големи монитора и сме в чуденка дали да правим една отделна стая около 9кв.м за тази цел и евентуално да се ползва и за гостна ако се наложи или да го слагаме в хола.
Но ако е в хола ме притеснява как ще го съчетаем и дали няма да изглежда "изтупкано".

# 818
Нелина аз също бих сложил врати. Вкъщи сме с плъзгаща стъклена врата до тавана, която влиза в ниша в стената, като почти през цялото време седи отворена, но е добре да знам, че когато искам мога да я затворя.

# 819
  • София/Варна
Нищо не сме делили. Зонирано е. Абе утре ще снимам и ще покажа.

# 820
  • Пловдив
Аз давам съвет за врата на стълбището ,а ние нямаме. Simple Smile Отоплението не ни е проблем,но охлаждането,да.

# 821
  • Велико Търново
Всички ни повтаряха "направете си някакво антре, да бъде буферна зона отвън навътре", а ние "не! От улицата в хола" Еми да, ама сега всяка стъпка отвън стига до кухнята, дивана, по стълбите до спалните... Кошмар ми е мръсотията. Буквално чистя пода ппо 3 пъти н ден и по чорапи не може да се ходи! Сигурно ще преградим антре с някакви стъклени врати, но няма да е сега. Ще играя на нерви, докато ги скъсам с чистене.
Аз си признавам, гледам визита преди всичко. На мен да ми харесва! ММ обаче оравновесява положението, като мисли за последствията от даден външен вид и съответно оптимизиране.
Накрая решаваме нещата, така че и двамата да сме що годе доволни

# 822
Нищо не сме делили. Зонирано е. Абе утре ще снимам и ще покажа.
Моля те да снимаш утре и да ми покажеш как е отделено вашето благодаря😊

# 823
  • Sofiа
Юлияна, аз лично не бих направила 4 малки спални горе, за да може след години да се обединят 2 от тях в една голямо помещение.  Наистина не намирам резон. Защо не ги направите от сега 2 спални + една голяма стая, която да бъде каквато си поискате - голяма спалня с кабинет...каквото...
Относно антрето, не бихте ли възприели идеята да увеличите малко ЗП и площадката пред входа антре да стане антре, а пред него да пуснете друга входна площадка, коато да равни края на гаража примерно? Нали сте все още на етап идеен проект?

# 824
Юлияна Скечелиева, съжалявам, но това е труд, за който в момента няма време, което да отделя. Мозъкът ми е зает с друг проект в момента.
От друга страна Вие сложихте един проект и питате, после започнахте да наслагвате информация, която липсваше и все пак започнахте по спомен, че нещо не Ви се струва наред с проекта, не Ви грабва (може и да бъркам).
Дрешниците, които предложих и споменахте, може да не са дрешници буквално, а както писах "вградени" гардероби. Ясен пример е дал Horhay. Всички наши гардероби са обособени в ниши.
От такава тоалетна, която не е изолирана се чува страшно много и е доста смущаващо, особено ако дойде някой на гости. Разбрах, че искате широк хол, но от 6 м, не мисля, че ще е голям проблем да отделите 1 м при наложила се масова ширина на холовете между 3,50 и 4 метра. Ако искате даже на тази стена сложете огледала или да я направите със стъкло, за да не затваряте визуално помещението и да не губите от простора, койот търсите. Огледалата, например, ще отразяват светлината и ще създават зрителна измама за размерите. Направете и по-високи тавани, това дава много въздух на всяко помещение в комбинация със светли неутрални цветове, малко натурално дърво и големи прозорци.
Въобще не съм на ясно и какъв стил гоните, нито от личните Ви навици, затова съветите от моя страна са строго субективни и пречупени през моите сетивни възприятия и разбирания.
Успех!

https://www.goodhousekeeping.com/home/decorating-ideas/tips/a194 … -room-look-large/

Общи условия

Активация на акаунт