Мнения за 134 СУ "Димчо Дебелянов"

• 11 800
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
А дават ли някакъв толеранс или подкрепа на деца, на които им е по-трудно?

# 16
А дават ли някакъв толеранс или подкрепа на деца, на които им е по-трудно?

До колкото знам има консултации.

# 17
Може ли информация за училището, като цяло....как са децата ви ,които учат там,харесва ли им....с иврита как се справят.Едно от желанията ни е и на нас тази година.

# 18
  • софия
Колко часа седмично учат иврит

# 19
Може ли информация за училището, като цяло....как са децата ви ,които учат там,харесва ли им....с иврита как се справят.Едно от желанията ни е и на нас тази година.

Моето дете е доволно, оправя се и като цяло ѝ харесва училището. С иврита се справя някак, макар че определено има моменти, в които ѝ е трудно. От нашия випуск поне изглежда, че всички успяват да се справят – кой с повече усилия, кой с по-малко.

Много зависи и кой учител ви се падне. При нас учителката не е строга, но не говори много добре български, което в някои случаи е минус – трудно обяснява. Децата са разделени на начинаещи и напреднали (тези, които са останали в училището след 7-ми клас). За напредналите съм чувала, че техният учител е по-строг, но нямам личен опит с него, така че не мога да кажа със сигурност.

За другите учители по иврит не знам много. Начинаещите са повече и понеже трите класа имат иврит по едно и също време, всяка група е с различен учител.
4 часа, поне от 8 до 10 клас. Предполагам и че в 11-12 клас е така - сигурно само при паралелката, при която иврита е профилиращ предмет са повече, но не знам колко.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 21:02 от БГ мамааа

# 20

Моето дете е доволно, оправя се и като цяло ѝ харесва училището. С иврита се справя някак, макар че определено има моменти, в които ѝ е трудно. От нашия випуск поне изглежда, че всички успяват да се справят – кой с повече усилия, кой с по-малко.

Много зависи и кой учител ви се падне. При нас учителката не е строга, но не говори много добре български, което в някои случаи е минус – трудно обяснява. Децата са разделени на начинаещи и напреднали (тези, които са останали в училището след 7-ми клас). За напредналите съм чувала, че техният учител е по-строг, но нямам личен опит с него, така че не мога да кажа със сигурност.

За другите учители по иврит не знам много. Начинаещите са повече и понеже трите класа имат иврит по едно и също време, всяка група е с различен учител.
4 часа, поне от 8 до 10 клас. Предполагам и че в 11-12 клас е така - сигурно само при паралелката, при които иврита е профилиращ предмет са повече, но не знам колко.
Здравейте, ние имаме интерес към паралелката с природни науки след 7 клас. Исках да ви попитам нещо, свързано с транспорта. Живеем в доста отдалечен район на София и виждам, че училището е предлагало транспорт. Съществува ли възможност деца от гимназията да го ползват? Благодаря ви много!

# 21

4 часа, поне от 8 до 10 клас. Предполагам и че в 11-12 клас е така - сигурно само при паралелката, при които иврита е профилиращ предмет са повече, но не знам колко.
Здравейте, ние имаме интерес към паралелката с природни науки след 7 клас. Исках да ви попитам нещо, свързано с транспорта. Живеем в доста отдалечен район на София и виждам, че училището е предлагало транспорт. Съществува ли възможност деца от гимназията да го ползват? Благодаря ви много!

Здравейте!
На сайта на училището има телефон в секцията "Училищен транспорт" – най-добре е да се обадите директно, за да получите най-точна информация - ( https://www.hebrewschool-bg.org/2024/07/23/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0 … 0%b4%d0%b8%d0%bd/)

По принцип, доколкото знам, стига да се плаща редовно, не би трябвало да има проблем. Детето ми не е ползвало училищния транспорт, така че не мога да съм напълно сигурна, но това съм чувала Simple Smile

# 22
Някъде прочетох, че училището е на едносменен режим? Така ли е? Благодаря!

# 23
  • Сф
Някъде прочетох, че училището е на едносменен режим? Така ли е? Благодаря!
Не. Първи срок първа, втори втора.

# 24
  • София
Здравейте! Синът ми е приет след 7 клас в паралелка "софтуеър и хардуеър". Днес ще го записваме. Честно казано много се зарадвах и му дадох кураж, че в някоя професионална гимназия, за където му стига бала за всички паралелки не е по-добрия избор.
Моля да ми дадете информация за тази паралелка. Благодаря от сърце.

# 25
  • София
Здравейте! Синът ми е приет след 7 клас в паралелка "софтуеър и хардуеър". Днес ще го записваме. Честно казано много се зарадвах и му дадох кураж, че в някоя професионална гимназия, за където му стига бала за всички паралелки не е по-добрия избор.
Моля да ми дадете информация за тази паралелка. Благодаря от сърце.

Училището е доста добро. Като материална база за паралелката СХН е с почти най-новата техника. Преподаването е също на ниво 
Ивритът не е лесен, но се научава при желание. Ако няма желание, просто върви като всеки втори чужд език в която и да е гимназия - преминават през него.
Ръководството на училището е наясно, че не много от приетите осмокласници ще хвърлят сериозни усилия за този език. Обикновено, на ДЗИ по иврит се явяват учениците, които то учат от 1 клас и някои бивши за училището ученици, учили го на частни уроци. Затова и групите са за начинаещи и за напреднали. Нямате причина за тревога.
Успех на всички деца!

# 26
  • София
Бихте ли казали от колко часа започва 1 смяна?

# 27
Бихте ли казали от колко часа започва 1 смяна?
Мисля, че 7:45.
Към тези, които са с деца от по-отдавна, как е по профилиращите предмети, понеже до 10 клас всички учат едно и същи поне до колкото видях в сайта на училището? Гледам, че и резултатите на ДЗИ по английски език по-високи от на БЕЛ, което е и по-чесият случай.
Децата чувстват ли се добре?

# 28
Като родител на ученичка в последен гимназиален клас, мога да ви отговоря на доста от въпросите.
Училището е едно от добрите училища в София откъм дисциплина, училищна среда и т.н. Няма да видите деца да се бият, дори при най-малките опити, много бързо се преустановява това. Държи се да се носят униформи и има постоянни разправии с това. Но не очаквайте всичко да е прекрасно. Имайте предвид, че поради това, че в училището има много деца с еврейски произход и международната ситуация с Израел, учениците се пускат навън само в голямото междучасие. Пред училището винаги има полицейска патрулка, а вътре режима за влизане е доста строг, така че може да сте спокойни.
Относно училищния транспорт - той е само за малките деца, не важи за гимназиален курс.
Относно обучението по иврит. Моята дъщеря е в А паралелката с изучаване на иврит и английски език. Б паралелка е за природни науки, а В паралелка е за софтуерните науки.
От 8 до 10-ти клас всички учат едно и също. В 11-ти и 12-ти клас се профилират. Единствено паралелката с езиците има много часове по иврит и английски език.
Първите две години, иврит се учи еднакво от всички, като тези, които са начинаещи са разделени от тези, които са учили от 1 клас там. При различни учители са. От 11-ти клас всички в А паралелка минават при един учител и започват ударна подготовка по иврит. Голям процент от този клас изкарва изпита по иврит за сертификат в 12-ти клас. Имайте предвид, че не лесно и доста деца ходят на уроци за добри резултати. В случай, че не желаете сертификат, може и без уроци да.се мине.
Като цяло училището е ок на фона на масовите училища в страната, но си има и не толкова прекрасни неща, както при учители,така и в администрацията.

# 29
  • София
Здравейте! Дали някой има информация предстоящият 8 клас с коя смяна ще започне? (интересува ме във връзка с предстоящо записване на курс).
И втори въпрос: кога са родителските срещи?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт