Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 51 992
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Предложи ми е лекаря при когото ходя.Немска е.Strovak.

# 601
  • София
Докато не се елиминира бактерията от влагалището е така. Аб през уста рядко помага. 15 дни Полижинакс глобули и след това 21 дни Лактажин вагинален пробиотик ме оправиха мен.

# 602
Благодаря за съветите момичета много беше полезно!

# 603
  • София
По препоръка на уролог 2 часа преди или след полов акт по 2 таблетки бисептол, еднократно. Помага ми, понякога пия само по 1 таблетка, напоследък дори минавам и без бисептол. Но при мен никога не са се изолирали бактерии, а с цистоскопия се установи стеснение на уретрата.

# 604
Дами, изписаха ми за ешерихия коли седем дни амоксиклав. Днес ми е седми ден, а сякаш още усещам парене. И сякаш от два дни се появи повторно преди това беше изчезнало като стартирах с антибиотика.
Имам хапчета за десет дни но не смея без лекарско мнение да продължа. От друга страна утре е събота.
Може ли да изкажете мнение, моля.
Днес си взех и уробиотик. Той на два часа отстояние от антибиотика се пие нали и е деня, в който пия микомакс да не пия уробиотик.
Заредиха ни се и други семейни неприятности и стресът започва да ескалира.Cry

Последно това ми изписаха , бях точно като теб - имах леко симптоми , но си казах , че ще отшумят .Ами не, 2 дена след като го спрях почна пак криза.Пуснах и урина , пак си имаше бактерия.
Урологът ми изписа друг, по-силен антибиотик.
Аз бих те посъветвала да пуснеш веднага стерилна урина (има лаборатории, които работят и събота и неделя ).
Ако има бактерия, при положение, че пиеш антибиотик, явно не действа и звъни на лекаря да му кажеш.

popovausmivka да споделиш след време,ако всичко е наред.
И други хора са ми казвали за тази ваксина, същата, от Германия .

Лайм, много съжалявам 😕 мине се не мине и някоя от нас е пак в началото .

# 605
Ще дам инфо,момичета. Бях изненадана от цената.Три дози 210лв.

# 606
  • Димитровград
Здравейте на всички. За много години, живи и здрави бъдете. И така, не съм от пишещите редовно, но да споделя последното, което ми се случи. При последното ми посещение при джипито с оплаквания от цистита, ме прати на уролог. Прегледа ме уролога на ехограф, поразпита ме някои неща за няколко годишния ми цистит и лечения и накрая, както си лежах на кушетката до ехографа, ме накара да се съблека изцяло от кръста надолу, за да проверял за някакви полипи или нещо от сорта ( измънка го тихичко, затова не успях да разбера добре ). Легнах отново разсъблечена и ме накара да си разтворя леко краката като за гинекологичен преглед и с пръсти ми разтвори входа на влагалището и леко опипа нещо. Бях легнала и си бях затворила очите, затова не разбрах и дали оглеждаше нещо с очи.. Както и да е, каза,че няма полип, но имало някакво леко стеснение, но продължи да говори, без да изясни предходното и ме пита дали някой досега ми е предлагал цистоскопия. Казах, че не, и той каза, че е крайно време да се замисля над това, защото, ако този цистит имал друга генеза, различна от бактериалната, то следователно лечението щяло да бъде съвсем различно. За целта трябвало да постъпя в клиника в друг град, където работи той да остана 2 денонощия. Попитах няма ли да ми пусне някакви изследвания, а той каза, че ще ми пуснат и то доста, но като постъпя в болницата. Междувременно ми изписа няколко неща и каза да ги почвам веднага. И така едното е Зевесин от 5 мг. което трябвало да ми намали позивите за уриниране, но досега трети ден няма ефект, другите две са Урокомфорт и Уро 3. Казах му, че нямам възможност за постъпване сега в клиника, а той ми даде визитка и каза да му се обадя, когато съм готова. Честно да ви кажа, хич не ми се влиза в момента в болница поради  няколко причини. Едната е, че трябва да пътувам до друг град с влак рано сутринта в този студ, другата е ковид пандемията, а не съм ваксинира все още..Има и други неща, но и тези стигат. Та така, какво мислите за всичко, което описах в тази ситуация. Моля за съвети и мнения. Благодаря предварително! Flowers Bouquet

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 20:17 от bubolina_80

# 607
Много странен преглед.
Аз не бих се доверила на този лекар изобщо.
Като цяло не бих му дала и да ми прави гинекологичен преглед.
Моето мнение е да идеш на гинеколог отделно, нека те прегледа, да пусне микробиология, както и хламидия, уреа и мико плазма , за да изключиш проблем от там.Ако всичко е наред(или след като оправиш нещата там, ако има нещо) иди при някой друг Уролог или Нефролог.

# 608
В интерес на истината за полипи по уретрата може да се направи подобен преглед. Скоро нефролог ми го каза, че те също предизвиквали парене и гинеколог може да види при преглед, дали има. Може би това е била целта.

# 609
На мен също ми е правен такъв преглед при уролог за да се провери наличие на полипи.

# 610
  • Димитровград
Vervam,  благодаря ти за мнението. Такива изследвания за Мико, уреаплазма и хламидия са ми пускани неколкократно,  нямам там проблем.  А за другото, когато ме накара да се съблека, аз не знаех какво точно ще прави и гледа, просто и на мен ми стана странно, защото ми се случва за първи път и затова и споделих с вас.

# 611
Вчера пак ми беше изписан антибиотик (еднократен). Гинеколожката не знае къде е проблема. Докато бях вкъщи на топло 3-4 дни всичко утихна и антибиотика помогна. В първия ден в който бях на работа - бум пак рецидив. Побеснях. Вече не знам какво да правя. Имах болки в крака, гърба и при уриниране. За нея било необяснимо - аз пък си мисля, че пак се простудих или пък просто болничния ми беше прекалено кратък.

# 612
При цистит след секс много добре действа Урикод (има го в аптеките). Едно саше се приема веднага или максимум до 4 часа след контакта. Комбинацията от екстракт от боровинки и солидно количество Д-маноза буквално изхвърля навън попадналите в уринарния тракт бактерии и не допуска да се прикрепят за стените му и да започнат да се колонизират.
Напълно безопасно е, може да се приема дългосрочно.

# 613
Момичета, не знам дали при вас се е случвало нещо такова, дали причината е, че изкарах Ковид миналия месец или нещо друго, но от 2 седмици съм на антибиотик и още имам симптоми. На 6ти януари дадох урина, която излезна с Ешерихия коли. От тогава пих 5 дни Нитрофуранторин, 1 Монурал, продължих с нитрофурантоина по 1 на ден за 2 дни и Цефалексин вече 6 ден, имам за още 2 дни докато завърша курса. Бактерия е сенситив към всичките. Единствено усетих облекчение след като пих Монурал, но пък ми раздразни червата. Въпреки че след 2 дни пак беше същото. Не знам другаде ли да търся проблема или какво да правя. Цефалексина даже ми го дадоха по 3 пъти на ден вместо 2, както обикновено.

# 614
Аз бих заложила, че антибиотика не е достатъчно силен.
Какви са оплакванията , остри ли са ?
Има вариант и да си раздразнена от пиенето на толкова антибиотици, да са нарушили флората и полезните бактерии да са унищожени, от това да идва симптоматиката , ако е лека.
Случвало ми се е след лечение на вагинални гъбички, след това пак бях зле и взимах полезни бактерии.
Пиеш ли в момента уробиотик?(не за червата, а за уринарния тракт - хапчета, глобули и тн )

Общи условия

Активация на акаунт