Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 51 959
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Като сте почнала, може да изпиете още един Монурал, след 2 дена.Но се пие ВЕЧЕР и не се ходи до тоалетна възможно най-дълго време, за да се задържи в мехура.
След това продължете с Цистостоп хроно по 1-2 на ден поне месец.
И си пуснете стерилна урина 10 дена след антибиотика, да видите дали няма нещо останало.

# 631
Здравейте,имам цистит от доста години ,като последните 3 години  не беше се появявял.Вчера имах криза .Зверска болка ,но този път във влагалището я усещах.Чуство на студ ,болки при уриниране.Сутринта пих Монурал и уринал акут.През деня  много вода и п
Чай от мечо грозде.Тази сутрин дъм добре .Имам само лека болка в кръста.Сега се чудя какво да приемам за да се дооправя.Бихте ли ми препоръчали нещо.Добавям че съм алергична към ципофлокдацин а и с течностите трябва да внимавам,че от 5 дни не кърмя и ми се напрягат гърдите
За съжаление след като вече е изпит АБ, не може да се направи антибиограма и никой не може да ви каже с какъв АБ да продължите. Но щом монурала е подействал вероятно е Ешерихия. И аз смятам, че трябва поне още един Монурал, даже според мен 2, през 2 дена а след това опашка от нитрофурантоин и пак после Цистостоп хроно, Уробиотик..

# 632
Благодаря ви. Вчера сутринта като съм взела монурал,тази вечер ли да повторя или утре вечер? Вчера имах и разрройство цял ден.Струва ми се че е от Монурал

# 633
Утре Simple Smile
Може и от него да е разстройството, да.

# 634
Вервам, от теб видях за уробиотик. Пих 5 дни по 4 но ми разбутаа корема и след няколко дни видях дебел бял слой по езика. Изстъргах го и няколко дни не пих уробиотик. Сега съм по едно на ден. Ти как го приемаш и имаш ли подобни проблеми. Стреснах се да не предизвикам вагинални гъби.
Вчера пуснах стерилна урина и днес от любопитство проверих пише няма развитие на бактерии. Лекувах Ешерихия. Сега се чудя дали просто е рано за адекватен резултат или това е резултатът.

# 635
О, как по 4 на ден!?
Освен, ако не е някой слаб и така си се пие.
По 2 взимам аз- сутрин и вечер по едно и питах една жена, която с това се занимава, дали може повече - каза категорично НЕ.
От това ще да са неприятните симптоми.
Резултатът би трябвало да е верен.Стискам палци да се задържи така Simple Smile

# 636
А този нитрофурантоин от къде се купува ило има някакво друго наименование?ММ питал в една аптека ,казали да му че не са го чували .

# 637
А този нитрофурантоин от къде се купува ило има някакво друго наименование?ММ питал в една аптека ,казали да му че не са го чували .

И като "Фуролин" е известен. Това е гръцкия вариант. Има го в една аптека "Новиа" на Фритьоф Нансен и в някаква при Александровска болница, но там не съм ходила, така, че не я знам точно коя е. Също така го правят и в Бг с поръчка в аптека Ерудита (дано не бъркам името). Де нъсм пила от него.

Проблемът е че напоследък доста момичета споделят че гръцкият нитрофурантоин (=фуролин) сякаш не им действа както би трябвало и почвам да се чудя да не би нещо да са го прецакали гърците. Защото аз съм пила и румънски (но мисля, че в момента го няма там) и когато го пих много добре ми действаше. Проблемът при мен беше че го предозирах и имах проблеми после с кръвта - анемия. Сега не смея да го пия ако се наложи.

# 638
Пак аз,моя мъж взел цистостоп Sr.Гледам че е с удължено освобождаване .Дали да го почна сега ,или да го сменя с рапид .Днес съм добре.постоянната остра болка я няма .Имам лек дискомфорт при уриниране .Пия и уринал акут.

# 639
Според мен го почни, не е кой знае колко по-различно от Рапид.
Ако имаш възможност, вземи си и лимони и пий под някаква форма - чисти, лимонада, с мед или както ти допадат.
И те са много полезни при цистит, а и за цялостно укрепване на имунитета.

# 640
Пандорина,и аз с фуролина бях много зле.Не можех да отлепя от леглото,кръвното ми се влачише след мен ,а за гадене и повръщане не ми се говори.Не успях да го купя от гръцката аптека и чудно стана,с турския аналог започнах с 6 на ден.Толкова ме беше страх,че ще съм парцал ,а върви супер.Явно има нещо...

# 641
Съни, а турския откъде го купи? В Бг може ли да се намери?

# 642
И на мен ми беше много лошо от него, от гръцкия, а пиех само 1 хапче вечер, преди лягане.Трябваше да са 2 , но ако пиех и сутрин, значеше че няма как да ходя на работа.
Но вече е все едно, бактерията е развила резистентност към него така или иначе.Интересно, че Клебсиелата е само резистентна, а аз не съм пила Фуролин, докато съм била с нея, пих го 6 месеца по-рано.А Ешерихията, при която го пих е чувствителна...Шантава работа.

# 643
Момичета благодаря ви,страшно сте ми полезни.Мисля довечера дс взема втори Монурал.Има ли обаче нещо с което да се предпазя от диарията,че имам и хемороиди и става страшно?В момента пия пробиотик Биобаланс

# 644
Вземи Ентерол. Мен той ме оправяше при подобен проблем точно с Монурал.

Общи условия

Активация на акаунт