Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 50 102
  • 755
  •   2
Отговори
# 675
Ако пуснеш на фона на нитрофурантоина ,поне ще разбереш дали работи и дали су струва пиенето му.

# 676
  • Димитровград
Здравейте момичета. Аз последно писах наскоро, че бях на уролог и той ми предложи директно цистоскопия, дори не ми пусна изследвания. Аз обаче нямаше как да постъпя веднага в болница и тези дни оплакванията ми се засилиха, та затова пуснах стерилна урина и стандартно за пореден път имам Е.коли чувствителна на всичко на което е тествана. Сега ще ида при уролога с изследването в четвъртък и ще го накарам да ми изпише лечение. То всъщност не е ли противопоказно да се прави цистоскопия, когато човек е с активна инфекция?? И другия ми въпрос е, какво да си взема като "опашка" след това, което ще изпише като АБ, понеже никой доктор досега не ми е изписвал такава? Само веднъж бях на продължение с Бисептол, който изобщо не ми помогна. Моля за съвети. Благодаря!

# 677
Да, противопоказано е. Не се съгласявай на цистоскопия. Тя се прави при неизяснени случаи, когато не е ясно откъде са симптомите. При доказана бактериална инфекция от какъв зор ще правят? Дълга терапия с АБ +опашка според антибиограмата.

# 678
  • гр. Пловдив
Здравейте момичета. Аз последно писах наскоро, че бях на уролог и той ми предложи директно цистоскопия, дори не ми пусна изследвания. Аз обаче нямаше как да постъпя веднага в болница и тези дни оплакванията ми се засилиха, та затова пуснах стерилна урина и стандартно за пореден път имам Е.коли чувствителна на всичко на което е тествана. Сега ще ида при уролога с изследването в четвъртък и ще го накарам да ми изпише лечение. То всъщност не е ли противопоказно да се прави цистоскопия, когато човек е с активна инфекция?? И другия ми въпрос е, какво да си взема като "опашка" след това, което ще изпише като АБ, понеже никой доктор досега не ми е изписвал такава? Само веднъж бях на продължение с Бисептол, който изобщо не ми помогна. Моля за съвети. Благодаря!
Здравей, аз мисля, че UrinalAkut
 ще помогне. Не съм нито лекар, нито специалист, но преди около година имах цистит и сама си приложих лечение(което не е добре, трябва да се отиде на доктор, естествено). Пих две седмици Urinal Akut и се излекувах.

# 679
  • софия-napoli
И аз съм доволна много от уринал акут.Декември пих антибиотик заради инфекция и след него няколко седмици бях добре и пак почна да се обажда.Взех си уринал пих го десетина дни и отшумя без антибиотици тоя път.

# 680
Уринал помага, ако си с лек нерецедивиращ цистит...
Аз съм с хроничен и Уринал ми е като бистра водица, ефект 0.
Преди страдах от леки цистити, рядко и слаби и ми помагаше даже Цистон-3 таблетки и забравях, но за тежък цистит не действат тези билки Simple Smile

# 681
[Зставейте ,днес пуснах урина ,но изледванията не са ок.
Нямам никакви оплаквания обаче.Чакам утре и стерилната урина.Какво мислите вие ?
Какво да взема да пия .Днес свърших уринал акут.

# 682
15-16 бактерии мисля не са проблем, нищо не правиш

# 683
Това обикновена урина, ли е? Там изписват  ли бактерии, ако ги има.

# 684
Здравейте!
Изглежда и моят цистит е станал хроничен, защото ми се случва по 1, 2 пъти в годината. Тази година вече за 3 път.
Преди няколко месеца лекувах бактерия и гъбички с Ципрофлоксацин, изпих 5,6 АБ през последната 1 година, заради корона, 2 пъти я карах.
Последно през Декември пак бях с Цистит(след секс), при мен вече не ми помага нищо освен Ципрофлоксацин и по антибиограма все това ми изписват.
Обаче съм в омагьосан кръг-Аб постоянно и оттам пък лекувам и гъбички. Дори и с пробиотик.
Няколко дни след АБ се появава и бяло течение. И това е всеки път.
От няколко дни съм пак с цистит.
Не съм ходила на изследвания, защото бяхме в карантина. Пих пореден АБ заради Омикрона.
Лекувам с Цистион Рапид, 2 ри ден, подобри се доста.
Преди пиех Неоринал, изписан ми от личната.
Постоянно съм съм гъбични инфекции, пих хапчета, вземах глобули. Но няма ефект.
Тези дни ще ида да пусна стерилна и обикновена урина и ще си запиша час при нефролог.  Какво друго мога да направя?
От малка съм си с тези проблеми, но много години не се бяха обаждали.
И нещо друго забелязах-получава ми се цистита винаги и само след секс без презерватив, всеки път е така.
Няколко дни след това съм цъфнала.
Не знам какво да пия вече, не искам да се тровя с АБ.
Преди ми действаха леките билкови като Неоринал, сега без АБ не ми минава и се мъча със седмици. Взема лисамо 1 ципрофлоксацин и на другия ден забравям.
Дайте някакви идеи къде да ходя, какво да правя, превантивно някакви добавки.
Четох, че Д маноза е много препоръчителна.
Като малка имах бъбречни кризи над 2 години, изпила съм каквото се сетите-мечо грозде, коса от царевица, вода, топла бира, чай от магданоз.
После всичко се оправи. Но от някъде 5 години задължителжително 1, 2 пъти годишно имам цистит.
Сега варя и мечо грозде, доста ми помага.

# 685
Отдавна не съм се разписвала в темата, но съм със цистит. Болки в десния бъбрек, често уриниране, миризма и бели петна в урината. На стерилната урина излезе Ешерихия коли чувствителна към супер малко антибиотици - Амикацин, Гентамицин, Монурал, Нитроксолин, Суфлометазол. Пълен ужас... ☹️Имам час при др Гайдаров за четвъртък а до тогава... ☹️ Няма отърване от тая гад... 😐

# 686
До тогава Монурал, както всички правим.

# 687
Здравейте майка ми има цистит и искам да си пуснаме стерилна урина но момента ползва уронил акут,трябва ли да се спре с уронила за да не излезна фалшив резултат?Благодаря ви

# 688
Не, само антибиотик или уроантисеприк може да компрометира резултата. Тези на билкова основа не. Де да можеха, нямаше да пием АБ.

# 689
Не, само антибиотик или уроантисеприк може да компрометира резултата. Тези на билкова основа не. Де да можеха, нямаше да пием АБ.
Pandorina може ли да ми кажеш процудура за стерилна урина колко мл трябва да занеса лабораторията,сутрешна първа урина ли трябва.Първи пън ще я дадем стерилна урина.

Общи условия

Активация на акаунт