Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 51 746
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • гр. Пловдив
Здравейте, момичета. Аз пак съм тук. Последната урина, която пуснах началото на февруари беше стерилна. Уж ми отшумяха симптомите, но от няколко дни пак се върна паренето, като този път е доста силно. По 10 - 15мин след уриниране ме боли. Не съм спирала да пия антибиотици от 6 януари. В момента пия Нитрофурантоин 1 таблетка на ден. Не знам какво да правя вече. Защо продължавам да имам симптоми?
Според мен АБ само влошава нещата като не се приема със силен пробиотик. Излекува бактерия, смалява имунитета, айде после още една бактерия. Трябва да пиеш имуностимуланти и пробиотик, особено ако пиеш и АБ. Засега, ако искаш можеш да приемаш УриналАкут. Уро-3 също помага за цистита. Уро-3 е по-лекия вариант на уринала. Все пак не съм доктор, но ти предлагам.

# 736
По принцип, да си възстановиш средата с неща ОТВЪН е супер супер трудно.Както и да вдигнеш сринат имунитет с хапчета, билки и тн.
Вече над половин година не съм спирала да пия сутрин и вечер уробиотици + витамини + имуностимулатори + вагинални глобули за флората и там + разни тинктури.
Със ставането изпивам една шепа неща...
Но положението пак не е цветно.
Имам позната, която работи в голяма компания за пробиотици, технолог.Тя самата ми каза, че масовката, която пием се разгражда в стомаха или най-добрия случай червата, но това значи, че до мехура достига около 1% от полезните бактерии...
С години трябва да се приемат тези неща(разбира се , по схема и предписание) и пак няма такъв ефект, като това, което организмът може сам да направи.
Важното е да се пият по възможност никакви или поне много рядко антибиотици, да се взимат алтернативни варианти, природни лечения и тн.
Но при мен да речем няма как да стане това, когато почне криза, защото е наистина тежка(с кръв , болки и тн).
УриналАкут ми е като чешмяна водица, изобщо никакво действие няма Sad
Та, пътят е дълъг и труден, но вярвам, че изход има Simple Smile

# 737
Вервам, колко  д маноза приемаш за деня?

# 738
Вервам, колко  д маноза приемаш за деня?

1400(2 таблетки по 700).
И Урогард по 2, въпреки, че пише по 1 след първия месец.
И Геритамин
И Гинофилус глобули слагам
И Биозин за имунитета
И Прополис
И витамин Ц от време на време
И Жен шен с Пчелно млечице
И лимони

Сигурно пропускам нещо...казвам ви, сутрин и вечер си имам цял ритуал. Grinning
Пък едни се пият преди ядене, други след, глобулите се топят във вода...

# 739
Аз започнах от събота тези https://www.maxlife.bg/hranitelna-dobavka-d-mannose-1100-mg-60-k … xlife-sipplements по 2 табл на ден и имам червена боровинка някаква в голяма доза.
От д-манозата забелязала ли си ефект върху теглото?

# 740
Демек, ще пиеш по 2200 единици от Д манозата?
Не е ли много?Не знам точно колко трябва да се взима всъщност.
Не, нямам промени в теглото никакви, но аз не съм фактор, от онези жени съм, които ядат килограми шоколад и не дебелеят Grinning Но моето не е за завиждане...слабея от нерви много.

# 741
Момичета, мислите ли че е безопасно да си пия като превенция Д маноза? Особено след секс и когато се чувствам нещо премръзнала взимам и се чудя да не прекалявам вече? Дали се качва от нея?

