Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 51 993
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
И на мен първо ми се върна мириса към гадости,но и дълго време влачих извратен вкус и мирис.Цинка ми помогна.
И аз съм от разсеяната група ,вкопчила съм се в стерилната урина,то и още пия пиелосептила,и не забелязвам теча на гной.Ще опитам със спрей да му повлияя .Сега от стрес гъбите и те ескалират.Но това да е.

# 586
Sun sea, благодаря. Надявам се всички да намерим решение.
Вервам, един от сериозните странични ефекти на Нитрофурантоина е фиброзни изменения. Урологът също ми каза ако имам болка или задух да го спирам, затова се притеснявам. Иначе аз го пия 2 таблетки на ден за активна инфекция, а сега ми го изписаха 1т на ден за 3 месеца.
Този път моите симптоми са болка в мехура (спазми) подобна на тази преди цикъл, парене в уретрата, боцкане като с игли, чувството, че мехура ми е пълен, а не е и чувството за студ. Снощи пих Монурала, но след 2 часа се събудих и имах нуждата да уринирам. Дали ще подейства или не трябва да се уринира?

# 587
Дааа, същите симптоми, направо си ги припомних Sad
Лошото е, че се увеличават за час два в пъти и стават меко казано нетърпими.
За монурала , ще подейства.
Първият път, като пих и ми мина от него , пишках след 1 час.Болката и паренето бяха толкова силни, че изобщо не можеше да става дума да заспя.Толкова изтърпях и отидох до тоалетна.
След това ме облекчи и не съм ходила 6-7 часа до тоалетна.Имаше ефект от монурала, защото за доста време нямах проблеми.
Случвало ми се е да го пия и сутрин(тогава се появи криза) и пак ми е помагал.
Хубаво е да е вечер и да се задържи максимално в мехура, но се справя с Ек и без да е спазено това изискване.

# 588
Момичета, изчетох страшно много, но вече съм ужасно отчаяна. От близо 2 години може да се каже, че въобще нямам полов живот. След секс на 2,3 ден веднага се получава цистит, веднага пускам стерилна урина - всеки път или ешерихия или ентерококи или други пикочни бактерии. Приятелят ми се изследва най-подробно, при него всичко е наред, а и аз знам, че не е от него, защото се е получавало и с предни партньори. Вече близо 10 години съм така от тийнейджърка. Ходила съм по страшно много уролози, от година се лекувам при един, но отново всеки месец с бактерия, антибиотик и след това така до следващия път.. пия урогард и всичко, което се прави задължително преди и след секс, но пложението е същото.. Пила съм всякакви хранителни добавки, чайове и т.н..Моля ви тези, които имат същия проблем, моля ви кажете дали и как сте се оправили има ли нещо, което сте открили, че работи..  изключително комплексирана съм, чувствам се непълноценна. Приемам и всякакви мнения за алтернативни специалисти, билкари, хомеопати и т.н..  Благодаря ви!

# 589
Здравейте момичета, пускам нова тема, в която да споделяме всички методи, които са ни помогнали да се справим конкретно с проблема ЦИСТИТ СЛЕД СЕКС. Мисля, че освен практическите съвети ще е полезна и морална подкрепа от жени, които вече са преминали по този път и са успяли да се справят. Сигурна съм, че не съм единствената, върху която това нещо е оставило и огромна психическа травма. Страх от секс, нежелание, комплекси, непълноценна връзка, страх, че няма да мога да имам деца, защото как се правят бебета без секс..

Ето и моята история:

Изчетох страшно много, но вече съм ужасно отчаяна. От близо 2 години може да се каже, че въобще нямам полов живот. След секс на 2,3 ден веднага се получава цистит, веднага пускам стерилна урина - всеки път или ешерихия или ентерококи или други пикочни бактерии. Приятелят ми се изследва най-подробно, при него всичко е наред, а и аз знам, че не е от него, защото се е получавало и с преднишни партньори. Вече близо 10 години съм така от тийнейджърка. Ходила съм по страшно много уролози, от година се лекувам при един, но отново всеки месец с бактерия, антибиотик и след това така до следващия път..  от един месец пиех Урогард правя винаги и всичко, което се прави задължително преди и след секс, но пложението е същото.. Пила съм всякакви хранителни добавки, чайове и т.н..Моля ви тези, които имат същия проблем, моля ви кажете дали и как сте се оправили има ли нещо, което сте открили, че работи..  изключително комплексирана съм, чувствам се непълноценна. Приемам и всякакви мнения за алтернативни специалисти, билкари, хомеопати и т.н..  Благодаря ви!

# 590
  • Terra incognita
Фосфомицин.

# 591
  • София
Благодаря за темата.
Ще ми е интересно,защото аз и дъщеря ми сме със същите проблеми.

# 592
  • Terra incognita
При мен циститът изчезна след като забремнях и родих първото си дете (6+години), секцио. От тогава не съм имала никакви проблеми. Не зная на какво се дължи. Преди това третирах с Фосфомицин по 2 дни и инфекциите доста се бяха разредили.

# 593
Iliana Milqnkova много позната ми е твоята история.
Преди точно 1 година получих първия си сериозен цистит(до преди това съм имала, но буквално с 3-4 билкови хапчета се оправях, случваше се рядко).Този цистит беше много различен, много агресивен, за 2 часа се превивах от болка и парене, имах ужасно много кръв в урината, направо падаше на парцали.
От тогава се почна и моя ад, също като при теб, с тази разлика, че циститът идваше около седмица до 10 дена след секс, а не 2-3.
Беше Ешерихия и 1 път Ентерококи.
След 7 сменени антибиотика и над 1 месец въздържание от секс, бях за около 5 месеца чиста и без проблеми.
Тогава ме спаси схема с дълъг курс на лечение- 14 дена силен антибиотик + още месец по-слабо дозиран(Фуролин).
Слагах и вагинални глобули-Видермина, оранжевата опаковка.
Всичко беше супер, мислех си, че съм се отървала....до декември миналата година, когато пак пламнах.Положението беше толкова тежко, че ходих до спешното в 2 посред нощ.
Пак антибиотик...оказа се този път Клебсиела бактерията.
След антибиотика отново имаше от нея в урината и почнах друг, по-силен антибиотик.
На моя глава вземах и още 3 седмици по 1 бисептол вечер, като опашка.
Спрях лечението на 31-ви декември, за момента съм добре, но изобщо, ама изобщо не съм тръгнала да се радвам.
Хубавото е, че този, последния цистит, не беше от полов акт.Сигурна съм, защото не бях правила никакъв секс 2 седмици и повече.
Това, което съм взела като полезна информация от лекарите, при които съм ходила, е , че се влиза в един омагьосан кръг.Първоначално бактерията не е така агресивна, но със секса се разнася, мехура се раздразва и възпалява страшно много.За да се възстанови му трябва дълъг курс антибиотик+ добри уро и вагинални пробиотици и най-вече въздържание (2-3 месеца, колкото е нужно).
Искрено ти съчувствам, защото знам какво е, била съм , а и може би още съм, в твоето положение.Преди с приятеля ми правехме по 2 пъти на ден секс...Сега го е страх да ме пожелае дори 2 пъти в месеца.Казва ми- да, да ходим пак до спешното и да се тъпчеш с антибиотици, по-добре не Sad
Та, това са моите съвети- искай си дълъг курс с антибиотик(поне 10 дена)+ последваща опашка задължително. Не спирай да пиеш пробиотици всеки ден, нека се натрупват.
Аз взимам непрекъснато и Д маноза, чиста.
В момента провеждам и 3 месечен курс с вагинални глобули, това по препоръка на гинеколога ми, според който от всичките тези антибиотици са измрели полезните бактерии и за това толкова често пак се появява цистит и трябва да ги възстановим.Ако имаш интерес, ще споделя какво си слагам.
Успех и горе главата, не си сама в тази борба! Simple Smile

# 594
  • София
След 5 години ходене по мъките - еднократно монурал ме изчисти. Моята бактерия беше proteus mirabilis. Що антибиотици и хранителни добавки бях изпила за тоова време...
Иска си и пазене - бодита, краката на топло, много течности. След секс - веднага до wc да пишкаш, за да не тръгне някоя бактерия навътре.

# 595
Здравейте! Гинеколожката ми изписа страшно силен антибиотик за цистит. След всяко негово приемане спя по няколко часа.
Утре ми е последния ден. Често имам циститни оплаквания, но този път беше с много кръв в урината и за това може би антибиотика е толкова силен. Препоръки как да намаля действието на хапчетата?

# 596
И аз пак съм тук момичета. Disappointed Пих Монурала и продължих с Нитрофурантоина. Два дни нямах симптоми тъкмо реших, че съм се оправила, но от снощи е пак същото. Боли ме, боцка, ужас. Много съм изнервена. Явно този нитрофурантоин не действа,  а един Монурал не е достатъчен. Ще звъня пак да ми дадат още или да го сменят.

# 597
Дами, изписаха ми за ешерихия коли седем дни амоксиклав. Днес ми е седми ден, а сякаш още усещам парене. И сякаш от два дни се появи повторно преди това беше изчезнало като стартирах с антибиотика.
Имам хапчета за десет дни но не смея без лекарско мнение да продължа. От друга страна утре е събота.
Може ли да изкажете мнение, моля.
Днес си взех и уробиотик. Той на два часа отстояние от антибиотика се пие нали и е деня, в който пия микомакс да не пия уробиотик.
Заредиха ни се и други семейни неприятности и стресът започва да ескалира.Cry

# 598
Момичета,утре си вземам ваксината и ще се боцкам. Взех си я от Германия.

# 599
popovauamivka каква ваксина си взела?

Общи условия

Активация на акаунт