Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 127
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Есенна магия като приказка звучи! Дано пак да имаш толкова леко раждане! Всъщност на всички пожелавам това!

Ариел страхът изчезва със сигурност! Когато дойде момента, мислиш само за бебчето, да излезе и да е добре и за нищо друго.

# 436
Ходих на гинеколог вчера, предписа ми инжекции Папаверин 2×2, но шпа 3×1 и дуфастон 3×2. В неделя заминаваме за морето, дали е удачно да пътуваме?
Болката не е вече така силна, а до неделя са ми предписани инжекциите. Вие ходили ли сте на море по време на бременност или бихте ли го направили?

# 437
Пожелавам и на вас ражданията ви да са толкова леки и с усмивка да се сещате за тях! 💙
Ира, аз ходя на море през ден и влизам във водата да се разхлаждам. В началото се притеснявах, но в тези жеги... не се търпи.

# 438
Ариел, изчезва страха, уверявам те. Аз 9 месеца направо се спуках от страх, как ще боли, как ще родя бебе, как ще излезе от мен. Но в момента в който ми изтекоха водите и започнаха контракциите, вече исках по-бързо да минава и хич не ме беше страх, защото чаках с нетърпение да гушна бебето. Като цяло повече ме беше страх от секцио и накрая като ми казаха, че се налага спешно секцио, веднага подписах и исках само по-бързо да вляза в операционната и да ме приспят 🤣 и аз също след секциото се възстанових много трудно, но имах и допълнителни проблеми заради прееклампсията.
Ира, ние утре заминаваме на море, 8с.+5д. надявам се всичко да мине нормално. Така или иначе заради детето няма да седим цял ден на плажа, ще гледам да седя повече на сянка и така. Прилагай лечението на лекаря. Според мен болката е от разтягането на матката. И аз в последно време имам по-силни болки. Миналия ден на прегледа лекарката видя и предположи, че може би има леко отлепване на сака, но ми пожела приятна почивка на морето, така че щом лекаря не е видял нищо обезпокоително, просто се наслаждавай на почивката!

# 439
Ariel, аз бих казала, че има различни жени. Някои се паникьосват и съзнанието им отказва да приемат дори напътствията на екипа, буквално се предават на магарето без да го осъзнават. Докато се разхождах в предродилното помещение, момичето, което раждаше изобщо не слушаше какво и обясняват лекарите, само повтаряше не мога, не мога и не правеше никакви усилия всъщност, така че аз бих казала, че много зависи какъв типаж си. Аз имам склонност да се фокусираме добре в кризисни ситуации и наистина нищо друго не ми беше в главата освен чисто технически подробности, кога усещам следващата контракция, т.е. следва да си затворя очите, напъвам и т.н. Толкова се бях концентрирала в тази дейност, че всичко мина за 15 Мин. Но не всеки има такава нагласа и психика. А и е много важно да се сложи упойката в правилния момент. По принцип целта на упойката е да държи до последния/същински етап на раждането, в който трябва да те отпусне, за да усещаш контракциите и да усещаш кога да напъваш и колко. Често когато е сложена по-късно, не усещаш нищо и ще трябва да разчиташ на сестрата и лекаря да ти казват кога да напъваш, което според мен е по-непродуктивно, но също често се практикува.

# 440
Моето нормално раждане също мина сравнително леко.Към 03:00ч през нощта се усетих мокра ,станах,къпах се отидохме в болницата. Приеха ме,но казаха,че не са ми изтекли водите 🤷‍♀️
Настаниха ме в стая,където момиче спеше и акушерката също отиде да спи 😄 От 4 до 6 съм търпяла болките,броиш на ум до 10 ,стискаш очите и минава...
Към 7ч дойде моят лекар (с кафенце и закуска 😏) Времето от 7ч до 8:45 (тогава родих) го сравнявам като пренасяне в друго измерение, не може да се обясни, трябва да се изживее.Сина ми се роди 4кг и имаше нужда от 2 шева,но мен са ме преспали за да ме зашият.
Адски много ме болеше мен при ставането от магарето,но и това мина бързо.
Вярно е,че ставаш и вървиш след няколко часа.Мен ме болеше само при  сядане и  при ходене по малка нужда,но докато си гушкаш бебето въобще не мислиш за болка ❤🥰😍

# 441
Благодаря ви, мамчета за успокоението! Знам, че всяко раждане е различно и за това гледам сега да не мисля за това и да съм спокойна!

# 442
  • sofia
Къпете ли се в морето/басейна да питам аз? И сменяте ли банския след всяко влизане?

# 443
Моето раждане също мина леко и бързо. Пренасях 4 дни, приеха ме в болницата за да ме следят защото и околоплодните води ми намаляваха. Сутринта мина моята лекарка след тоновете, видя че нямам никакви контракции, каза да си почивам и че ако не тръгне нормално този ден, ще предизвиква раждане на следващия. Както всичко беше наред в 12 и 30 на обяд получих ужасна контракция, чак ми причерня. Викнах акушерките, сложиха ме на апарата за тонове, след 30 минути още една супер болезнена, те викнах АГ, имах 4.5 см разкритие и ме заведоха направо в родилна зала. Направиха ми клизма, викнаха анестезиолога, той ми сложи упойката, съпругът ми също дойде. Аз също съм от хората, които се мобилизарат в критични ситуации. Въобще не съм мислила за бебето, само затова да напъвам, когато трябва и да слушам инструкциите. В 16:08 бях родила. Лекарката ми е най-прекрасния човек и се чувствах все едно съм с най- добрата си приятелка от едната ми страна и съпругът ми от другата. Той ми беше голяма подкрепа, защото ми повтаряше напътствията, а аз неговият глас го чувах най-ясно. Много ми се иска и на второто раждане да присъства, но няма как да стане за съжаление.

# 444
Къпете ли се в морето/басейна да питам аз? И сменяте ли банския след всяко влизане?

И мен ме вълнува това, дали влизате във водата. След седмица ще ходим на спа. По принцип знам ,че е препоръчитлено да се избягват горещите помещения, но ми се иска поне в басейна да се влезна.

Също така и мен ме интересува казусът с очите. За жалост в Надежда нямат офтамолози и аз мисля да отида във Вита, където от няколко години посещавам очен и съм много доволна (д-р Попова) Аз също съм с диоптер + астегматизъм, но това, което истински ме притеснява е, че имам тънка роговица или ретина (беше с р, ама не си спомням кое от двете спомена докторката) Очите ми са чувствителни както се изрази тя и дори не мога да се подлагам на корекции на очи или подобни процедури. Така че задължително смятам да направя консултация. Аз лично предпочитам естествено раждане и ако нищо не ме спира, ще заложа на него.

# 445
В басейни не влизам по принцип. При бременност пък съвсем. В морето няма проблем.
За диоптъра, аз раждах в Токуда и там ходих на офталмолог. Огледа очните дъна и каза, че мога да раждам както искам, нямам никакви противопоказания въпреки диоптъра. Родих нормално, не съм качила диоптъра въобще.

# 446
Моят съпруг не искаше да присъства на раждането, а и аз сякаш не исках. Той ме разсейва, притеснява се и го обвзема паника, предпочетох да съм само с лекари и акушерки, които са спокойни... 😄

# 447
  • Казанлък

В басейни знам, че е опасно заради налягането на водата. Така ми каза док с първата бременност, но имах и отлепване. Аз от страх и в морето влизах до колене.
Моето първо раждане също мина добре. Бяхме на годеж-аз с прическа и грим Grinning. В тоалетната ми изтекоха водите към 23 часа. Минахме през нас да се преоблека. От там в болницата- с 3 см. разкритие. Нямах никакви болки. Последва писане на документи и клизма, след което веднага започнаха контракции на 5 Мин. Стоях 30 Мин в предродилно и 20 Мин в родилно. Имах мн шевове 25 вътрешни и 2 външни, тееее боляха много. Спомнях си, че виках колкото мога и ми правеха забележка, че будя другите бебета GrinningМного ме беше страх от самото начало на бременността. Към края почнах да пия и да се мия с чай от малина,след това приемах Арника, даже докато раждах си взимах топченцата. Акушерката ме попита какво държа в ръката, каза ми да си ги пия те помагали. Та незнам от арниката ли в 1:40 часа бях съобщиха на всички близки и то сама. А всички говореха - първо раждане 20 часа.

# 448
Миналата седмица бяхме на море.
На сянка под чадъра,до към 13-13:30ч,във водата си влизах както обикновено,док. предупреди само ако има вълни да не влизам.На плажа се засичахме с двойка руснаци (момичето в напреднала бременност) Чадър не използваха,само на 🌞 , печеше се и лягаше по корем,пиеше си кенчета студена биричка 🙉🤷‍♀️🤔
Относно басейна-аз не влизам дори и да не съм бременна!Едно,че много химия блъскат за да се поддържа чиста водата и другото,че много ме е гнус от това,че други хора се киснат вътре 😬😊

# 449
Таня Simple Smile аз съм с -5.25 и -5.00  нямам астегматизъм, моя диоптър е от раждането. Последно нямах проблеми с очните дъна

Общи условия

Активация на акаунт