Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 51 978
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Освен уриниране след секс, горещо препоръчвам и промиване веднага с вода или тетра. Интимни измивни гелове не са препоръчителни. Ако много сте свикнали да използвате такъв най- добре такъв без аромат и за чувствителна кожа.
Също така е добре специалистта да ви вземе антибиограма, за да се види бактерията чувствителна ли е към този антибиотик, който ви изписват. Хубаво е да се настоява за тези неща, защото прекомерната консумация на предписаните антибиотици може да е без ефект при резистента бактерия, а в същото време унищожава добрата микрофлора както в гастроинтестиналния тракт, така и на тази във влагалището.
Хранителни добавки с червена боровинка е хубаво да се пие продължително време, за да има ефект на натрупване- поне 3 месеца. В магазини като Лидл може да намерите червени боровинки в суров вид и да ги вмъкнете в диетата- например рано сутрин- една шепа боровинки и след 1 час- 2 чаши пълни с вода.
Памучно бельо и пазене на краката.
Също така изследвайте се дали нямате така наречената "раничка" при гинеколог. Понякога разрастването на маточната тъкан във влагалището е причината за предразполагане към бактериални и гъбични инфекции, а от там вече и преминаването към уринарният тракт след секс.
Много е тежко с тези инфекции. Надявам се чрез едно хубаво, правилно антибиотично лечение, последвано от лечение с пробиотични овули да се закрепи положението и да се радвате на щастлив полов живот!

# 616
Симптомите са ми почти същите както преди да започна лечението. Имам още парене и болка след уриниране, също и дискомфорт в бъбреците. (От двете страни, не е постоянен, но понякога) Все си мислех, че поне след 14 дни антибиотик ще ми мине. Не разбирам какво се случва. То антибиотици не останаха от антибиограмата. Мисля, че последния е Амоксициклин и другите са венозни.
Пия Д-маноза и Биокулт Кандида прибиотик.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 10:25 от Lime_

# 617
След години на антибиотик буквално всеки месец, смених лекаря си. Моят дори не ме поглеждаше и от вратата ми връчваше рецептата и да се оправям. Следващият лекар ми изслуша историята, пусна ми изследвания и после ми изписа курс с Uro vaxom. Пих го по схема няколко месеца (вече не помня точно как, защото беше преди почти 20 години). Оттогава съм имала цистит само 2 пъти. Uro vaxom са лиофилизирани клетъчни стени от E. coli, мисля от наколко щама, които са чести причинители на инфекцията. Действа като създава имунитет.

# 618
Минавам за отчет. 1 година вече съм чиста, след последното лечение от много дълъг курс с антибиотици, назначен от лекаря ми от детските години. След това не съм пила абсолютно нищо. Схемата не помня вече с какви антибиотици точно беше, първият го пих 7-10 дни, после веднага по-слаб за още 10 дни и след това бисептол за 2 месеца. Доктора ми каза, че трябва задължително да се къпя права без да клякам (мисля, че съм го споменавала в темата). Тъй като и съм в инвитро процедура, се надявам, да не се появяват скоро.

Успех на всички с борбата с гадинките
Забравих да добавя, преди това все ме мъчеха с антибиотици по 10 дни и всеки път след спирането им отново се връщаха бактериите. Даже бях и на венозни 7 дни и пак нищо.
Доктора е много възрастен и той ми каза, че такива бактерии се борят само с дълъг курс на антибиотици, за да не рецидивират.

# 619
Направо съм в шок! Пуснах си контролна урина, да видя как са нещата след последното лечение и направо нямам думи.
Не очаквах да има нещо, защото за пръв път от много време се чувствам наистина добре, без никакви оплаквания.
Има не една, а цели 2 бактерии този път!
Направо не знам какво да правя сега.Не искам да пия пак антибиотик, точно и пробиотиците почнаха малко от малко да се натрупват.1 месец пих Амоксиклав, веднага след него Таваник и още 15 дена Бисептол.
Тогава имах Клебсиела, нея я няма сега, но има други...
Ще се гръмна просто.

п.с. това си е клебсиела, сега видях, че още така я наричат...Но микробните числа са по-ниски поне.Не знам какво да правя Sad

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 09:55 от Vervam

# 620
Нищо не прави щом нямаш симптоми, освен повече вода, пробиотици, без захар и пазене на топло. И аз ако пусна сега може пак да ми излезе Псеудомонас-а, но нито вече си гледам урината, нито ще пускам за проверка. Ще пускам само в случай че се налага АБ, заради антибиограмата. Прави нещо за засилване на имунитета. Аз от няколко дена почнах да пия по 1 капка масло от чаено дърво, което има антибактериални свойства. Ма не знам да не дръпна пак някоя бактерия за опашката.

