Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 50 086
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Пия Цистостоп рапид от около 5,6 дни и съм доста по-добре. Но искам да пусна стериална урина самоинициативно за всеки случай и после ще ида оти ЛЛ да ме насочи към специалист.
Какво трябва да кажа в лабораторията-стерилна урина+антибиограма или микробиология и антибиограма?
Как се водят точно?

Казваш само"стерилна урина"
Даваш контейнерчето, плащаш към 15 лв и така.
Трябва да си се измила добре преди урината, САМО с вода, да е средна "порция" урина, не първата струя и да гледаш да не опипваш много много контейнерчето, особено по капачката и вътре.
Зная процедурата  насън, като малка имах период, в който заради песъчинки и пести цистити само това си правех.
Запомнила съм го, а беше отдавна.
Благодаря ти.

# 706
Пия Цистостоп рапид от около 5,6 дни и съм доста по-добре. Но искам да пусна стериална урина самоинициативно за всеки случай и после ще ида оти ЛЛ да ме насочи към специалист.
Какво трябва да кажа в лабораторията-стерилна урина+антибиограма или микробиология и антибиограма?
Как се водят точно?

Казваш само"стерилна урина"
Даваш контейнерчето, плащаш към 15 лв и така.
Трябва да си се измила добре преди урината, САМО с вода, да е средна "порция" урина, не първата струя и да гледаш да не опипваш много много контейнерчето, особено по капачката и вътре.
Вервам, защо само с вода. Аз винаги с интимен гел.И подсушавам леко с чиста кърпа преди пишкане. Грешка, ли е?

# 707
Неее, не е грешка.Просто натуралното си е най-добре Simple Smile
Не вярвам да даде неверен резултат.
Като се сетя едно време, при профилактичните при личната как пишкахме в чаша от безалкохолно, купени на стекове от метро, пипана от кой знае колко хора.В мърлява тоалетна, без възможност да се подмиеш адекватно на място...И бактерии не е имало.

# 708
И аз знам, че трябва да е само с вода и винаги така го правя.

# 709
  • София
Здравейте, за преглед при уролог (Гайдаров) през корема ли е прегледа или отдолу? Питам да знам как да го съчетая с месечните неразположения, не съм спешна, но усещам на къде вървя... И се чудя дали има значение - МЦ Св. Пантелеймон ми е по-удобно, но се чудя дали апаратурата не е по-добра в София Мед.

# 710
Здравейте, за преглед при уролог (Гайдаров) през корема ли е прегледа или отдолу? Питам да знам как да го съчетая с месечните неразположения, не съм спешна, но усещам на къде вървя... И се чудя дали има значение - МЦ Св. Пантелеймон ми е по-удобно, но се чудя дали апаратурата не е по-добра в София Мед.
Аз съм ходила в Св. Панталеймон, прегледа ми беше с ехограф на мехура. Не е гледал отдолу!

# 711
  • София
jennifer, мерси Simple Smile
Моето АГ ми обърна внимание за раздразнената лигавица, като каза, че най-добре се виждало от там.
Тогава още нямах дискомфорт, а сега се появи и той.

# 712
  • Димитровград

Момичета  излезе и моята стерилна урина.Въпреки че вече нямам никакви оплаквания си имам ешерихия коли. Пише микробно число > 10*5 .Довечера ще взема 1 монурал.Да пия ли втори слрд няколко дни или първо да повторя стерилната урина

Здравейте, с пореден епизод съм на инфекция и изолирана Е.коли 10 на 5 степен като при Вас. Уролога ми е предписал следното лечение Монурал 2 прахчета. Второто на 3-ия ден, след което Вивекс за 10 дни. Така, че смятам за уместно да изпиете поне още един Монурал...

# 713
  • В страната на бурите
Радвам се, че открих темата и моля за съвет. С Ешерихия Коли съм отново (уж заради изкарания преди месец Ковид, който мина при мен за 3 дни) и вече съм официално отчаяна... Миналата година 3 пъти я имах тази бактерия, пих антибиотици, уж минава и след 2-3 месеца пак - тичане до тоалетната, парене, мирис... Сега пия от 3 дни ужасния Левофлоксацин + пробиотик (пила съм го същия миналата година уж без негативи) и се чудя:
-Дали да говоря с нефролога да го смени, че четох страхотии за него и да продължа с друг примерно този с прахчетата Монурал (има варианти според антибиограмта)?
-Дали да пробвам тази "ваксина" Уростим после, както ми препоръчва нефролога?
-Дали от бактерията може да имам подути 2 възелчета на врата - отзад на жила почти на тила? От няколко дни ги усещам, не знам лимфни ли са, какви са, но се тревожа.
-И дали да посетя и гинеколог - може ли бактерията да излезе и при микробиология?
Извинявам се за многото въпроси, но вече се чудя какво става с организма ми.