# 742
Безопасно е. Захарта не се качва от нея.

# 743
Здравейте !
Искам да попитам как приготвяте чая от мечо грозде ,и колко на ден консумирате от него ?

ПС
Любител съм на чайчета пия мащерка , липа, алиботушки чай предимно вечер го пия а количеството е около 1 литър . Мъжът ми не обича чай много , много  и като направя всичкият аз си го пия 😁

# 744
  • В страната на бурите
Да споделя развитието при мен - изпих си за 10 дена антибиотика, седмица по-късно пуснах обикновена урина с 3 показателя (както препоръча нефрологът). Уж всичко е в норма при изследването, но... Май пак ми се ходи често до тоалетна, а вчера сутрин понеже се събудих, но не станах веднага, после при уриниране ме заболя вдясно корема (силничко си беше).  Идната седмица пак съм на преглед и ще мислим за Уростим. Според вас може ли да не се е изчистила Ешерихията но да не се вижда това при резултати от обикновена (нестерилна урина)?

# 745
Здравейте !
Искам да попитам как приготвяте чая от мечо грозде ,и колко на ден консумирате от него ?

ПС
Любител съм на чайчета пия мащерка , липа, алиботушки чай предимно вечер го пия а количеството е около 1 литър . Мъжът ми не обича чай много , много  и като направя всичкият аз си го пия 😁

Само имай предвид, че мечото грозде не трябва да се пие повече от 10 дена непрекъснато.
Правят се големи почивки, защото има неблагоприятно действие над организма при продължителен прием.
Поне така съм чела на много места, мисля, че и на опаковката на чая го пишеше.

# 746
Здравейте !

ПС

Само имай предвид, че мечото грозде не трябва да се пие повече от 10 дена непрекъснато.
Правят се големи почивки, защото има неблагоприятно действие над организма при продължителен прием.
Поне така съм чела на много места, мисля, че и на опаковката на чая го пишеше.
Vervam, мога ли да го консумирам при опити за бременност ?

# 747
Jasmin.
"Meчото грозде е абсолютно противопоказно!"
Това гледам, че са писали в една тема.
Това за самата бременност.Аз мисля, че ако тя е планирана и се следиш, ще знаеш, че си бременна още в началото и ще имаш възможност да го спреш.Въпросът е да не го пиеш месеци наред, докато си бременна.
Билките сравнително бързо се изчистват от тялото иначе.
То и Д маноза не трябва да се пие при бременност, както и много други неща за цистит от алтернативната медицина.Явно оказват влияние.
Но само при опити, не мисля, че е проблем.
И пак казвам- стига да следиш дали не си бременна Simple Smile

# 748
Цистостоп, има д- маноза, но пише, че може да се приема при бременност.
Момичета, редактирам си поста, за да нямам два поредни поста, та да попитам: възможно ли е на фона на прием на уринал акут  и цистостоп рапид,да ми излиза чиста урина. Имам предвид докато ги приемам и урината да е миста,или да де е изчистила? Просто за пръв рът ме хваща нещо,което изобщо не знам цистит ли е. Имах тежест ниско долу, болки при уриниране и позиви прекалено често не съм имала, нито пък да имам позив и като отида в тоалетна да има само две три капки,не. Пишкам си нормално, но поради тази тежест и това ме като отида в тоалетната не пишкам веднага, а трябва малко време докато започна да пишкам. Започнах уринал акут, чай от мечо грозде, цистостоп рапид и неоренал, сода сутрин, всичко това в петък. В понеделник пуснах стерилна урина и беше чиста, доста се учудих. Според вас да повторя ли изследването? Възможно ли е да се е изчистила бактерията( ако е имало такава)? Имам болка,когато се движа или навеждам ниско в дясно, нямам представа от какво е, може и от дебелото черво, просто съм в шах. Нямам опит с цистити и се обръщам към вас.

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 10:49 от mileneira

# 749
Здравейте,претърпях хистеректомия края на февруари и се възстановявах добре,но получих цистит на бактериална основа(чакам резултати и казаха,че ако не излезне резултата на деня имаш бактерии) .Много ме болеше корема,пих червена боровинка,но най-неприятното е ,че от както получих цистита изпускам урина,без да усещам.Някой имал ли е подобен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт