Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 50 093
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Най-важното е да е в стерилно контейнерче, от аптеката се купува и да е взета възможно най-стерилно, т.е. след толет, то без да се избърсва, или ако има нещо стерилно може с него да се попие. Да не се докосва с ръце мястото или капака на контейнерчето отвътре. Трябва да е средна струя. Пиква се малко навън , подлага се контейнерчето. Лично аз го правя клекнала, подготвила съм отвореното контейнерче с капака обърнат с вътрешната страна на горе, клякам, пиквам малко навън, падлагам контейнера, затварям и се доизпикавам в тоал.чиния. Количеството не е от значение защото на тях има трябват буквално капки. От опита ми досега не е имало значение дали е първа урина, но за всеки сл. е по-добре да се спази това изискване.  Ако няма да може да се занесе до половин един час, може в хладилник.Но когато си има бактерия се хваща без значение коя поред урина е събрана.

# 691
Най-важното е да е в стерилно контейнерче, от аптеката се купува и да е взета възможно най-стерилно, т.е. след толет, то без да се избърсва, или ако има нещо стерилно може с него да се попие. Да не се докосва с ръце мястото или капака на контейнерчето отвътре. Трябва да е средна струя. Пиква се малко навън , подлага се контейнерчето. Лично аз го правя клекнала, подготвила съм отвореното контейнерче с капака обърнат с вътрешната страна на горе, клякам, пиквам малко навън, падлагам контейнера, затварям и се доизпикавам в тоал.чиния. Количеството не е от значение защото на тях има трябват буквално капки. От опита ми досега не е имало значение дали е първа урина, но за всеки сл. е по-добре да се спази това изискване.  Ако няма да може да се занесе до половин един час, може в хладилник.Но когато си има бактерия се хваща без значение коя поред урина е събрана.
Pandorina благодаря че ми отговори мястото трябва ли да се изчисти с сапун или мокра кърпичка преди пишкането на контейнерчето?Аз щея занеса на лаборатория но те изпращат в софия така ми казаха от лабораторията,аз да занеса веднага там пак ще си седи докато дойде колата това проблем лие?

# 692
Не, никакъв сапун или мокра кърпичка, само с вода и евентуално подсушаване/попиване със стерилно, аз съм използвала стерилна марля. Мисля, че в момента в който се занесе в лаб. те добавят хранителна среда. Не съм сигурна за това, но правят нещо така, че няма проблем времето до пристигането и в лабораторията където ще се тества.

# 693
Не, никакъв сапун или мокра кърпичка, само с вода и евентуално подсушаване/попиване със стерилно, аз съм използвала стерилна марля. Мисля, че в момента в който се занесе в лаб. те добавят хранителна среда. Не съм сигурна за това, но правят нещо така, че няма проблем времето до пристигането и в лабораторията където ще се тества.
Благодаря ти от сърце

# 694
Круела, съжалявам.
Явно си е омагьосан кръг...
Дано Гайдаров да помогне, стискам палци!

Пандорина, как си ти?

Аз съм добре за момента, не спирам да пия капки и пробиотици.
Пуснах пак урина, за повторен преглед в лабораторията и този път излезе чиста, не знам как става така.Няма и да го мисля Simple Smile

# 695

Момичета  излезе и моята стерилна урина.Въпреки че вече нямам никакви оплаквания си имам ешерихия коли. Пише микробно число > 10*5 .Довечера ще взема 1 монурал.Да пия ли втори слрд няколко дни или първо да повторя стерилната урина

# 696
Vervam, благодаря добре съм уж. Миналия понеделник дадох стерилна, че нещо имах странно усещане, чиста излезе. Сега в събота много малоумно подходих откъм обличане и обуване, из едни снегове и ледове бях със супер тънки подметки и доста ми изстинаха краката. Голяма паника ме обзе, че ще ме удари цистита, та топлих с бутилки гореща вода, пих чайове, аспирини, вит.С...засега уж съм добре. Между другото от известно време пия масло от чаено дърво по един два пъти на ден по 1 капка в лъжичка с мед. Вечер взимам едно прахче уробиотик. Реших, че е по-изгодно от цистостопа защото има и Д-маноза и пробиотик в едно.
Радвам се, че си добре.