# 714
Междудругото и аз преди месец изкарах Омикрона и вече си мисля, че имат връзка нещата, защото аз изпих 6 или 7 АБ през последната 1 година, 4,5 от които за Ковида. Моят имунитет е слаб и попринцип, аз съм и с колит и с гастрит и непрекъснато гъбички,без значение дали приемам пробиотик или не.
Днес ще давам урина-стрилна и обикновена, кръв, плюс микробиология.
Урината ми е по-жълта от обикновено, с малки бели прашики вътре, леко мътна е, но не много.
Не е много жълта, като знам какви съм имала.
След час отивам да я дам.
Вие колко време и с каква доза вземате Д Манозата превантовно после?
Аз мисля да си самоизпиша и един вагинален пробиотик, последно пих Лактобор и отделно да приемам продължително време пробиотик и нещо за имунитета.
Също да ви питам чаят от мечото грозде колко време и в каква доза се пие, защото чета че не бива да се прекалява, а някъде пишеше да не сд пие повече от една седмица.
Аз пия по 3 чаши на ден.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 07:48 от Caroline_Bingley

# 715
Wonder woman
Такаааа, едно по едно Grinning
-Дали да говоря с нефролога да го смени, че четох страхотии за него и да продължа с друг примерно този с прахчетата Монурал (има варианти според антибиограмта)?
  Монурал е доста лек, а за всички други антибиотици пишат ужасии.Не ги чети изобщо тези листовки, всички са копи пейст общо взето.Не се препоръчва смяна, защото като си го пила малко дни, не се е натрупал в организма, не е убил изцяло бактерията и вероятността да развие резистентност към него е огромна.А може този антибиотик да се окаже спасението ти.Така че според мен си довърши курса.Надявам се да е подходящ, защото повечето нефролози неглижират циститите ни, приемат ги за"тривиални" и изписват стандартните 5-7 дена антибиотик, което е крайно недостатъчно.Трябва да се приема МИНИМУМ 10 дена.
-Дали да пробвам тази "ваксина" Уростим после, както ми препоръчва нефролога?
  Пробвай я, не вреди, то са умъртвени бактерии.Но задължително след като си пуснеш стерилна урина и видиш, че е чиста
-Дали от бактерията може да имам подути 2 възелчета на врата - отзад на жила почти на тила? От няколко дни ги усещам, не знам лимфни ли са, какви са, но се тревожа.
  Абсолютно, да, почти съм сигурна, че е от това.Като се замисля, и на мен се случи при една от кризите.
-И дали да посетя и гинеколог - може ли бактерията да излезе и при микробиология?
   Учудвам се, че до сега не са те пратили. С това се почва, често бактерията се пренася от там.А може да има и друга във влагалището, която допълнително да оказва влияние и да трябва да се лекува.

Това са моите съвети, на база година и нещо ходене по мъките, лекари и изпити над 10 антибиотика Sad

Caroline_Bingley
Всичко това се получава, защото страшно си разбутваме организма с тези антибиотици.
Убиват полезните бактерии и тялото ни става потенциална жертва на всяка бактерия.А за да се възстанови баланса са нужни месеци, година, две, без лекарства, само с пробиотици.
На мен като вагинален пробиотик страшно добре ми действа Гинофилус, сега ще правя втори курс Simple Smile

# 716
  • В страната на бурите
Vervam наистина много благодаря за съветите, мисля да ги послушам. На мен антибиотикът ми е изписан за 10 дни, ще видим после. Успокоих се и за тези подутини -ще наблюдавам какво се случва с тях. Просто след 12 месеца, в които уж чистя бактерията и тя пак се появява за 4-ти път, се чудя вече какво не правя правилно.

# 717
Здравейте това е резултата на майка ми от стерилна урина то и незнам да ли резултат или не пръв път пуснахме показва че няма бактерии така ли?Майка ми преди 3 години мина курс от лъчетерапия на малкия таз заради рак на матката,сега изпитва парене когато се пишка болки към пик.мехур това радиационен цистит лие?За това ли няма бактерии в изследването или ние грешно вземахме урината?Някой може ли да ми препоръчи добър уролог в Пловдив?

# 718
Wonder woman, това, което всички правим неправилно е, че пием антибиотици.
Но...нямаме избор.
Влиза се в един порочен кръг- бактерия- антибиотик, който я унищожава, но убива и полезните бактерии- пак бактерия, защото, нали...полезните са твърде малко и ешерихията надделява- пак антибиотик - още повече се разрушава и малкото наново изградена среда и така до безкрай ...
Изходът е да се задържи достатъчно време(над година) без кризи и без антибиотици.Но това няма как да стане, ако се получават тежки инфекции....
Всички в тази група сме в това положение, за жалост.

Cengiz Emin 636883  значи, че няма открити бактерии, но нищо друго не мога да кажа.
Тук повечето се борим с бактерии.
Единственото, което се сещам е, че може би е добре заедно със стерилната урина да се пуска и обикновена, да се видят общите показатели Simple Smile

# 719
Аз също предлагам да пуснете и обикновена и след това най-малко колсултация с личен лекар. Аз съм от тези, които имат постоянно някакви симптоми, но стерилната урина винаги излиза чиста.

Общи условия

Активация на акаунт