Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 50 175
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Включвам се да споделя ,че с един монурал слава богу се оправих. Оправи ми се и разтройството,но всеки ден съм с ужасно главоболие .Имам още един ден да пия цистостоп sr ,3x2 и подозирам него.
Не искам да те плаша, но при мен така хронифицира цистита, защото и аз реших да се лекувам с по един монурал. Първия път удържах няколко месеца, следващия по-кратко и така...по-добре ударно лечение в началото отколкото да се опитваме да минем метър откъм лекарства , а след това да си патиме от хронична инфекция. И лекари редписват понякога монурал еднократно при съвсем ранна и остра фаза, но мисля, че е по-добре продължително лечение още от самото начало. Да е сигурно, че всичко е изчистено и няма да има рецидив.

# 661
Той ми  хроничен цистита.Този път от монурала получих доста силно разтройство,затова реших че след като съм се оправила  ,да си спестя още едно разтройство .Мисля утре да пусна стерилна и нормална урина  и ако има бактерии ще взема пак Монурал

# 662
Момичета, днес си взех резултатите. Пуснах две урини миналата седмица. Първа сутрешна-нормална, втора от след обед- бактерия, която за първи път чувам. Доколкото прочетох в интернет се среща в болници. Джипито ми каза да повторя урината след няколко дни. Лошото е, че пише само един антибиотик- Gentamicin, нищо друго. Ще пусна пак след няколко дни. Мислите ли, че може да е замърсена проба?

# 663
Лайм,коя е бактерията?

# 664
И коя е лаборторията? На мен в Кандиларов ми бяха изкарали някаква болнична, но тогава бях пуснала едновременно на 3 места, та...стана ясно че е грешка. Акинетобактер беше моята.

# 665
Момичета, днес си взех резултатите. Пуснах две урини миналата седмица. Първа сутрешна-нормална, втора от след обед- бактерия, която за първи път чувам. Доколкото прочетох в интернет се среща в болници. Джипито ми каза да повторя урината след няколко дни. Лошото е, че пише само един антибиотик- Gentamicin, нищо друго. Ще пусна пак след няколко дни. Мислите ли, че може да е замърсена проба?
Как така втората урина е следобед, нали стерилна се пуска само сутринта като първа урина. Може ли и следобед.

# 666
Може. По всяко време може да се пусне стерилна урина и когато си има бактерия дали е първа или поредна урина пак си я има.
Замърсяване на пробата може да има, а може да има и размяна на резултати с някой друг.

# 667
Аз съм в Англия. Тук се носи при джипито. И двете ги изследвах там. Бактерията е : Pseudomonas aeruginosa. И аз си мисля, че може да се е замърсила, защото няма логика да я няма в сутришната, а да има в следобедната ( и двете са в един и същи ден изследвани) , но така или иначе ще пусна още една.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 19:35 от Lime_

# 668
A и това е "моята" бактерия. Не съм била в болница но вече няколко пъти ми я откриват.

# 669
И аз съм я имала ,без да е свързано с болница.

# 670
Как я излекувахте? Странно, че на моето пише само Гентамицин, никакъв друг антибиотик.

# 671
Лайм, не се шашкай, има си я тази бактерия при хроничните цистити, не е нещо нечувано.Понеже и аз пак съм в чуденка, последните дни изчетох доста статии по въпроса и топ 3 на бактериите при цистит са :Ешерихия, Клебсиела и Псеудомонас.Понякога се намесват и Ентерококите от влагалището.
Това е нашият бермудски триъгълник...
Пишеше, че при хронични цистити почти винаги по едно или друго време се изолират и 3-те.
За лечение- антибиотик, ако има симптоматика.
Но според мен повтори задължително преди това изследването, като посочи в забележка към лабораторията, че е повторна урина, за съмнение в преден резултат.
Така ми казаха да направя в наша лаборатория, защото тогава не я минават на конвейр, а гледат предни резултати и за какво да търсят.
И аз се чудя като цяло, ако се обострят двете ми бактерии, какво биха ми изписали, защото едновременно и двете са чувствителни само към венозни и , да, Гентамицина е един от тях.

# 672
При мен и стафилококус ауреус даваше чувствителност на гентамицин и амикацин.Гентамицина обикновено ми го комбинираха с нещо през устата,но и след гентамицина и амикацина съм била с дълги опашки.

# 673
Досега не съм лекувала Псеудомонаса защото не ми е давал симптоми. 3 пъти са ми го изолирали като единия беше в сигнификснтно количество над 10 на  5. Но нямах особени симптоми и после имах няколко пъти стерилни урини. От тогава нито гледам урини, нито пускам в лаб и се моля просто да нямам симптоми.

# 674
Задължително ще пусна още една преди евентуално лечение, защото вече 25 дни съм на антибиотик и продължавам с Нитрофурантоина още 2 месеца. Не знам защо ми казаха след седмица да пусна. В момента приемам антибиотик и не искам да го спирам и започвам отново. Ще се консултирам пак с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт