Камъни в жлъчката - тема 8

• 36 553
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Спазвала съм стриктно 3мес диета .
Мазното започнах след 2,5год.Нямам проблем с него.

# 406
Момичета, колко време след операцията имахте болки, разстройство, подуване и други такива? Винаги ли ще ги има след прием на по-мазна храна или само в началото и после отминават? Един месец след операцията имам доста негативни усещания, като опитам да вкарам храна и се чудя дали и кога ще се оправят… че не може цял живот на картофи 😀

lollytea, за себе си установих, че е важно всичко нововъведени да е в много малко количество и като цяло порциите да са малки. Сега, 2 месеца и половина след операцията ям абсолютно всичко.

# 407
И аз ям всичко 3 месеца след операцията, но когато прекаля, имам лек дискомфорт като спазми и диария. Вчера прекалих с руската салата, киселото зеле и сармите и веднага към тоалетната... Наистина трябва на малки порции да се яде.
ЧНГ!

# 408
  • София
Въпрос към тези, които са се оперирали преди повече от 6 мес. :  Винаги ли ще го има този дискомфорт, ако се прекали с мазно и др. ( визирам по горните мнения ) ?

# 409
Въпрос към тези, които са се оперирали преди повече от 6 мес. :  Винаги ли ще го има този дискомфорт, ако се прекали с мазно и др. ( визирам по горните мнения ) ?

Аз се оперирах преди 3 месеца и ям всичко. Не съм усещала дискомфорт, не съм имала разстройство или някакви болки. Ям мазно, пържено, чесън, газирано, пикантно, кисело, алкохол и тн. Не знам, защо дамите горе имат проблеми. Може би не е само в жлъчката бил проблема, въпреки че всеки организъм е различен, зависи и от годините и килограмите. Ако това продължава ходете на доктор, да ви кажат професионално мнение.

# 410
Оперирана съм преди повече от 3г, не съм имала нищо от изброеното. Само веднъж 6м след операцията по Гергьовден, но живях буквално 3 дни само на агнешко на пещ и то на доста мазната част от агнешкото. Но и със жлъчка съм си го докарвал този проблем по същия начин. Изкарах един ден на плодове и зеленчуци и се оправих. 3м след операцията започнах да ям и пия абсолютно всичко и не съм имала проблем. Но още след като се прибрах от болницата започнах да си се храня нормално като не ядях само десетината нещо, който ми бяха в списъка.

# 411
Нормално е човек да има дискомфорт до година след операцията, нищо ненормално няма в това и няма връзка с кг и възраст. Все пак храносмилателната система трябва да се приспособи към новите условия... Жлъчката вече не се излива от мехура само по време на ядене в достатъчно количество за храносмилането, а си тече по малко нонстоп в жлъчните пътища и съответно при хранене е в малко количество. Затова казват да се яде по малко и на често... Всичко е наред, щом бомбата със закъснител вече не е в нас, спокойно!

# 412
Нормално е човек да има дискомфорт до година след операцията, нищо ненормално няма в това и няма връзка с кг и възраст. Все пак храносмилателната система трябва да се приспособи към новите условия... Жлъчката вече не се излива от мехура само по време на ядене в достатъчно количество за храносмилането, а си тече по малко нонстоп в жлъчните пътища и съответно при хранене е в малко количество. Затова казват да се яде по малко и на често... Всичко е наред, щом бомбата със закъснител вече не е в нас, спокойно!

Имам дискомфорт 6м след операцията  от някои храни и получавам разстройство  от време на време.Предполагам,че е свързано с липса на жлъчка.

# 413
Да. Когато се прекали с количеството храна или видът не е подходящ, може да се получи, в реда на нещата е.

# 414
Здравейте! Може ли да споделите малко опит? След операцията започнахте ли да качвате килограми? Ако да, колко време след операцията и колко килограма? Открили ли сте някакъв начин да отслабнете след операцията? Благодаря ви предварително за мненията! ❤

# 415
Здравейте! Може ли да споделите малко опит? След операцията започнахте ли да качвате килограми? Ако да, колко време след операцията и колко килограма? Открили ли сте някакъв начин да отслабнете след операцията? Благодаря ви предварително за мненията! ❤

Аз отслабнах сигурно към 5- 6 кг. след операцията и общо 10, откакто ми откриха изобщо камъните (понеже диетата ми почна отпреди операцията) и досега съм си така горе долу. Принципно когато реша да посваля - ограничавам месото за няколко дена. Сега покрай празниците качих килце някъде и се стремя да ям повече постно. (Иначе си ям всякакво месо).

За дискомфорт - ами имам понякога бодежи тук - там, но не е нещо кой знае какво. Като цяло не мога да се оплача. Моята операция беше юни '21г.
Ям всичко в умерени граници.

# 416
  • Sofia
Аз качих кг.,но не мисля ,че причината е ,че нямам жлъчка...,винаги съм имала тези проблеми с теглото 🥺
Сигурна съм,че получих камъните след няколко драстични и бързи отслабвания...за 2-3мес свалях по 25-30кг.,които след това отново бързо качвах...

# 417
Бях свалила 6 кг общо няколко месеца преди операцията .Сега 7 м след продължавам да съм с  минус 6 кг .-т.е съм с теглото преди операцията.Само яйца,шоколад и колбаси не ям.

# 418
Преди операцията от бруталните диети, които спазвах, за да не получа жлъчна криза, свалих 15 кг, от които след операцията за 3 месеца си върнах 11 (вече ям всичко почти).

# 419
Здравейте. Като препрочетох темата, подозирам, че всички сте от и около София, но аз съм в района на Варна. И все пак ще попитам за препоръки за някой читав специалист. Получих първата си криза някъде преди седмица. След прегледа се установи, че жлъчката е пълна с камъни, като най- големия е 12 мм. Казаха - операция.

Общи условия

Активация на акаунт