Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 67 тема

  • 4 996
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 397
Здравейте! Имаме Bread of the world на Тефал. Въпроса ми е някой правил ли е сладко в нея и може ли рецепта? Например от малини или праскови. Иска ми се нещо с по-малко захар, да не е 1:1, защото обичам по-киселички сладка.
Благодаря предварително! Simple Smile

П.С. Видях списъка с рецепти и имаше само една за сладко, но често казано не я разбрах Thinking
преведи си името на модела и виж има ли в него място за сладко Smiley

# 16
  • Мнения: 53
Здравейте! Имаме Bread of the world на Тефал. Въпроса ми е някой правил ли е сладко в нея и може ли рецепта? Например от малини или праскови. Иска ми се нещо с по-малко захар, да не е 1:1, защото обичам по-киселички сладка.
Благодаря предварително! Simple Smile

П.С. Видях списъка с рецепти и имаше само една за сладко, но често казано не я разбрах Thinking
преведи си името на модела и виж има ли в него място за сладко Smiley

Уау Grinning Машината има програма Jam. Не падам от Марс, благодаря. Grinning

Благодаря на останалите за съветите! Heart

# 17
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 397
аз също не бих те посъветвал да правиш сладка, кексове, к.мляко, да готвиш пиле с картофи и каквото друго се сетиш в хлебопекарната.
използвай я за хляб и тесто.

пп. броят и съдържанието на програмите са за "пълнеж" и привличане на клиенти.
всеки използващ хлебопекарната ще каже, че използва по 3-4-5 програми от изброените 12-15.

# 18
  • Мнения: 53
Все пак ще опитам на свой риск и отговорност. Надявам се да се похваля после  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 19
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 7 397
ще се получи. знаем го предварително. Smiley

# 20
  • Добрич
  • Мнения: 4 655
Щом има програма за сладко, би трябвало да се получи.

От 2009 год. не купуваме хляб, защото имаме хлебопекарна (въобще не купуваме, а месим и печем). До сега сладко не съм правила в нея, въпреки наличието на програмата. За мен уредът има смисъл ако ме улеснява. Сладкото ми става чудесно на печката вече около 30 години и не виждам смисъл да рискувам с машината. През тези години и без сладко съм сменяла казанчета. Освен това количеството, което събира едно казанче ( в момента съм с машина за 1600 г., преди с Мулинкес за 1500 г.) е доста по-малко от количеството сладко, което правя при едно "готвене".

Логично всеки сам си решава как да си ползва уредите.

# 21
  • Габрово
  • Мнения: 4 905
Загледах се от любопитство веднъж в книжката на моята хлебопекарна, че и там има пограма за сладко. Рецептата за тая програма беше с желираща захар.
Не запомних за колко време е, ама с такава захар и в една проста тенджера сладкото става доста бързо, та ми се губи смисълът да се прави в казанчето на пекарната.
Иначе бях наумила да пробвам веднъж, пусто любопитство нали, а и не исках голямо количество. Ами след тоя "рецепта" прибрах книжката, прибрах пекарната и си изядох ягодите пресни Joy

# 22
  • Мнения: 53
Смисъл има и е много прост - оставяш сладкото да се готви и излизаш до магазина спокойно или си играеш с детето. Не стоиш в кухнята да вардиш тенджерата и да го бъркаш, за да не загори.

Супер става сладкото. Исках количество, което да си хапнем веднага и да си оставим в хладилника, а не да правя буркани за зимата.

# 23
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 6 629
Така е, но в книжката не пише, че скапва уплътненията на осите и си плащаш цената на свободното време с ново казанче, не дай Боже да протече, може и да идеш на нова машина. Затова те съветваме да не рискуваш, нищо че имаш такава програма.
Иначе, ще стане, то това е ясно. Върти се, загрява, няма начин да не го направи.

# 24
  • София
  • Мнения: 11 627
А от какво се скапват осите, ако се ползва пудра захар (с идеята да не надира докато се разтвори)?

# 25
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 6 629
А от какво се скапват осите, ако се ползва пудра захар (с идеята да не надира докато се разтвори)?
От това, че захарта е сладка и се топи. Подобно на това, което става с кафемелачката, когато мелиш пудра захар. Този захарен сироп се пропива в уплътненията на осите и ги скапва. Не че ще се надере покритието, то е най-малкия проблем. Покритието е устойчиво, нали слагаме ядки, семки и подобни добавки в хляба.

# 26
  • София
  • Мнения: 1 516
Здравейте, импулсивно се сдобих с хлебопекарна Мулинекс (https://www.amazon.fr/Moulinex-OW240E30-Machine-D%C3%A9lices-Fon … ion/dp/B01CQYN2PM), вчера се замотах да я пусна и я сложих с отложен старт за сутринта, което беше фатална грешка, бебето се събуди от шума, то и аз се чудех дали извънземните не пристигат Simple Smile изключих я, беше позамесила част от тестото, пуснах я на сутринта и на обяд имахме приличен хляб, който не е лош, но на мен ми идва сухичък, то е ясно ще експериментирам да си намеря рецепта,щ. Бих била щастлива, ако го докарам до това да си правя хляб с квас в нея, четох варианти и явно е възможно, но имам няколко въпроса.. може би част от инфото го има в линковете на първа страница, но този със съветите не ми се отвори Sad та:
1. Мога ли да ползвам машината само за месене, само за втасване или само за печене и как? Оставам с впечатление, че май са си предефинирани програми и си правят всичко и няма как да избера само едното, има ли някаква врътка тук?
2. Бих питала и за рецепти за вкусен сочен хляб, хляб с квас с инструкции, тесто за пица, тутманик, козунак, но предполагам има страшно много в интернет, та ако някой е склонен да ми метне нещо Simple Smile
3. Как се справяте с формата на хляба Simple Smile пуснах хляба на програма за кило и той тесен и висок.. и филиите изглеждат странно Simple Smile
4. 500, 700, 1000гр е грамажа на брашното или общия грамаж на продуктите?

Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 14:52 от jenn_kata

# 27
  • София
  • Мнения: 7 854
1. Повечето програми са комбинирани, всяка програма е описана в инструкцията към книжката. Само печене не знам дали има. Но само за месене със сигурност, аз основно я ползвам почти само за това  - тесто за питка, пица, козунак.
2. Не знам какво е вкусен и сочен хляб, аз ползвам рецепти които и на ръка бих правила, единствената разлика е поредността на поставяне на продуктите. В машината са първо мокрите. Има опция за добавяне на продукти след известно време, тогава може да добавиш сирене или нещо друго (зеленчуци - сурови, печени, сушени като лук, домати, чушки, моркови, маслини, подправки, семена). Трябва да се внимава, тъй като може да е нужно брашно, тъй като някои добавки увеличават течността в тестото.
3. Няма как формата на хляба да е различна. Ако искаш да не е толкова висок, ползваш за 500 г.
4. 500, 700, 1000 г общия грамаж на продуктите.

# 28
  • Мнения: 3 615
1. На показаната машина програма 14 е за печене, а 11 за тесто. Само втасване няма. Стандартната за хляб е 4.
2. Тука не мога да помогна, ползвам основната на Мулинекс или тази за пълнозърнест хляб.
3. Вариант е да ползваш само за месене,  вадиш тестото и да печеш във фурната, но за просто хляб не си струва според мен.
4. Това е теглото на крайния продукт - 500/750/1000г готов хляб/кейк/козунак.

Скрит текст:
Selection of a program
Use the menu key to select the desired program. Each time that you press the   key, the number on the display screen goes to the next program.
1.  Savoury gluten-free bread. Program used to make recipes low in sugar and fat. We recommend the use of a ready-to-use mix (see warnings for the use of gluten-free programs).
2.  Sweet gluten-free bread. Program used to make recipes containing sugar and fat (e.g. brioche). We recommend using a ready-to-use mix.
3.  Gluten-free cake. Program used to make gluten-free cakes with baking powder. We recommend using a ready-to-use mix.
4.  Classic bread. Use this program to make a sandwich loaf type white bread recipe.
5.  Quick classic bread. Use this program to more quickly make a loaf-type white bread recipe.
6.  French Bread. Use this program to make a traditional French white bread recipe with a thicker crust.
7.  Sweet Bread. This program is suitable for brioche type recipes that contain more fat and sugar. If you use ready-to-use preparations, do not exceed 750 g of dough in total
8.  Whole grain bread. Select this program when making recipes based on whole grain flour.
9.  Quick whole grain bread. Use this program to more quickly make a recipe based on whole grain flour.
10. Rye bread. Select this program when using a large quantity of rye flour or other cereals of this type (e.g. buckwheat, spelt).
11. Leavened doughs. Use this program to make recipes for pizza dough, bread dough and waffle dough. This program does not cook food.
12. Pasta. Use this program to make recipes for Italian type pasta or pie crust dough.
13. Cake. Use this program to make cakes using baking powder. Only the 1000 g setting is accessible for this program.
14. Cooking. Use this program to cook for 10 to 70 min. It can be selected on its own and be used:a)  after completion of the Leavened Dough program,b)  to reheat or crisp the surface of already cooked breads that have cooled,c)  to finish cooking in the event of a prolonged power outage during a bread cycle.
15. Porridge. Use this program to make porridge and rice pudding recipes.
16. Cereals. Use this program to make recipes for rice pudding, semolina pudding and buckwheat pudding.
17. Jam. Use this program to make home-made jams. When using programs 15, 16 and 17, be careful of steam jets and the release of hot air when opening the lid.

Programs specific to the “Pain & Délices” bread machine:
18. Yoghurt. Used to make yoghurt based on pasteurised cow's milk, goat's milk or soya milk. Place the yoghurt pot in the pan (without the lid or cottage cheese filter). Once prepared, keep in a cool place and consume within 7 days.
19. Drinkable yoghurt. Used to make drinkable yoghurt based on pasteurised milk. Place the yoghurt pot in the pan (without the lid). Shake well before drinking. Once prepared, keep in a cool place and consume within 7 days
20. Soft white cheese. Used to make soft white cheese from curdled cow's milk or goat's milk. Place the cottage cheese pot in the yoghurt pot (without the lid) and install it in the pan. A draining phase is necessary. Once prepared, keep in a cool place and consume within 2 days.

Оттук

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 16:15 от -Narcissa-

# 29
  • София
  • Мнения: 1 516
Благодаря много! Може и да е станал по-сух този път, защото бях навън и той е станал готов и машината го е поддържала топъл, дали някъде мига да намеря по колко са отделните цикли на една програма или просто да си ги засека… например само месене.. колко ли време меси..

Общи условия

Активация на акаунт