# 697
Здравейте, днес нефролог ми предписа ваксина протиф ешерихия коли... Някой да е чувал за такава - не знах, че съществува и до колко е ефективна....?

# 698
Здравейте, днес нефролог ми предписа ваксина протиф ешерихия коли... Някой да е чувал за такава - не знах, че съществува и до колко е ефективна....?
Уростим? Уроваксом?

# 699
Уроваксом

# 700
villygdr абсолютно никакви оплаквания ли нямаш?
Ако да, повтори я според мен(стерилната урина).Недей да го пиеш монурала ей така, да не се окаже като при мен.Ешерихията е чувствителна, но като ми се появи другата бактерия , се оказа резистентна.И , ако трябва да ги лекувам и двете, ще съм малко шах и мат.
Виж поне още една урина, като посочиш в забележка, че има съмнения за първата, да и обърнат малко повече внимание.

Garden of Eden това е ваксина през устата, на мен не помогна.Докато я пиех нямах оплаквания, но след това избухнаха в пълна сила , че и даже втора бактерия се появи.
При теб може да има повече ефект, просто да знаеш, че не е нещо чудотворно, което да вземеш и хоп, минава ти.

pandorina кой е уробиотика?
Аз продължавам ударно с чиста Д маноза и с Урогард, по 2 на ден, въпреки, че ми казаха, че след първия месец може и по 1.
Д манозата нали мога да я пия месеци, години?

# 701
Уробиотик се казва. На прахчета.

# 702
Пия Цистостоп рапид от около 5,6 дни и съм доста по-добре. Но искам да пусна стериална урина самоинициативно за всеки случай и после ще ида оти ЛЛ да ме насочи към специалист.
Какво трябва да кажа в лабораторията-стерилна урина+антибиограма или микробиология и антибиограма?
Как се водят точно?

# 703
villygdr абсолютно никакви оплаквания ли нямаш?
Ако да, повтори я според мен(стерилната урина).Недей да го пиеш монурала ей така, да не се окаже като при мен.Ешерихията е чувствителна, но като ми се появи другата бактерия , се оказа резистентна.И , ако трябва да ги лекувам и двете, ще съм малко шах и мат.
Виж поне още една урина, като посочиш в забележка, че има съмнения за първата, да и обърнат малко повече внимание.

Garden of Eden това е ваксина през устата, на мен не помогна.Докато я пиех нямах оплаквания, но след това избухнаха в пълна сила , че и даже втора бактерия се появи.
При теб може да има повече ефект, просто да знаеш, че не е нещо чудотворно, което да вземеш и хоп, минава ти.

pandorina кой е уробиотика?
Аз продължавам ударно с чиста Д маноза и с Урогард, по 2 на ден, въпреки, че ми казаха, че след първия месец може и по 1.
Д манозата нали мога да я пия месеци, години?
Абсолютно никакви оплаквания нямам .Пия си Цистостоп рапид и това е .Освен да съм я изчистила вече. Не взех монурала снощи тъй като ми дойде цикъла и реших да изчакам да ми свърши ,че и той ми е проблемен

# 704
Пия Цистостоп рапид от около 5,6 дни и съм доста по-добре. Но искам да пусна стериална урина самоинициативно за всеки случай и после ще ида оти ЛЛ да ме насочи към специалист.
Какво трябва да кажа в лабораторията-стерилна урина+антибиограма или микробиология и антибиограма?
Как се водят точно?

Казваш само"стерилна урина"
Даваш контейнерчето, плащаш към 15 лв и така.
Трябва да си се измила добре преди урината, САМО с вода, да е средна "порция" урина, не първата струя и да гледаш да не опипваш много много контейнерчето, особено по капачката и вътре.

Общи условия

Активация на акаунт