# 621
Ох, и аз така мисля.
Сега се чух и с микробиологията, страшно любезни хора са там, направо се учудвам на уважителното и добро отношение.20 минутна консултация направо ми направиха.
Казаха, че това микробно число е доста малко , а в общата урина даже имам 0(нула) бактерии и да си пусна нова.
То даже отдолу, в изследването, пише:Забележка:да се повтори урината.
Не съм дочела в отчаянието си...Така се надявах да няма нищо.
Последния месец и нещо иначе не съм спирала да пия Д маноза, Уробиотик + билки и яко вода.
Продължавам така.Сега чакам и цикъл, след него ще пусна пак урина и, ако и тогава не е ок, вече ще ходя при Уролога.
С тези антибиотици се въртим в кръг- унищожават средата, става податлива на бактерии и лесно пламва и така до безкрай...

# 622
Вервам, в коя лаборатория си пуснала урината. За първи път виждам да се изписва с по-ниско микробно число. Обикновено, ако е на 5 степен тогава е реално.

# 623
В Бодимед.Много доволна останах, макар и с този неприятен резултат.
Казаха ми , като пусна втори път, да посоча задължително, че давам за втора проверка.Извадиха ми и стари резултати, сравнявали ги били с тях и гледали за какво да търсят и тн.
Иначе в общата доста ми се е вдигнало Ph-то, което е важно.Може и заради него да не могат да се развиват толкова бактериите, не им позволява средата.6.5 ми е като стойност, преди винаги беше 5.5.-6

Сега излезе и окончателната антибиограма:

Ако трябва да ги лекувам и двете, ще закъсам, защото едните са S към едно, а другите към друго.Всички антибиотици, към които и двете са S, са венозни Sad

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 12:18 от Vervam

# 624
Оо Вервам, напълно разбирам как се чувстваш. Аз пуснах вчера докато още съм на антибиотик, но не е излезнал резултата. Забелязала съм, че ако няма нищо излиза до ден. Продължавам с нитрофурантоина като опашка, ако изобщо съм се излекувала. Вече и психически ми влияе, чувствам се безпомощна и тъжна. Пак се въртя в омагьосан кръг.

# 625
Да, ако няма нищо , обикновено излиза до следващия ден.
Сега се забави цели 4 и подозирах, че не е добре положението, но все се надявах.
Психически е най-страшно.
Аз съм отчаяна, изплашена, ядосана, тъжна, цял ден ми се реве .
Другия месец сме на почивка , за Св.Валентин, на 300 км от тук .Направо се ужасявам от мисълта - ами ако получа криза ?!
Преди имах едно леко успокоение, че ще си взема антибиотик с мен и ще задържа положението .
Сега и този вариант отпада.
То да беше само това, някак щях да го мина, но е като черешката на тортата.
Имам отделно Ендометриоза, която ми пречи да забременея, имам неврологично рядко заболяване, което е нелечимо и се боря с него всеки божи ден .Имам и киста на гърдата , всъщност киста и отделно нещо, което не са сигурни, но определят като фиброаденом...
Това са по-сериозни,малките даже няма да ги коментирам , проблеми .
И в такъв момент , като днешния , отчаяние и мъка са слаби думи да опишат нещата.
Не знам какъв е изходът , аз ще пробвам като следваща стъпка , човекът с токовете .Пробвам всичко едно по едно.

Лайм, стискам палци да е чиста урината, знам как я чакаш със свито сърце.

# 626
Благодаря! И аз се надявам, обаче имам чувството, че няма да е… 🙁 Ще продължаваме борбата и това е. Няма начин.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 21:31 от Lime_

# 627
Здравейте,момичета.Някой пил ли е турското лекарство PURINOL...за бактерии в урината,във варненски мамчета-  група от фейсбус прочетох за него,но сега неоткривам поста

# 628
Здравей, позволявам си да пиша щото моята бивша имаше същият проблем близо 16г и не може да се справи дори и в следствие на ината си.
По същество след множество посещения при т.нар. светила мога да кажа, че с антибиотик няма да ти се получи за повече от месец и трайна религия един вид.
Моят съвет е.
1. Избягвай киселинно образуваща храна.
2. Таблетки червена боровинка и ашваганда с много вит.Ц
3. Лимони и мед
4. Достатъчно сън
5. Пробиотици, но не от тези дето ги има в България. Дори и в Амазонка юк има адски много възможности.
6. Пълни медицински изследвания и за двама ви и вземане на мерки до елиминирането на проблемът.
7. И търпение и много кисело мляко

# 629
Здравейте,имам цистит от доста години ,като последните 3 години  не беше се появявял.Вчера имах криза .Зверска болка ,но този път във влагалището я усещах.Чуство на студ ,болки при уриниране.Сутринта пих Монурал и уринал акут.През деня  много вода и п
Чай от мечо грозде.Тази сутрин дъм добре .Имам само лека болка в кръста.Сега се чудя какво да приемам за да се дооправя.Бихте ли ми препоръчали нещо.Добавям че съм алергична към ципофлокдацин а и с течностите трябва да внимавам,че от 5 дни не кърмя и ми се напрягат гърдите

Общи условия

Активация на акаунт